Pieniška pupelių ir džiovintų grybų sriuba su kukurūzais

2023-06-24 Autorius WorldRecipes.lt

Pieniška pupelių ir džiovintų grybų sriuba su kukurūzais
Labai nesunkiai pagaminama ir itin nuostabaus skonio pieniška sriuba su pupelėmis, džiovintais grybais, konservuotais kukurūzais, salierais bulvėmis ir morkomis. Ją tikrai paruoš net virtuvės naujokas, kuris tik pradeda sukinėtis virtuvėje. Ingredientai taip pat labai paprasti ir lengvai randami pačioje artimiausioje maisto parduotuvėje. Tikrai rekomenduoju išmėginti jau šiandien! 

Ingredientai

    • pupelių: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • džiovintų grybų: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • svogūnų: 2
    • salierų stiebų: 2
    • bulvių: 2
    • morkų: 1
    • konservuotų kukurūzų: 4 valgomųjų šaukštų
    • pieno: 300 mililitrų
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pupeles užmerkite visai nakčiai šaltame vandenyje.
  2. 2. Džiovintus grybus užplikykite karštu vandeniu, taip pat užmerkite iš vakaro.
  3. Reklama
  4. 3. Kitą dieną nupilkite ir pupeles virkite maždaug 35-40 minučių. Nukoškite, pusę skysčio pasilikite.
  5. 4. Dideliame puode ant keleto šaukštų aliejaus apkepkite svogūnus, supjaustytus salierus ir morkas.
  6. 5. Po maždaug 2-3 minučių sudėkite pjaustytas bulves ir grybus, užpilkite pupelių nuoviru. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.
  7. 6. Pavirkite maždaug 10 minučių ir supilkite likusius priedus - kukurūzus, pieną, berkite druskos, pipirų grūdelių ir kitų mėgstamų prieskonių. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau grybų sriubų receptų rasite: Grybų sriubos.
Austriška česnakų sriuba
(5)