Dar niekada nevalgėte taip skaniai paruoštų bulvių. Puikus tarkuotų bulvių ir kumpio receptas!
Dar niekada nevalgėte taip skaniai paruoštų bulvių. Puikus tarkuotų bulvių ir kumpio receptas!
2022-09-09
Autorius
Worldrecipes.lt
Skanus patiekalas iš tarkuotų bulvių, kumpio ir kiaušinių. Ideali greita vakarienė pagal „YouTube“ kanalo vaizdo įrašą.
Jums reikės:
4 bulvių
4 kiaušinių
Svogūnų laiškų
120 g kumpio
Druskos ir pipirų
2 šaukštų miltų
Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Reklama
Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite – pavyzdžiui, galite naudoti bulvių skutiklį.
Tada taip paruoštas bulves sudėkite į šaltą vandenį.
Leiskite šiek tiek pamirkti, kad iš bulvių pasišalintų krakmolas.
Tuo tarpu supjaustykite kumpį ir svogūnų laiškus.
Reklama
Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
Trynius sudėkite į dubenį, kurį prieš tai patepkite aliejumi.
Reklama
Tada nusausinkite bulves.
Į bulvių masę sudėkite baltymus (nebūtina sudėti visus 4, dėkite jų tiek, kad masė būtų tinkamos konsistencijos).
Taip pat suberkite kumpį, svogūnų laiškus, miltus, druską, pipirus ir išmaišykite.
Reklama
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Bulvių mišinį sudėkite taip, kad viduryje būtų suformuota skylė.
Reklama
Leiskite šiek tiek apkepti ir į vidurį įmuškite kiaušinio trynį.
Kepkite iš vienos pusės, apverskite ir leiskite apkepti iš kitos pusės.
Reklama
Jei norite skystesnio trynio, pirmiausia iškepkite bulvių masę ir tik tada į vidurį įdėkite trynį, tada apversti nereikia.
Reklama
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga straipsnio pradžioje.
Neįprasti, bet labai skanūs čeburekai su kopūstais ir malta mėsa
Ar kada nors bandėte kepti čeburekus be įprastos tešlos? Pasirodo, viskas yra įmanoma: jei šaldytuve turite kopūstą ir maltos mėsos, paruošti čeburekus galėsite be jokio vargo.
Jums reikės:
1 kopūsto
500 g maltos mėsos
1 morkos
1 svogūno
1 šaukštelio druskos
Maltų juodųjų pipirų ir kitų prieskonių (pagal skonį)
Tešlai: 4 kiaušinių, 2 valg. š. miltų, druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite svogūną, apkepkite augaliniame aliejuje.
Suberkite tarkuotas morkas, pakepinkite.
Apkeptas daržoves įmaišykite į maltą mėsą, įberkite druskos ir kitų prieskonių.
Reklama
Ant pusės kopūsto lapo uždėkite porą šaukštų faršo, paskleiskite labai plonu sluoksniu. Uždenkite antrąja lapo puse.
Reklama
Sumaišykite kiaušinius, miltus, druską ir pipirus.
Paruoštą „čebureką“ panardinkite tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
Reklama
Gerai apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
Skanaus!
Visą gaminimo procesą galite pamatyti šiame vaizdo įraše, šio recepto pradžioje.
Kopūsto griežinėlius išdėliojame ant kepimo skardos ir dedame į orkaitę
Paprasta daržovė tapo skanesnė už mėsą.
Kopūstai retai patiekiami kaip atskiras patiekalas, dažniau galite juos sutikti salotose ir sriubose.
Tačiau išmokysime šią paprastą daržovę gaminti taip, kad ji taptų skanesnė už mėsą: visą kopūsto galvą supjaustome apskritimais ir pašauname į orkaitę.
Reklama
Keturioms porcijoms prireiks kilogramo kopūsto, augalinio aliejaus (geriau aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus), druskos ir absoliučiai bet kokių prieskonių, čia atsiveria platus laukas eksperimentams.
Galite apsiriboti paprastais juodaisiais pipirais, net ir su jais kopūstai bus skanūs.
Reklama
Geriau rinktis mažo dydžio galvutę, taip patogiau ir greičiau iškeps.
Nuo kopūsto nulupkite viršutinius lapus ir supjaustykite storais, maždaug 3 centimetrų griežinėliais.
Reklama
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, lengvai patepkite aliejumi.
Išdėliokite kopūstus, kiekvieną apskritimą pabarstykite pasirinktais prieskoniais ir gausiai užpilkite alyvuogių aliejumi.
Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 45 min.
Patiekiant tokius kopūstus daugiau nieko nereikia. Jis išlieka skanus ir atšalęs.
Skanaus!
Močiutė iš kaimo pasidalino užkandžio receptu, kurį visada patiekia ant stalo ir kainuoja centus
Paprastas, bet skanus užkandis iš pomidorų, kiaušinių ir žolelių su česnaku.
