Šiltos Briuselio kopūstų salotos

2022-06-21 Autorius Nekenčiu virtuvės

Šiltos Briuselio kopūstų salotos
Turiu pripažinti, kad Briuselio kopūstų ragavau jau ganėtinai seniai. Nėra taip, kad aš juos labai mylėčiau ir man jų reiktų, bet ir nėra, kad negalėčiau valgyti. Viename interneto portale pamačiau įdomias, labai gražiai atrodančias, šiltas Briuselio kopūstų salotas ir patikėjau, kad gali būti skanu. Ir tikrai buvo skanu. Jau net nebežinau, kiek kartų gaminau, nes niekaip neatsivalgau, bet reikia būti atsargiems, kam yra problemų su tirštu krauju, nes Briuselio kopūstai savyje turi nemažai kraują tirštinančių medžiagų. 

Šį kartą šios salotos buvo patiektos, kaip garnyras, su kepta višta (marinatas - medaus ir grūdėtųjų garstyčių), bet ganėtinai dažnai pasigaminu ir be vištos, tiesiog vienas pačias.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • Briuselio kopūstai: 500 gramų
    • aliejus / sviestas (kepimui)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • kepinti lazdyno riešutai: 1 saujos (graikiniai irgi puikiai tinka)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių Briuselio kopūstams viršutinius lapelius nuimame, nupjauname galiukus, perpjauname perpus arba į keturias dalis griežinėliais.
  2. 2. Tada apkepiname aliejuje ir/arba svieste.
  3. Reklama
  4. 3. Uždengus patroškiname kelias minutes, kad kopūstai suminkštėtų.
  5. 4. Tada įspaudžiame citrinos sulčių, dedame garstyčių, medaus, permaišome ir patroškiname, kol medus ištirpsta.
  6. 5. Pasūdome ir papipiriname. Įmaišome kapotus kepintus riešutus. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Špinatų salotos su nektarinais
(1)