Pikantiški varškėčiai su vištienos padažu

2024-10-28 Autorius Karina - prie.puodu

Pikantiški varškėčiai su vištienos padažu
Pikantiški varškėčiai su vištienos padažu – tai skanūs, minkšti varškėčiai su švelniu vištienos ir sūrio padažu, kuris puikiai papildo varškėčių skonį. Padaže esantis poras suteikia subtilaus aštrumo, o grietinėlė su tepamu sūriu sukuria kreminę tekstūrą ir švelnumą. Tai sotus ir jaukus patiekalas, tinkamas tiek pietums, tiek vakarienei, ypač kai norisi kažko šilto ir gardaus.

Redaktorės Vaidos komentaras - pats paprasčiausias, ir manau, populiariausias būdas valgyti varškėčius - juos patiekti su grietine. Tačiau kodėl gi neišbandžius kažko kitaip? Švelnus kreminis sūrio padažas su mėsa - kažkas naujo, bet tikrai labai gardaus. Naudokite mėgstamą kumpį arba gaminkite be jo. Sūrio padažas gardus ir taip. 

Ingredientai

    • Varškė: 360 g (liesa)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Miltai: 2 valg. š. (kukurūzų arba kvietiniai)
    Užpilui:
    • Tepamas sūris: 3 valg. š.
    • Vištienos kumpis: gabalėlis
    • Svogūnų laiškai: keli 
    • Poras: 1/4 baltosios dalies
    • Grietinėlė: šiek tiek (padažo skystumui)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišyti varškę su kiaušiniu ir miltais. Užminkyti tešlą, suformuoti varškėčius ir iškepti ant nedidelės kaitros, kol gražiai paruduos.
  2. 2. Vištienos kumpį supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į įkaitintą keptuvę.
  3. 3. Prie vištienos sudėti smulkiai pjaustytą porą.
  4. 4. Įdėti tepamo sūrio, viską išmaišyti. Padažo tirštumą pakoreguoti grietinėle.
  5. 5. Padažą pagardinti druska ir pipirais, ir patiekti su varškėčiais.
Recepto autorius prie.puodu
Lietiniai blynai su varške
(11)