Lietiniai blynai su varške (tešla su grietinėle)

2024-11-19 Autorius sveikai_su_agne

Lietiniai blynai su varške (tešla su grietinėle)
Lietiniai blynai su varškės įdaru – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, mėgstamas tiek pusryčiams, tiek desertui. Šiame recepte tešla ruošiama su grietinėle, suteikiančia blynams ypatingo švelnumo ir sodrumo.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kiaušiniai: vietoj vištų kiaušinių galima naudoti putpelių kiaušinius (5–6 vnt.), tačiau reikės koreguoti kiekį dėl dydžio skirtumo.
  • Grietinėlė: galima pakeisti liesesniu pienu arba augaliniu pienu (pvz., migdolų, avižų), tačiau tai gali pakeisti tešlos konsistenciją ir skonį.
  • Varškė: vietoj tradicinės varškės galima naudoti rikotos sūrį arba kreminę varškę, suteikiančią švelnesnį skonį.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Kad blynai nesviltų, naudokite nelimpančią keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies.
  • Jei tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau grietinėlės arba pieno, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Norėdami sumažinti kiaušinio skonį, į tešlą galite įdėti šaukštą migdolų miltų arba žiupsnelį vanilinio cukraus.

Kalorijos:

  • Iš viso: apie 1200 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 300 kcal

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 3 vnt. (apie 160 g)
    • Grietinėlė: 60 ml
    • Varškė: 200 g
    • Grietinė: 1 valgomasis šaukštas
    • Saldiklis arba cukrus: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: Dubenyje suplakite kiaušinius su grietinėle iki vientisos masės.
  2. 2. Blynų kepimas: Įkaitinkite nelimpančią keptuvę ant vidutinės ugnies.
  3. Reklama
  4. 3. Įpilkite samtelį tešlos į keptuvę ir tolygiai paskirstykite.
  5. 4. Kepkite, kol blyno kraštai pradės ruduoti, tada apverskite ir kepkite kitą pusę.
  6. 5. Pakartokite su likusia tešla.
  7. 6. Įdaro paruošimas: Dubenyje sumaišykite varškę, grietinę ir saldiklį arba cukrų pagal skonį.
  8. 7. Masę gerai ištrinkite iki vientisos konsistencijos.
  9. 8. Blynų įdaras: Ant kiekvieno blyno uždėkite po šaukštą varškės įdaro.
  10. 9. Susukite blynus į vyniotinius arba sulankstykite į vokelius.
  11. 10. Blynų apkepimas: Jei pageidaujate, galite dar kartą apkepinti įdarytus blynus keptuvėje, kad jie įgautų traškią plutelę.
  12. 11. Patiekimas: Patiekite blynus su mėgstamais pagardais: grietine, uogiene, šviežiomis uogomis ar medumi.
  13. 12. Santrauka: Lietiniai blynai su varškės įdaru – tai gardus ir maistingas patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Tešla su grietinėle suteikia blynams ypatingo švelnumo, o varškės įdaras praturtina juos baltymais. Šis receptas lengvai pritaikomas pagal individualius skonius, keičiant ingredientus ar pridedant mėgstamų priedų.
Lietiniai blynai su varške (tešla su grietinėle)
Recepto autorius sveikai_su_agne
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Blyneliai su plaučiais
(2)