Marinuoti, sultingi ir skanūs orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su bulvėmis

2020-02-29 Autorius Oditėlės blogas

Marinuoti, sultingi ir skanūs orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su bulvėmis
Niekada neatsibostantis kiaulienos šonkauliukų orkaitėje patiekalas. Su juo galima improvizuoti prieskonių pagalba kiek tik norisi. Jie visados gaunasi skanūs bei sultingi. Išmėginkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šonkauliai: 1 kilogramo
    • pomidorų padažas: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • malta rūkyta paprika: 2 arbatinių šaukštelių
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas mairūnas: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 0,5 malti juodieji pipirai
    • bulvytės: 12 (+ aliejus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenėlyje sumaišome visus nurodytus prieskonius.
  2. 2. Tuomet kiaulienos šonkauliukus nusausiname, nulupame plėvelę ir iš abiejų pusių įtriname pasiruoštu prieskonių mišiniu. Paliekame marinuotis maždaug 2 valandas.
  3. Reklama
  4. 3. Bulvytes kruopščiai nuplauname, nusausiname ir kiekvieną aptepame aliejumi.
  5. 4. Tada imame gilesnę kepimo skardą, ją išklojame folija (šitaip išvengsime skardos pridegimo), ant viršaus dedame grotelės.
  6. 5. Ant grotelių išdėliojame bulvytes ir šonkaulius (taip, kaip matosi foto).
  7. 6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  8. 7. Kepame orkaitėje maždaug 50-60 minučių.
  9. 8. Patiekiame su mėgiamomis salotomis. Aš šį kartą joms sunaudojau turimus likučius: kaliaropę, morką bei cukinijos gabaliuką. Viską sutarkavau, pagardinau druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais krapais ir įdėjau šiek tiek mėgstamo majonezo. Skanaus!
Kiauliena azijietiškai
(2)
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)