Keptų baklažanų suktinukai su sūriu

2024-01-08 Autorius Sniegena

Keptų baklažanų suktinukai su sūriu
Kaip paruošti baklažanus su morkomis ir feta jau Jums pasakojau. Šis receptas iki šiol išlieka vienu skaitomiausių mūsų portale. Tad šiandien noriu Jums parodyti kitokį paruošimo variantą, kuris man irgi labai patinka. Dalinuosi receptu ir tikiuosi, kad ir Jūs šį skanumyną Jūs labai teigiamai įvertinsite. Mėginkite pasigaminti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • baklažanai: 1
    • fetos tipo sūris: 200 gramų (aš naudoju "Favita"
    • petražolės: ryšulėlio (arba kiti žalumyna)
    • saulėgrąžos arba graikiniai riešutai (pagal tai ką labiau mėgstate)
    • grietinė: kelių valgomųjų šaukštų
    • slyviniai pomidoriukai
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia baklažaną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis per visą daržovės ilgį.
  2. 2. Tada juosteles padruskinkite ir palikite maždaug 15 minučių pastovėti.
  3. Reklama
  4. 3. Gaminkite įdarą: Iki vientisos masės sumaišykite sūrį (kaip jau paminėjau, aš naudoju "Favita"), susmulkintas petražoles, išspaustas česnako skilteles ir grietinę (grietinės dėkite tiek, kad gautumėte kreminę įdaro konsistenciją), suberkite saulėgrąžas.
  5. 4. Tuomet baklažano juosteles nusausinkite ir kiekvieną apkepkite įkaitintame aliejuje.
  6. 5. Po to apkeptas juosteles sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad aliejaus perteklius susigertų į rankšluostį.
  7. 6. Imame baklažano juostelę, tepkite kreminį įdarą, dėkite pomidoriuką ir vyniokite.
  8. 7. Ragaukite su skrudintu česnakiniu batonu. Skanaus!
Eggplant - baklažanų parmigiana
(1)
Cukinijų, paprikų ir baklažanų troškinys
(31)