Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle

2022-05-16 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle
Turiu pripažinti, kad iš pradžių ši prancūziška trinta bulvių ir svogūnų sriuba visai manęs neviliojo. Su užsidegimu vartant vieną prancūzišką receptų knygą, pastarąją su pasibodėjimu vis praleisdavau, nes ji pasirodė tokia tiesiog per daug paprasta. Ir vis dėlto, vieną dieną, kai labai tingėjau eiti iki parduotuvės, turėjau gaminti iš to ką turėjau savo virtuvėje. Na, daugelio namuose tikriausiai sugebėsite rasti bulvių ir svogūnų. 

Dar dėl viso pikto kiek panaršiau internete, paskaitinėjau įvairiausius komentarus, ir tikrai, žmonės gamina šią prancūzišką trintą sriubą, ir ji jiems labai patinka, todėl nusprendžiau pamėginti ir aš. 

Gal ši sriuba ir netapo mano pačia skaniausia sriuba, kurią aš gaminu, bet ji tikrai yra labai skani. Dar kartą įsitikinau prancūzų genialumu iš paprastų bei pigių ingredientų pagaminti kažką skanaus.

Nors sriuba gani tiršta ir soti, vis tiek prie jos pasiruošiau krutoniukų (supjaučiau porą riekių batono kubeliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, daug mėgstamų prieskonių ir įmetame į karštą orkaitę maždaug 10-15 minučių). 

Einame gaminti. Manau, kad nustebsite! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 500 gramų (nuskutame ir supjaustome)
    • svogūnai: 500 gramų (supjaustome smulkiai)
    • sviestas ir aliejus (kepimui)
    • sultinys: ~4-5 stiklinių (arba pagal norima tirštumą)
    • druska: priklausomai nuo sultinio sūrumo
    • malti juodieji pipirai
    • muskatas
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • sūris: patiekimui (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užkaičiame sultinį, sumetame bulves ir verdame.
  2. 2. Per tą laiką, kol sultinys verda, keptuvėje įkaitintuose riebaluose (svieste ir aliejuje) apkepiname svogūną, kol šis pasidaro tarsi permatomas (neturi pradėti karamelizuotis).
  3. Reklama
  4. 3. Iškepusius svogūnus suverčiame į sultinį ir verdame, kol daržovės tampa visiškai minkštos. Įdedame prieskonių pagal savo skonį.
  5. 4. Sriubą sutriname trintuvu, prieš patiekdami įpilti šlakelį grietinėlės. Jeigu norisi, patiekiant galima užberti sūrio. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau svogūnų sriubų receptų rasite: Svogūnų sriubos.
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Daržovių sriuba su kariu, sultiniu ir kokosų pienu
(1)