Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu

2023-09-15 Autorius Lithuanian in the USA

Tiršta trinta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
Tiršta, kreminė, ir be itin kvapni - trinta (bet ne visiškai) pievagrybių sriuba savo aromatu suvilios kiekvieną. Ech, kaip fantastiškai skaniai prakvimpa visa virtuvė, kai pievagrybiai kepa ant sviesto.. Labai mėgstu tą kvapą.🙂 Žinoma, jeigu turite voveruškų, tuomet galima naudoti ir jas, skonis tikrai bus ne prastesnis, o gal net geresnis.

Dar šiek tiek apie šią fantastišką sriubą su lydytu sūreliu. Jos pagaminimui pagrinde reikės pievagrybių ir kreminio sūrio. Daržoves galima naudoti pagal savo nuožiūrą. Čia dar labai tiktų papildomai įdėti morkos ir/ar bulvės. Jeigu nesinori naudoti pieno, įpilame daugiau vandens. Sriubą taipogi galima paskaninti šviežiais krapais. Su vienais, ar kitais ingredientais - sriuba gausis itin skani. 🙂 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pievagrybiai: 350 gramų
    • lydytas sūrelis: 200 gramų
    • svogūnai: 1 didelio
    • česnakas: 2 didelių skiltelių
    • vanduo: 3 stiklinių
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • daržovių sultinys: 1 kubelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • susmulkintos šviežios petražolės (patiekimui)
    • kepintos saulėgrąžų sėklos (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną ir česnaką nulupkite bei susmulkinkit.
  2. 2. Tada pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Pasilikite mažą saujelę, įdėti į sriubą pabaigje.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ant vidutinės kaitros, sudėkite svogūną, pakepinkite, kol suminkštės.
  5. 4. Tuomet sudėkite česnaką, pakepinkite dar maždaug minutę.
  6. 5. Sudėkite pievagrybius, kepinkite, kol šie suminkštėja, pagardinkite druska bei pipirais.
  7. 6. Apibarstykite miltais ir išmaišykite.
  8. 7. Tuomet į puodą supilkite vandenį, sudėkite apkepintas daržoves, grybus, sultinio kubelį, išmaišykite ir virkite maždaug 20 minučių ant vidutinės-aukštesnės kaitros.
  9. 8. Paskui supilkite pieną, pakaitinkite kelias minutes ir sudėkite lydytą sūrelį.
  10. 9. Gerai išmaišykite. Pakaitinkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska pagal savo skonį.
  11. 10. Truputį daugiau nei pusę sriubos sutrinkite blenderiu ir paskui vėl sumaišykite su likusia sriuba.
  12. 11. Atidėtus pievagrybių griežinėlius pakepinkite ant aliejaus arba sviesto. Juos uždėkite ant supilstytos į dubenėlius sriubos.
  13. 12. Dar galima apibarstyti saulėgrąžų sėklomis ir šviežia petražole. Skanaukite!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau pievagrybių sriubų receptų rasite: Pievagrybių sriubos.
Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis
(29)
Antienos sriuba su juodosiomis pupelėmis ir makaronais
(2)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
(2)