1. Pirmiausia nuplautą ir nusausintą kiaulieną supjaustykite maždaug 4-5 centimetrų gabalais.
2. Dėkite į dubenį, užberkite druskos, pipirų, dėkite kapotą česnaką ir garstyčias.
Reklama
3. Viską gerai ištrinkite rankomis ir palikite per visą naktį šaldytuve.
4. Kitą dieną, nuvalytas ir nuplautas morkas supjaustykite didesniais gabaliukais, svogūnus - į 4 arba 6 dalis, sudėkite į kepimo rankovę.
5. Tada ant kiaulienos dėkite majonezą, berkite kuminą, gerai išmaišykite ir sudėkite į rankovę ant daržovių, įpilkite truputį (maždaug 100 mililitrų) vandens.
6. Abu rankovės galus užriškite, pradurkite skylutę, perkelkite į kepimo skardą.
7. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
8. Po 30 minučių kepimo, temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių. Šitaip pakepkite dar maždaug 15-20 minučių.
9. Iškepusią mėsą sudėkite į indą ir patiekite.
10. Labai skanu ir šitaip be nieko, ir su keptomis bulvytėmis, arba mėgstamomis salotomis. Greitai pagaminama ir neatima daug laiko (jei neskaičiuosime marinavimo). Skanaus!
Jolanta
Atsakyti