Šviežių kopūstų sriuba su vištiena ir lydytu sūreliu

2023-09-08 Autorius WorldRecipes.lt

Šviežių kopūstų sriuba su vištiena ir lydytu sūreliu
Įvairiausios kopūstų sriubos yra mano pačios mėgstamiausios. Esu mėginusi jų daugybe. Šis variantas su šviežiais kopūstais, bulvėmis, morkomis ir lydytu sūreliu apskritai yra mano mėgstamiausias. Pavyksta itin nuostabiai. Labai drąsiai rekomenduoju ir Jums pamėginti. Tad imamės gamybos ir pasigaminam labai skanią sriubą jau dabar!

Ingredientai

    • vištienos filė: 1 gabaliuko
    • bulvės: 3 vidutinio dydžio
    • morkos: 2 vidutinio dydžio
    • kūginiai kopūstėliai: 1 nedidelio (galite keisti paprastu šviežiu baltagūžiu kopūstų, jo reiktų maždaug 200 gramų)
    • lydytas sūrelis: 3 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1 didelio
    • česnakas: 3 skiltelių
    • sultinys: 1 litro
    • smulkinti krapai: 1 saujos
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode storu dugnu išlydykite sviestą, dėkite supjaustytą vištienos filė, pabarstykite druska ir kepinkite maždaug 5-8 minutes.
  2. 2. Tada smulkia tarkele įtarkuokite česnako skilteles, išmaišykite ir kepinkite maždaug 2-3 minutes.
  3. 3. Tuomet sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
  4. 4. Užpilkite sultiniu. Sudėkite smulkiai supjaustytas bulves, burokine tarkele sutarkuotas morkas ir virkite maždaug 10 minučių nuo užvirimo pradžios.
  5. 5. Dėkite smulkiai supjaustytą kopūstą ir virkite dar maždaug 3 minutes.
  6. 6. Dėkite lydytą sūrelį, susmulkintus krapus, išmaišykite, išjunkite kaitrą, uždenkite dangčiu ir palaukite kelias minutes.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau kopūstų sriubų receptų rasite: Kopūstų sriubos.

Eglė

Lydytas sūrelis čia labai tinka. Seniau jo nedėdavau, bet dabar išmėginau ir tikrai labai pagerina skonį. :)
Atsakyti
Lęšių ir konservuotų pomidorų sriuba
(3)
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)