Trinta cukinijų sriuba su kvietinėmis kruopomis

2023-08-20 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta cukinijų sriuba su kvietinėmis kruopomis
Įvairios kreminės sriubos vis dar neužleidžia pozicijų mano mėgstamiausių sąraše. Ši trinta cukinijų sriuba man buvo malonus atradimas. Skoniu primena kreminę grybų sriubą, nors jokių grybų jos sudėtyje net nėra. Jau senokai pastebėjau - pakepini svogūną ant aliejaus, po to įmaišai grietinėlės ir patiekalas įgauna kažkokį mistišką grybų skonį. :) 

Beje, originaliame recepte buvo rekomenduojama naudoti miežines kruopas, aš vietoj jų naudojau kvietines, bet kruopos tik priedas, tad skonio labai smarkiai nekeičia.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukinijų: 2,5
    • svogūnų: 1
    • kvietinių kruopų: 1 stiklinės
    • vištienos sultinio: 1 litro
    • alyvuogių aliejaus
    • raudonėlio: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • grietinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kvietines kruopas nuplaukite, užpilkite 2,5 stiklinės vandens, pasūdykite ir virkite maždaug 20 minučių.
  2. 2. Svogūną ir jaunas cukinijas supjaustykite kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Dideliame puode įkaitinkite šlakelį aliejaus, jame apkepinkite svogūną.
  5. 4. Tada sudėkite pjaustytas cukinijas, raudonėlius, užpilkite karštu sultiniu ir virkite 20 minučių.
  6. 5. Tuomet daržoves sutrinkite. Į puodą sudėkite virtas kruopas. Pagardinkite druska, pipirais, galite įberti šaukštelį cukraus.
  7. 6. Patiekite su šlakeliu grietinės. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau cukinijų sriubų receptų rasite: Cukinijų sriubos.
Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
(1)
Dilgėlių sriuba
(3)
Trinta kreminė svogūnų sriuba
(3)