Tradiciniai ir skanūs bulviniai blynai per burokinę tarką su mėsa

2019-11-11 Autorius Oditėlės blogas

Tradiciniai ir skanūs bulviniai blynai per burokinę tarką su mėsa
Man bulviniai blynai tikriausiai niekada neatsibos. Aš labai mėgstu ir su jais eksperimentuoti ir pasigaminti tradicinius. Mano itin pamėgtas būdas yra tarkuoti per smulkią burokinę tarką, tai blynams visada priduoda kiek papildomo nuostabaus traškumo. O jeigu dar įdedi papildomų ingredientų, tai garantuotai neprašausi pro šalį.

Ingredientai

    Bulviniams blynams:
    • nuskustos bulvės: 1 kilogramo
    • triušienos juosmeninės dalies filė: 200 gramų (tinka ir vištiena; galima naudoti ir faršą)
    • kiaušiniai: 2
    • džiovinti krapai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas česnakas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    Majonezo-krienų padažui:
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • malti krienai: 2-3 arbatinių šaukštelių
    • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką.
  2. 2. Būtinai rankomis nuspaudžiame skystį nuo jų.
  3. 3. Tuomet į dubenį dedame sutarkuotas bulves, smulkiai supjaustytą triušieną, išplaktus kiaušinius, krapus, česnaką ir pagardiname druska.
  4. 4. Tada viską gerai išmaišome.
  5. 5. Po to kepame blynus keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol dailiai apskrus iš abiejų pusių.
  6. 6. Padažas: Sumaišome tarpusavyje visus nurodytus ingredientus dubenėlyje.
  7. 7. Galiausiai iškeptus blynus patiekiame su pasiruoštu padažu.
  8. 8. Patarimas: Kad bulvės nepajuoduotų, galima įdėti dvi tabletes C vitamino.
Geriausi cepelinai su faršu
(2)
Kugelis keptas čenakinėse su varškės padažu
(11)