Labai minkšti mieliniai - lietiniai blynai

2020-03-24 Autorius WorldRecipes.lt

Labai minkšti mieliniai - lietiniai blynai
Superiniai mieliniai lietiniai blynai. Vaikai juos irgi dievina, būtinai išmėginkite ir Jūs.

Ingredientai

    • cukrus: 60 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • sausos mielės: 7 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 100 mililitrų
    • kvietiniai miltai: 300 gramų
    • pienas: 300 mililitrų
    • vanduo: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite kiaušinius su cukrumi bei druska.
  2. 2. Tada sudėkite likusius ingredientus ir gerai dar kartą išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlą uždengiame ir leidžiame pakilti, kol padvigubės bei bus puri putojanti masė.
  5. 4. Pakilusią tešlą permaišome ir leidžiame dar kartą pakilti.
  6. 5. Įkaitintą keptuvę patepame aliejumi.
  7. keptuvė tepama aliejumi
  8. 6. Atsargiai semiame kaušelį tešlos ir užpilame tolygiai ant keptuvės.
  9. 7. Kai paviršius išdžiūsta, apverčiame ir kepame kitą pusę.
  10. 8. Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietinių receptai.
Varškėčiai su špinatais
(1)
Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)
(2)
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)