Kaukazo slyvų ir kriaušių kompotas

2020-04-09 Autorius WorldRecipes.lt

Kaukazo slyvų ir kriaušių kompotas
Kaukazo slyvų ir kriaušių kompotas – tai gardus ir kvapnus gėrimas, kuriame susijungia turtingi Kaukazo slyvų ir saldžių, sultingų kriaušių skoniai. Subalansuotas slyvų rūgštumas harmoningai dera su kriaušių saldumu, o natūraliai išsiskiriantys vaisių aromatai sukuria švelnų ir gaivų gėrimą. Šis kompotas – puikus pasirinkimas tiek karštomis vasaros dienomis, tiek vėsesniu metų laiku, kai norisi sušilti ir mėgautis natūraliu, naminiu gėrimu. Patiekiamas šaltas arba šiltas, jis neabejotinai pradžiugins visą šeimą ir svečius.

Redakcijos komentaras - norint labiau pabrėžti Kaukazo regiono skonines savybes, verdant sirupą galima įberti šiek tiek cinamono ar gvazdikėlių, taip kompotas įgaus subtilų prieskonių poskonį, kuris sustiprins jo skonį ir aromatą, ir dar labiau atspindės Kaukazo skonines tradicijas. 

Ingredientai

    • Kriaušės: 2 kg. (saldesnės)
    • Kaukazo slyvos: 1 kg.
    • Vanduo: 1 l. (sirupui)
    • Cukrus: 250 gramų (sirupui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kriaušes nuskusti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais ar smulkiau, jeigu vaisiai didesni.
  2. 2. Į puodą supilti vandenį sirupui ir suberti cukrų. Sirupą užvirti ir maišyti, kad cukrus pilnai ištirptų.
  3. Reklama
  4. 3. Supjaustytas kriaušes sudėti į verdantį sirupą ir pavirti maždaug 5 min.
  5. 4. Slyvas nuplauti. Jas galima naudoti ir nepjaustytas.
  6. 5. Slyvas ir apvirtas kriaušes sudėti į sterilizuotus stiklainius, užpilti karštu sirupu, kuriame virė kriaušės, ir užsukti stiklainius.
Obuolių pyrago kokteilis
(1)