Saldi avižinių dribsnių košė su karamelizuotais bananais

2024-06-06 Autorius Kviečiu į virtuvę

Saldi avižinių dribsnių košė su karamelizuotais bananais
Jau rodžiau kefyrinį kokteilį su bananais, kurį mano vaikai labai mėgsta valgyti pusryčiams. O šiandien parodysiu dar vienus jų labai pamėgtus pusryčius - saldžią avižinių dribsnių košę su karameliuozitais bananais ir uogomis. Aš pati asmeniškai retai kada valgau saldžius pusryčius, bet šiandien prisijungiau prie jų ir valgiau kartu. Saldumo mėgėjams tai tikrai fantastiškai nuostabi košė. Pamėginkite!

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 8 valgomųjų šaukštų
    • augalinis pienas: 400 mililitrų (tinka ir įprastas)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnio
    Karamelizuotiems bananams:
    • bananai: 1
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • rudas cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
    Patiekimui:
    • klevų sirupas
    • uogos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną supilkite į prikaistuvį ir jam užvirus suberkite avižinius dribsnius, pagardinkite druska. Virkite iki norimo minkštumo, man pačiai asmeniškai skaniau, kai dribsniai dar būna kramtomi, o ne virtę į visišką košę.
  2. 2. Tada skystį nuo dribsnių nupilkite ir įmaišykite sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet bananą perpjaukite perpus.
  5. 4. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  6. 5. Sudėkite bananų gabaliukus, pabarstykite cukrumi ir kaitinkite, kol bananai dailiai apkepa ir karamelizuojasi.
  7. 6. Po to košę dėkite į dubenėlius, ant viršaus dėkite bananą, uogų ir apšlakstykite klevų sirupu.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
Saldi avižinių dribsnių košė su karamelizuotais bananais
Grikiai su jautienos faršu
(2)
Avinžirnių košė su daržovėmis
(9)