Rabarbarų gira

2020-03-28 Autorius Karolina Puodžiūtė

Rabarbarų gira
Labai rekomenduoju ir jums išbandyti rabarbarų giros receptą. :) Gira labai įdomi, skani ir gaivi, patiks tikrai, jei patinka saldžiarūgštė gira ir dar su burbuliukais. Gaminau ją ne kartą ir dar gaminsiuosi. 

Ingredientai

    • rabarbarai: 600 gramų
    • cukrus: 250 gramų
    • šviežios mielės: 15 gramų
    • vanduo: 3,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių rabarbarus nulupkite, supjaustykite smulkiais griežinėliais, sudėkite į didesnį puodą ar dubenį (kur vėliau ir vandenį supilsite), supilkite cukrų, gerai išmaišykite ir palikite kuriam laikui, kad išsiskirtų sultys iš rabarbarų.
  2. 2. Vandenį užvirkite ir užpilkite ant rabarbarų. Palikite keletai valandų, vėliau skystį perkoškite.
  3. Reklama
  4. 3. Mieles ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, supilkite į skystį ir palikite stovėti šiltai kol paviršiuje atsiras balta puta.
  5. 4. Tada supilkite į patogią tarą, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą atvėsti ir mėgaukitės!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau giros receptų rasite: Giros receptai.