Salotos su topinambais ir morkomis

2023-10-02 Autorius WorldRecipes.lt

Salotos su topinambais ir morkomis
Šios žalių topinambų (žieminių bulvių) salotos su morkomis gaunasi labai skanios, itin tinka prie visų mėsos, paukštienos ir žuvies patiekalų. Žinoma, galite valgyti jas ir vienas. Tikrai rekomenduoju išmėginti ir atrasti nuostabųjį topinambų skonį jau šiandien. Esu visiškai tikra, kad nenusivilsite ir šitaip gaminsite ne vieną kartą. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • topinambai (žieminės bulvės): 4-5 nemaži
    • morkos: 1 didelės
    • švieži kopūstai: 2 saujų (supjaustyti šiaudeliais)
    • rūgštynės: šiek tiek (pas mane buvo 6 lapeliai)
    • agurkai: gabaliuko
    • svogūnų laiškai
    • majonezas
    • jogurtinė grietinė
    • druska
    • cukrus
    • pipirai
    • obuolių actas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuluptus bei nuplautus topinambus sutarkuokite burokinės tarkos pagalba ir apšlakstykite obuolių actu.
  2. 2. Tuomet morką taip pat sutarkuokite, o rūgštynes supjaustykite juostelėmis, agurką šiaudeliais. Taipogi susmulkinkite svogūnų laiškus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada viską berkite į salotinę, pridėkite kopūstą.
  5. 4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, majonezą, druską, cukrų, pipirus ir užpilkite ant daržovių, išmaišykite ir patiekite. Skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Špinatų ir avokadų salotos
(2)
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)