Česnakinės pomidorų salotos - tobulos prie mėsos

2024-08-13 Autorius braske_ir_pipirai

Česnakinės pomidorų salotos - tobulos prie mėsos
Nors pomidorų tėvynė yra Pietų Amerika, bet lietuviams pomidorai, kaip ir bulvės, yra neatsiejama gyvenimo dalis. Pomidorai plačiai naudojami kulinarijoje –  pomidorų sriuba, konservuoti pomidorai, naminiai pomidorų padažai, o kur dar įvairiausios salotos ir mišrainės. Yra tikrai nemažai skanių būdų pomidorus suvalgyti ar pagaminti juos taip, kad būtų gardu valgyti net ir žiemą, kuomet atidarius iš rūsio parneštą stiklainį tiesiog pakvimpa vasara.

O šiandien turime jums puikių salotų receptą, kur pomidorai yra centre visu savo gardumu ir šviežumu. Šios gaivios česnakinės salotos skanios vienos, kai norisi kažko lengviau, tačiau taip pat tobulos prie mėsos patiekalų.

Ingredientai

    • pomidorai: 5-6 vnt.
    • mėlynas svogūnas: mažas arba 0,5 didesnio
    • česnakas; 3 skiltelės
    • alyvuogių aliejus: 2-3 valg.š.
    • druska, pipirai: pagal skonį
    • čili dribsniai: žiupsnis
    • petražolės: kelios šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pomidorus supjaustyti žiedais ir paskleisti lėkštėje.
  2. 2. Svogūną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir suberti ant pomidorų.
  3. 3. Česnaką sukapoti smulkiai ir taip pat suberti ant pomidorų.
  4. 4. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pagardinti čili dribsniais, druska bei pipirais.
  5. 5. Petražoles smulkiai sukapoti ir suberti ant pomidorų.
Česnakinės pomidorų salotos - tobulos prie mėsos
Česnakinės pomidorų salotos - tobulos prie mėsos
Salotos su burokėliais ir kriaušėmis
(1)
Kale salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
(2)
Avinžirnių ir tuno salotos
(4)