Iš tokio choux tešlos keptuvėje galite virti abu keptus pyragus ir kepti orkaitėje su įvairiais įdarais. 16 pyragų receptas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 3 šaukštai;
– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
– druska, 1 šaukštelis;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai;
– 150 ml šilto vandens;
– sausos mielės, 1 arbatinis šaukštelis;
Norėdami paruošti įdarą, paimkite :
– bulvės, 7 vnt;
– svogūnai, 3 vnt;
– morkos, 1 vnt;
– augalinis aliejus, 50 ml;
– druska ir pipirai, žolelės pagal skonį.
Gaminimo procesas
Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu.
Miltus persijokite ir sumaišykite su cukrumi, druska, augaliniu aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu – 150 ml. Atvėsinkite iki šiltos būsenos.
Supilkite mieles, sumaišykite ir dalimis suberkite likusius miltus. Minkome ant stalo. Tešla bus minkšta, lygi ir šiek tiek lipni.
Uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 50 minučių – 1 valandai.
Išvirkite bulves, paverskite bulvių koše.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais, trimis morkomis ir kepkite daržoves, kol suminkštės.
Druska pagal skonį.
Pagal skonį sumaišykite bulves ir daržoves, žoleles, pipirus.
Mes formuojame pyragus ant darbinio paviršiaus, tepdami rankas augaliniu aliejumi.
Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
Patarimas : jei kepate pyragus orkaitėje, tada įdėkite juos į kepimo skardą, padengtą pergamentu.
Pyragėlius sutepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 15 – 20 minučių.
Keptus pyragus įdėkite į keptuvę pirmiausia ant popierinių rankšluosčių, kad atsikratytumėte aliejaus, tada – ant indo.
Ant filė orkaitėje įdėjau ananasų su sūriu. Skanūs vištienos suktinukai
Galite gaminti įprastą mėsą prancūziškai. Arba galite parodyti šiek tiek vaizduotės ir pasigaminti labai skanių ir aromatingų ananasų ritinėlių.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– vištienos filė, 5000 g;
– ananasai, 100 g;
– sūris, 100 g;
– kiaušinis, 1 vnt;
– duonos trupiniai, 50 g;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Mes paruošiame mėsą – supjaustome porcijomis, išplakame, kad iš mėsos sluoksnio būtų galima suvynioti ritinį.
Pabarstykite mėsą druska, pipirais, prieskoniais pagal savo skonį ir gerai įtrinkite šį mišinį.
Palikite 1 valandai pasimarinuoti šaldytuve.
Supjaustykite ananasus smulkiais gabalėliais, tris sūrius ant rupios trintuvės, supjaustykite žalumynus. Mes sumaišome visus šiuos ingredientus.
Dabar mes paskleidžiame įdarą ant mėsos ir suvyniojame ritinius.
Kiaušinį išplakite su druska ir pipirais.
Suktinukus panardiname į kiaušinių masę, paskui panardiname į krekerius iš visų pusių.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite suktinukus.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Patiekite su įvairiais garnyrais ir šviežių daržovių salotomis.
Patarimas : pasiimkite bet kokią mėsą pagal savo skonį – kalakutą, kiaulieną. Pastarąjį gerai išplakite, kad suktinukai iškeptų.
Skaniau nei balandėliai! Cukinijos su malta mėsa orkaitėje: greita ir skani vakarienė
Tai gana senas receptas ir dažnai gaminamas, kai šviežios daržovės yra sezono metu.
Paruošti lengviau ir greičiau nei įdaryti kopūstai, pasirodo labai skanu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- maltos mėsos, 500 g;
- pomidorai, 4 vnt;
- grietinės, 150 ml;
- sūrio, 100 g;
- česnako pagal skonį;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- svogūnas, 1 gabalas;
- vandens, 50 ml.
Gaminimo procesas
Geriau paimti jaunas, ne pačias didžiausias cukinijas.
Supjaustykite pomidorus ir cukinijas griežinėliais.
Pagardinkite faršą druska ir pipirais, prieskoniais pagal savo skonį ir vis tiek galite įtrinti šiek tiek sūrio.
Suberkite smulkintas žoleles ir česnaką.
Iš faršo formuojame mažus rutuliukus.
Ant cukinijos uždėkite rutulį maltos mėsos, uždenkite pomidorą ir įdėkite į kepimo indą.
Taip gaminame visus produktus.
Tarkuotą sūrį sumaišykite su vandeniu, druska ir pipirais, grietine, prieskoniais pagal skonį ir žolelėmis.
Šiuo įdaru užpildykite cukinijas.
Indą dedame į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių 50 minučių.
Po to ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir nusiųskite į orkaitę dar 15 minučių.
Patiekite karštą su įvairiais garnyrais ir užkandžiais.
Maltą mėsą galima pasiimti bet kokią pagal jūsų skonį.