Lengvi ir purūs veganiški bananiniai blyneliai

2021-03-01 Autorius Skanauk su Aušra

Lengvi ir purūs veganiški bananiniai blyneliai
Įvairūs blyneliai man asmeniškai buvo ir visada bus vienas iš pačių skaniausių maistų! Tiesa, paskutiniu metu blynus valgau gana retai, nes stengiuosi paskaičiuoti kalorijas. Šį kartą gamindama panaudojau nerafinuotą neutralaus skonio kokosų aliejų kepimui, bet jeigu nemėgstate kokosų skonio, galite kepti ir ant paprasto aliejaus. 

Šie blyneliai neturi jokio nemalonaus riebumo, labai lengvi bei purūs ir jų norisi suvalgyti kuo daugiau, nes taip skanu!

Blynelius aš patiekiau su braškių uogiene, mangų gabaliukais bei juoduoju šokoladu, bet galite rinktis ir savo mėgstamus pagardus.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko iškepti 15 blynelių.

Ingredientai

    • balti speltos miltai: 1 stiklinės
    • kuo labiau prinokę bananai: 1
    • migdolų pienas: 1 stiklinės (arba kitas augalinis pienas)
    • agavų sirupas: 1 valgomojo šaukšto
    • kepimo milteliai: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
    • neutralaus skonio kokosų aliejus: kepimui (arba kitas aliejus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šakute sutriname bananą.
  2. 2. Tada sumaišome visus ingredientus tarpusavyje.
  3. 3. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės temperatūros ir įpilame kokosų aliejaus.
  4. 4. Norimo dydžio blynelius kepame po maždaug 2 minutes iš abiejų pusių.
  5. 5. Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
Purūs kefyro blynai su medumi
(1)