Plikyti lietiniai blynai

2024-11-07 Autorius Viktorija Čironytė

Plikyti lietiniai blynai
Plikyti lietiniai blynai yra puikus pasirinkimas šeimos pusryčiams ar lengvai vakarienei. Jie yra ne tik skanūs, bet ir maistingi – kiaušiniai ir pienas suteikia svarbių baltymų bei kalcio, o sviestas praturtina blynus maloniu kreminiu skoniu. Kepant blynus su cinamonu, namuose pasklinda nepakartojamas aromatas, kuris suteikia dar daugiau jaukumo. Šis receptas lengvai pritaikomas įvairiems skoniams, todėl tinka tiek su saldžiais, tiek su sūriais priedais.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Miltai: jei norite sveikesnės versijos, galite rinktis pilno grūdo miltus arba be gliuteno, tinkančius kepiniams.
  • Pienas: galima pakeisti augaliniu pienu (migdolų, sojų ar avižų), kad receptas taptų draugiškesnis laktozės netoleruojantiems ar veganams.
  • Cukrus: galite naudoti klevų sirupą ar medų, jei norite natūralaus saldiklio.
  • Vanilė/Cinamonas: galite pridėti kakavos miltelių, kad suteiktumėte blynams šokoladinį atspalvį, arba netgi žiupsnelį kardamono – suteiks egzotišką prieskonį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Blynų tešla turi būti vientisa ir be gumulėlių, todėl maišant geriausia naudoti rankinį plaktuvą arba šluotelę.
  • Įpilkite karšto vandens tik po to, kai visos sudedamosios dalys yra gerai sumaišytos – tai užtikrins plikytos tešlos lengvumą ir purumą.
  • Jei norite ypatingai minkštų blynų, tešlą galite palikti pailsėti apie 15–20 minučių prieš kepdami.

Kalorijos

  • Apytiksliai 850 kcal viso recepto (85 kcal vienam blyne). 

Ingredientai

    Apie 10-12 lietinių blynų:
    • Kiaušiniai: 4 vnt
    • Miltai: 2 stiklinės
    • Pienas: 2 stiklinės
    • Karštas vanduo: 1 stiklinė
    • Cukrus: 1 valgomasis šaukštas (arba pagal skonį)
    • Druska: žiupsnelis
    • Vanilė arba cinamonas: pagal skonį
    • Sviestas: 3 valgomieji šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį įmušami kiaušiniai ir išplakami su cukrumi bei druska, kol masė tampa vientisa ir šviesesnė.
  2. 2. Į šią masę supilama viena stiklinė pieno ir palaipsniui įmaišoma pusė miltų, kad gautųsi tiršta, bet skysta tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Supylus likusį pieną, toliau maišomi likę miltai, kad tešla taptų vienalytė ir be gumulėlių.
  5. 4. Paruoštai tešlai įpilama karšto vandens ir minkštas, ištirpintas sviestas.
  6. 5. Viską gerai išmaišykite, kad tešla būtų lengva ir vientisa.
  7. 6. Kai tešla yra paruošta, kaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir pilkite nedidelį kiekį tešlos.
  8. 7. Kepkite kiekvieną blynelį, kol paviršius taps lengvai auksinis.
  9. 8. Iškeptus blynelius padėkite ant lėkštės, galite patiekti su mėgstamais priedais – uogiene, vaisiais arba grietinėle.
  10. 9. Santrauka: Plikyti lietiniai blynai – tai universalus ir lengvas patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Su paprastais ingredientais šį receptą galite pritaikyti pagal savo mitybos poreikius.
Recepto autorius Viktorija Čironytė
Blynų tortas Petsonas
(2)
Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)
(2)