Kepta avižinė pusryčių košė

2024-10-04 Autorius druska.sielai

Kepta avižinė pusryčių košė
Kepta avižinė pusryčių košė - šis šiltas avižinių dribsnių apkepas yra sveikas, lengvai paruošiamas patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Kiaušiniai ir jogurtas suteikia apkepui purumo bei švelnios tekstūros, o įdėtos šviežios arba šaldytos uogos – natūralaus saldumo ir gaivumo. Cinamonas praturtina skonį subtiliu prieskoniu, puikiai derančiu su švelniu avižų ir jogurto pagrindu. Kepant, apkepas įgauna auksinį atspalvį ir malonų kvapą, kviečiantį ragauti dar šiltą.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus pasirinkimas tiems lėtiems rytams, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Košė sumaišoma labai greitai, o tuomet visą darbą atlieka orkaitė. Kepta košė skaniausia dar šilta. Patiekti galima su šviežiomis uogomis, riešutais ar šlakeliu medaus.

Ingredientai

    • Pilno grūdo avižos: 1 stikl.
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Jogurtas: 4-5 valg. š. (mėgstamas, gali būti su priedais)
    • Citrinos: 1/2 vnt.
    • Cinamonas: 1/2 arb. š.
    • mėgstamų uogų (gali būti šaldytos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenėlį mušti kiaušinius ir juos šiek tiek paplakti.
  2. 2. Į kiaušinius suberti avižinius dribsnius ir pasirinktą jogurtą. Išmaišyti.
  3. Reklama
  4. 3. Į masę berti šiek tiek pasirinktų uogų ir įberti cinamono. Gerai išmaišyti.
  5. 4. Paruoštą masę supilti į kepimo indą ir dėti kepti į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę apie 45 min.
Kepti grikiai su tunu ir feta
(1)
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
(2)