Paprastas slyvų pyragas

2018-09-06 Autorius Šokiai virtuvėje

Paprastas slyvų pyragas
Paprastas slyvų pyragas – tai gardus ir lengvai paruošiamas desertas, kuris tobulai tinka kasdieniams pasilepinimams. Šio pyrago pagrindą sudaro minkšta ir puri tešla, pagaminta iš paprastų ingredientų, ir pyragas praturtintas pjaustytomis slyvomis, kurios kepdamos išskiria savo natūralias sultis, suteikdamos kepiniui malonaus rūgštumo ir papildomo drėgnumo. Kepdamos slyvos tampa sultingos ir švelnios. Nors šis pyragas yra greitai ir paprastai pagaminamas, tačiau jo skonis nepalieka abejingų. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko skanaus, bet neturite daug laiko gaminti!

Redakcijos komentaras - kiekiai nurodyti kepti 21cm skersmens kepimo formai.

Daugiau idėjų ką pagaminti su slyvomis galite rasti čia.
Daugiau pyragų receptų galite rasti čia.

Ingredientai

    • Slyvos: 300 g.
    • Sviestas: 125 g.
    • Kiaušiniai: 2 vnt. (dideli)
    • Cukrus: 150 g.
    • Miltai: 190 g.
    • Karštas vanduo: 2 valg. š.
    • Kepimo miteliai: 1 arb. š.
    • Migdolų esencija: keli lašai (nėra būtina)
    • Druska: žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišyti visus sausus ingredientus - cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. 2. Ištirpinti sviestą ir jį supilti į miltų mišinį. Išmaišyti.
  3. 3. Dubenyje išplakti kiaušinius ir supilti juos į masę. Ten pat įpilti karšto vandens ir viską gerai išmaišyti.
  4. 4. Slyvas nuplauti, perpjauti per pusę ir išimti kauliukus.
  5. 5. Pyrago tešlą supilti į kepimo formą ir ant viršaus išdėlioti pjaustytas slyvas.
  6. 6. Orkaitę įkaitinti iki 180C ir pyragą kepti apie 30-35 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar pyragas jau iškepė. Iškepus leisti šiek tiek atvėsti kepimo formoje ir perkelti ant grotelių pilnai atvėsti.
Sūrio pyragas keksiukų formelėse
(1)