Vištienos kepenys jau seniai tapo universaliu produktu: kartu su ja ruošiami pagrindiniai patiekalai, pyragai, salotos, užkandžiai, užtepai sumuštiniams.
Siūlau išbandyti dar vieną įdomų ir apetišką variantą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- vištienos kepenėlės, 500 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltų ir grietinės po 4 šaukštus;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- česnako, 3 gvazdikėlių;
- daržovių aliejus.
Gaminimo procesas
Kepenėles plauname, leidžiame nutekėti skysčio pertekliui ir stambiai supjaustome, pašalindami visą perteklių.
Patarimas: galite gerai ištrinti popieriniais rankšluosčiais, tada ji atsikratys skysčio pertekliaus. Taip pat galite išplakti šiek tiek gabalėlių, tada kepenys greitai apkepamos tešloje.
"Perleiskite" česnaką per "spaudyklę" ir sumaišykite su grietine ir miltais, druska ir pipirais, pridėkite prieskonių.
Kiekvieną kepenų gabalėlį pamirkykite tešloje ir įdėkite į keptuvę su pašildytu augaliniu aliejumi.
Pakanka kepti 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol pagels.
Kad patiekalas būtų skanesnis, visus gabalėlius galite įdėti į puodą, įdėti lauro lapų, gabalėlį sviesto ir porą šaukštų vandens. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes, išjunkite ugnį ir palikite dar 10 minučių, kad kepenys pasitroškintų.