Kopūstų sriuba/troškinys su medumi ir kalakutienos faršu

2020-08-26 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kopūstų sriuba/troškinys su medumi ir kalakutienos faršu
Ši sriuba (nors tekstūra labai panaši į troškinio), pagaminta su kalakutiena yra labai skani ir soti. Savo skoniu ji man kiek priminė balandėlius. Ją nesunku pagaminti ir neužtruksite daug laiko.

Vietoje kalakutienos, galite naudoti ir kitą maltą mėsą.

Ingredientai

    • svogūnai: 1
    • morkos: 2 (nedidelių)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • kopūstai: 0,5 nedidelio
    • bulvės: 3
    • kalakutienos faršas: 400 gramų
    • ryžiai: 7 šaukštų
    • medus: 1 šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    • aitriosios paprikos: 1
    • sultinys: 2 litrų (vištienos arba daržovių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susmulkinkite svogūnus.
  2. 2. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintus svogūnus, susmulkintus česnakus bei sutarkuotas morkas.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau daržovės suminkštėja, dėkite kalakutienos (arba kitą pasirinktą) faršą ir gerai apkepinkite.
  5. 4. Tada dėkite medų, druską, pipirus ir susmulkintą aitriąją papriką. Pakepinkite dar kelias minutes.
  6. 5. Tuomet į sultinį dėkite kubeliais supjaustytas bulves ir apvirkite.
  7. 6. Kai jau bulvės beveik išverda, dėkite susmulkintą kopūstą ir ryžius. Virkite tol, kol ryžiai išvirs, o kopūstas suminkštės.
  8. 7. Dėkite kepintas daržoves ir mėsą. Pavirkite dar maždaug 10 minučių.
  9. 8. Labai skanu patiekti su juoda duona. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos receptų rasite: Kalakutienos receptai.
Sultingi paukštienos kotletai
(1)
Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena
(8)
Netikras kalakutienos zuikis su sūriu
(6)