Bulvių traškučiai iš parduotuvės labai pavojingai įtraukiantis užkandis, kuris žmogaus organizmui neturi praktiškai jokios naudos. Sveikos mitybos puoselėtojai jau labai seniai jų atsisakė ir atrado jiems puikią alternatyvą - naminius daržovių traškučius. Juos galite savo namuose visai nesunkiai pasigaminti ir patys.
Šį kartą su Jumis pasidalinsiu net dviejų rūšių sveikais daržovių traškučių receptais - morkų ir lapinio kopūsto (kale)!
Kodėl iškart dviejų? Nes pirmieji, morkų traškučiai, būna saldūs. Jei nemėgstate saldesnių čipsų, antrieji, lapinio kopūsto traškučiai, gausis sūrūs, ir tikrai nenuvils nei vieno valgytojo. Trumpai tariant pagalvojau apie visus!
Morkų traškučius aš buvau valgiusi tiek pirktinius, tiek restorane. Galiu pasakyti, kad likau itin sužavėta jų skoniu, į morkas pažvelgiau visai kitomis akimis, kad ir kaip tas juokingai skambėtų.
Apie lapinio kopūsto traškučius buvau tik girdėjusi, bet nebuvau ragavusi ir niekaip nesiryžau jų išsikepti savo virtuvėje. Girdėjau labai daug gerų žodžių dėl jų skonio ir traškumo. Ir galiausiai atėjo diena kai jų pasigaminau. Ir prisipažinsiu- man labai patiko! Gaminsiu šitaip daug dažniau!