Šis šparaginių pupelių troškinys turi Sirijietiškas šaknis. Kartas nuo karto sulaukiu svečių iš šios šalies, tuomet mes drauge sukinėjamės mano virtuvė.
Libano, Sirijos bei Izraelio virtuvės yra itin panašios. Visose šiose šalyse turėsite galimybę pasimėgauti tokiais patiekalais, kaip hummus - avinžirnių ir sezamo sėklų padažu, kibbeh – kvietinių kruopų ir ėrienos kukuliais, tabbouleh – petražolių salotomis su mėta be daugybe įvairių patiekalų, kurių vienu kartu tikrai neįmanoma išvardinti.
Prieš kažkurį laiką, aš su savo svečiais gaminau labai panašų troškinį, tik mes tada nusprendėme naudoti plokščias žalias pupas ir ne maltą, bet supjaustytą jautieną. Mano šios dienos receptas bus mišinys šio troškinio ir kito, vieno mano mėgstamiausių, artimųjų rytų recepto arabiškai vadinamo “loubyeh b’zeit” - pupų troškinio su alyvuogių aliejumi. Pamėginkite, esu tikra, kad patiks!