Jeigu nesate vegetaras arba sveikos mitybos šalininkas, tikriausiai, niekad negirdėjote apie šias kruopas, tiksliau, tai yra kruopinio augalo vadinamo bolivine balanda sėkla, pasaulyje žinoma kaip quinoa. Šios kruopos yra kilusios iš Pietų Amerikos. Jos ne tik turi daug mineralų ir maistingųjų medžiagų, naudingų mūsų organizmui, bet yra ir labai skanios, man ypač patinka traški jų struktūra. Nusipirkti jų galima sveikos mitybos parduotuvėse, nors dabar jų jau, tikriausiai, galima rasti ir didžiuosiuose prekybos centruose kruopų skyriuje.
Kynvos būna trijų rūšių – šviesios, raudonos arba juodos. Kienviena truputėlį skiriasi skoniu. Jeigu niekad neragavote kynvos, patarčiau, pradėti nuo šviesiosios, ši rūšis mano mėgstamiausia.
Virta kynva naudojama taip pat, kaip ryžiai arba grikiai. Tinka į salotas ar sriubas, pusryčių patiekalus ar tiesiog be nieko, kaip garnyras.