Trinta lęšių sriuba su daržovėmis (naudoju morkas, pomidoru, paprikas) yra ne tik labai sveika, bet ir turi fantastišką raudoną/oranžinę spalvą. Tiesą pasakius šios sriubos skonis kiek primena pomidorų sriubą, nes naudojau keturis pomidorus. Žinoma, daržoves sriubai galima rinktis pagal savo nuožiūrą ir norus. Galima dėti mažiau pomidorų, paprikų, daugiau morkų, česnako ir taip toliau. Į sriubą taipogi papildomai galima įdėti bulvių. Jeigu norisi, pilnai trintos sriubos, tada sutrinkite ne tik daržoves, bet ir išvirtus lęšius. Na, o sriubos tirštumą-skystumą reguliuojame pagal savo skonį. Aš pati asmeniškai labiausiai mėgstu per viduriuką, nei per skystą sriubą, nei per tirštą. Sriubą dar galima pagerinti patiekus su skrudinto batono kubeliais, užbarsčius moliūgų arba saulėgrąžų sėklų. Man lęšių sriubą skaniausia patiekti su skrudinto batono riekelėmis (su česnakiniu batonu ypatingai!). Einame gaminti! 🙂