Visai neseniai išmėginau rabarbarų girą, ji gavosi tikrai puiki, bet tuo pačiu pasiilgau senoviškos kaimiškos tradicinės duonos giros, tad nusprendžiau pasigaminti ir pateikti Jums visiems receptą. Rezultatas gaunasi tiesiog fantastiškas, būtinai pagaminkite ir pasilepinkite! :)
1. Pirmiausia duoną supjaustome maždaug vieno centimetro storio riekelėmis ir padžioviname orkaitėje (180 laipsnių maždaug 20 minučių).
2. Duoną paliekame atvėsti.
Reklama
3. Po to atvėsintą duoną užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame maždaug 4 valandoms.
4. Paskui perkošiame per merliuką, duoną išmetame, o į girą supilame razinas ir cukrų. Taip pat suberiame mieles (šviežias mieles galima ištrinti su cukrumi).
5. Viską gerai išmaišome, uždengiame merliuku ir paliekame maždaug 6-12 valandų šiltai, kad įrūgtų.
6. Susidariusias putas nugriebiame, supilstome girą į butelius ir padedame į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, kad gerai atšaltų, o paskui jau galima malšinti savo troškulį. Skanaus!
7. Patarimas: Kartu su duona dar galima užpiltų džiovintų obuolių ir kmynų. Mano vyras sako, kad dar skanesnė gira gaunasi, bet man asmeniškai šis variantas labiau prie širdies.
Kristina
Kaip pirmam kartui tai visai neblogai, tik man per saldu mažinsiu cukrų.
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Gintas