Lipnūs kiaulienos šonkauliukai, marinuoti su medumi ir pomidorų padažu

2024-04-04 Autorius WorldRecipes.lt

Lipnūs kiaulienos šonkauliukai, marinuoti su medumi ir pomidorų padažu
Tenka prisipažinti, kad pastaruoju metu kiaulienos šonkauliukai mūsų virtuvėje ganėtinai retas svečias, tad juos šį kartą ruošėme ilgai bei atsakingai, nes nesinorėjo paprastai iškeptų. Tad šiandien dalinuosi itin geru receptu, kuris patiko tiek visiems šeimos nariams, tiek užsukusiems draugams. 

Beje, recepte yra naudojamas rudas cukrus ir jo nepavyks pakeisti baltuoju, nes čia jis visiškai netiks. Jeigu jau taip nutiko, kad rudojo cukraus savo virtuvėje  neturite, tuomet įdėkite daugiau medaus.

O jeigu namuose neturite kiaulienos šonkauliukų, tai jau dabar bėkite jų nusipirkti ir gaminti, nes šis marinatas su medumi ir pomidorų padažu yra tikrai labai vertas viso Jūsų dėmesio! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mėsingi kiaulienos šonkauliukai: 1,5 kilogramo
    • kokybiškas pomidorų padažas: 200 mililitrų
    • medus: 3 šaukštų
    • rudas cukrus: 1 šaukšto
    • baltas vyno actas: 1 šaukšto
    • čili padažas: 1 šaukšto
    • sojų padažas: 3 šaukštų
    • rūkytos paprikos milteliai: 0,5 šaukštelio
    • česnakas: 2 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos šonkauliukus nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu bei pavirkite maždaug 20 minučių.
  2. 2. Per tą laiką, kol šonkauliukai verda į nedidelį prikaistuvį dėkite: pomidorų padažą, medų, cukrų, aštrų padažą, vyno actą ir sojos padažą, rūkytos paprikos miltelius, įtarkuokite česnako skilteles. Užvirkite.
  3. Reklama
  4. 3. Leiskite pavirti kelias minutes bei nukelkite nuo ugnies. Padažas bus saldus, bet neišsigąstame - saldumo tikrai nebus per daug.
  5. 4. Išvirtus kiaulienos šonkauliukus išimkite iš puodo.
  6. 5. Po to kepimo skardą ištieskite su folija arba kepimo popieriumi bei sudėkite šonkauliukus.
  7. 6. Kiekvieną šonkauliuką aptepkite virtu padažu. Apverskite į kitą pusę bei vėl aptepkite padažu.
  8. 7. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite, kol šonkauliukai gražiai apskrus iš abiejų pusių (kartas nuo karto apverskite), užtrunka maždaug pusvalandį.
  9. 8. Galiausiai traukite šonkauliukus iš orkaitės, pasiruoškite daug servetėlių bei valgykite rankomis! :)
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(11)
Čenakai su kiauliena
(39)