Lašišos sriuba su grietinėle

2024-09-12 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Lašišos sriuba su grietinėle
Lašišos sriuba su grietinėle – tai kreminė ir švelni žuvies sriuba, kuri pasižymi švelnia lašišos tekstūra ir švelniu grietinėlės skoniu. Sriuba ruošiama su šviežia lašiša ir bulvėmis, kurios suteikia sotumo ir natūralių skonių derinį. Grietinėlė praturtina sriubą kremine tekstūra, suteikdama jai švelnų ir subtilų skonį.

Ši sriuba puikiai subalansuota, ji yra lengva, bet tuo pačiu maistinga ir soti. Lašišos ir grietinėlės derinys padaro ją gardžia ir ypatinga, puikiai tinkama tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei.

Redaktorės Vaidos komentaras
- nepaprastai gardi sriuba, ypač šaltuoju metų laiku. Tiršta, sodri, sušildanti. Jeigu norisi dar kažkokio priedo sriubai, mėgstu patiekti su skrudintos duonos riekele. 

Daugiau įvairių sriubų receptų galite rasti čia

Ingredientai

    • Poras: 1 vnt.
    • Aliejus: šiek tiek
    • Svogūnas: 0,5 vnt.
    • Daržovių ar žuvies sultinys: 1,5l 
    • Bulvės: 2-3 vnt. (didelės)
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Krakmolas: 2 valg. š. 
    • Konservuoti kukurūzai: 140 g (maža skardinė)
    • Grietinėlės: 150 ml (riebi)
    • Šviežia lašiša: 200 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Porą ir svogūną smulkiai sukapoti. Puode įkaitinti aliejų ir sudėti daržoves. Apkepti kol pasidarys šviesios spalvos.
  2. 2. Bulves supjaustyti gabaliukais ir sudėti į puodą. Supilti sultinį. Leisti užvirti, pagardinti druska ir pipirais ir virti apie 15min.
  3. 3. Mažame dubenėlyje sumaišyti krakmolą su šiek tiek vandens, kol krakmolas ištirps. Viską supilti į puodą, taip sriuba bus šiek tiek tirštesnė. Virti kelias minutes.
  4. 4. Sumažinti kaitrą, sudėti kukurūzus ir supilti grietinėlę. Išmaišyti.
  5. 5. Ant viršaus sudėti lašišos gabalėlius ir viską pavirti kol lašiša bus išvirus ir bulvės minkštos.
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Receptas: Čili sriuba
(58)
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)
Skani žuvienė iš karpio galvos
(2)