Vienas paprasčiausių ir skaniausių lavašo patiekalų.
Mes padarysime ritinį su malta mėsa, tada supjaustysime porcijomis ir kepkite.
Patikėkite, tai paprasta ir visiems labai patinka.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- plona pitos duona, 3 lakštai; (arba lavašai)
- vištienos filė, 350 g;
- garstyčios, 1 šaukštelis;
- grietinės, 6 šaukštai;
- lydytas sūris, 2 vnt;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Mėsą išvirkite pasūdytame vandenyje su prieskoniais, atvėsinkite maišydami.
Lydytą sūrį sumaišykite su mėsos mase.
Sumaišykite grietinę ir garstyčias.
Patarimas : galite naudoti majonezą.
Masę sumaišykite su padažu ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei įdaras labai tirštas, galite įdėti šiek tiek grietinės ar majonezo.
Dalį įdaro paskleidžiame ant vieno pitos duonos lakšto, tolygiai paskirstome.
Užpildą uždenkite kitu pitos duonos lakštu, nuspauskite ir paskleiskite likusį įdarą ant viršaus, tolygiai paskirstykite.
Uždenkite trečiuoju lavašo lakštu ir susukite tvirtą ritinį.
Palikite suktinuką 20 minučių, kad pita duona taptų minkštesnė ir nesuskilinėtų pjaustydama.
Mes supjaustome ritinį dalimis.
Plakite kiaušinius.
Kiekvieną ritinėlio gabalėlį panardinkite į kiaušinių masę ir kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
Labai skanu patiekti su šviežiomis daržovėmis, salotomis, kepta mėsa.
Pusryčiai per 5 minutes. Aš gaminu kiekvieną dieną kol neatsibosta
Originalus receptas, kuris padeda greitai ir lengvai paruošti pusryčius ar užkandžius iš pitos duonos, sūrio ir virtos kiaulienos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– lavašas, 1 lapas;
– kiaušinis, 1 vnt;
– sūrio griežinėliai, 150 g;
– Kiauliena arba kumpis, dešra, 150 g;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Lavašą supjaustome 10 x 15 cm juostelėmis.
Ant juostelės uždėkite sūrio griežinėlį, virtos kiaulienos riekelę ir apvoliokite vamzdeliu įdarytą lavašą.
Kiaušinį išplakite su druska ir pipirais.
Mes pašildome šiek tiek augalinio aliejaus.
Kiekvieną ritinį pamirkykite kiaušinių masėje ir kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
Jei norite gerai iškepti viduje, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies.
Patarimas : jei turite gerą nelipnią keptuvę, augalinis aliejus pakeičiamas sviestu arba net be aliejaus.
Įdarui rinkitės įvairius produktus, dešras, dešras, kumpį, krūtinėlę, kietą arba lydytą sūrį, grybus, daržoves, žuvies konservus, virtus kiaušinius su žaliais svogūnais ir žolelėmis.