Pirmiausia reikėtų žinoti, kad šaltalankio uogos yra itin naudingos ir savyje turi daugy gydomųjų savybių. Juose galite rasti įvairių vitaminų, mikroelementų bei organinių rūgščių.
Šaltalankio uogos savyje yra labai turtingos B1, B2, C, PP, A, E vitaminų, jose taip pat gausu folio rūgšties ir mikroelementų, pvz., boro, geležies bei mangano. Taipogi jose yra karotinoidų bei flavonoidų, cukraus, organinių rūgščių (obuolių, vyno, oksalo).
Šaltalankio uogos gali būti valgomos tiek žalios, tiek virtos, iš jų gali būti gaminama uogienė, džemas ar verdama arbata. Itin naudingas žmogui yra šaltalankio aliejus, jis gali būti naudojamas nuo daugybės ligų. Idealiai gelbsti kaip uždegimą bei žaizdas padedanti gydyti priemonė.
Šios uogos gali būti valgomos, jei pas mus yra sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, dažnokai užkietėja viduriai, taip pat vargina širdies ligos ar trūksta vitaminų. Šaltalankių uogas net yra patariama vartoti cheminės ir radiacinės terapijos metu (arba po jos), taipogi pavartojus antibiotikų.
Šaltalankių vaisiai gali būti naudingi ir sergantiesiems diabetu, taip pat gyvenantiems aktyvų gyvenimą, sportuojantiems arba pagyvenusiems žmonėms.
Šaltalankių uogos taip pat bus naudingos pavargusiai širdžiai. Tai yra profilaktinė priemonė, jeigu siekiate išvengti insulto, infarkto. Jos padės atnaujinti organizmo resursus po ligų, psichinių bei fizinių pervargimų, taip pat, padidins vyrų lytinį aktyvumą.
O štai šaltalankių arbata idealiai gelbėja po permainingų orų pajutus pačius pirmuosius peršalimo požymius.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 labai didelė stiklinė arbatos. :)