Gaminimui jums reikės šių ingredientų:
– virti kiaušiniai, 3 vnt;
– krapai ir petražolės, žalieji svogūnai krūvoje;
– pomidorai, 2 vnt;
– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– druskos ir pipirų;
– majonezas, 2 šaukštai
Reklama
Gaminimo procesas
Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir tris ant vidutinės trintuvės.
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Smulkiai supjaustykite česnaką arba permeskite per spaudą.
Sumaišykite kiaušinius, žoleles, česnaką, majonezą, druską pagal skonį ir pipirus.
Šiuo užtepu aptepame pomidorų apskritimus ir patiekiame.
Patarimas: šį patiekalą galima paįvairinti įvairiais priedais.
Pavyzdžiui, labai skanu į masę įmaišyti tarkuoto kietojo sūrio ar lydyto sūrio, taip pat labai skanu gaunasi su varške, tereikia masę pasūdyti.
Jei mėgstate įvairius skonius, įdėkite smulkiai pjaustytų raugintų agurkų.
Reklama
Žuvies įdarų mėgėjams siūlome paimti bet kokią aliejuje konservuotą žuvį, susmulkinti šakute ir sumaišyti su tarkuotu kiaušiniu, krapais, žaliais svogūnais ir šią skanią masę uždėti ant pomidorų.
Taip pat gaunama originaliai su keptais pievagrybiais, tik mes juos kepame sausoje keptuvėje kol išgaruos skystis ir sumaišome su krapais, kiaušiniu ir majonezu.
Greičiausi pyragėliai iš visų, kokius tu gaminai! Nei miltų, nei varginančio minkymo
Tokie pyragėliai gaminami labai greitai ir jums prireiks produktų, kurių visada turite.
Paruošimui jums reikalingi tokie ingredientai:
– bagetė 1 vnt
– pievagrybiai 200g
– kietasis sūris 100 g
– grietinė 3 valgomieji šaukštai
– svogūnas 1 vnt
– česnakas 1 skiltelė
– druska ir juodieji pipirai pagal skonį
– saulėgrąžų aliejus 50 ml
Pjaustome bagetę riekutėmis (5-7 cm ilgio) ir atsargiai išimame minkštimą taip, kad apačioje liktų duonos dugnas.
Reklama
Grybus nuplauname, nuvalome ir pjaustome nedideliais gabalėliais.
Svogūnus ir česnakus irgi smulkiname.
Kepame grybus su svogūnais kol bus gatavi, dedame česnakus, druską ir pipirus, grietinę ir esant pageidavimui, sukapotus krapus.
Masę gerai išmaišome.
Reklama
Skardą sutepame aliejumi ir išdėliojame bagetę. Imame kiekvieną gabalėlį ir pripildome įdaro. Stambiai sutarkuojame sūrį ir pabarstome įdaro viršų.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame skanėstą 5-7 min, kol riekutės parus, o sūris išsilydys.
Reklama
Įdarui jūs galite paimti dešrą – rūkytą ar virtą, kumpį, virtus kiaušinius ir žuvies ar kepenėlių paštetą.
Skaniai ir sultingai gausis, jei jūs į įdarą įdėsite smulkiai sukapotą šviežią pomidorą ar raugintą agurką – tai suteiks pikantiškumo ir naujų skonio natų.
Teisinga tešla yra pagrindinis dalykas: aš jums papasakosiu, kaip paruošti greitus ir purius pyragėlius be mielių
Tešla yra labai minkšta ir lanksti, puikiai tinka įvairiems įdarams.
Aišku, tokius pyragus kepsime keptuvėje, bet jie taip pat nuostabiai gaunasi su uogiene, įdaras neišplis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
kefyras, 250 ml;
grietinė, 50 ml;
miltų, 400 g;
trynys, 1 vnt;
druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
soda, pusė šaukštelio;
augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas
Mes imame produktus kambario temperatūroje.
Kefyrą sumaišykite su grietine, druska ir cukrumi, augaliniu aliejumi ir tryniu.
Patarimas: pabandykite paimti riebų kefyrą ir grietinę, būtent jie suteikia pyragams puošnumo ir oro, švelnumo.
Miltus persijokite ir dalį sumaišykite su soda ir supilkite į tešlą, sumaišykite.
Dabar dalimis suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Jūs galite turėti šiek tiek daugiau miltų, kad tešla nebūtų lipni.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Pagaminkite įdarą pagal savo skonį, galite bulvių košę ar troškintus kopūstus, kiaušinius su žaliais svogūnais ir kt.
Reklama
Mes sutepame rankas augaliniu aliejumi ir formuojame pyragus.
Iš šio tešlos tūrio gausite 10 vnt.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių įkaitintame augaliniame aliejuje.
Garsūs lenkiški sausainiai: kaip aš juos gaminu! Greiti „Mazurka“ sausainiai prie arbatos
Sausainių ypatumas yra jų paruošimo paprastumas, labiausiai paplitęs produktų rinkinys ir puikus rezultatas.
Kai biskvitas atvės, turėsite švelnią morengą su džiovintų vaisių gabalėliais.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
kiaušiniai, 3 vnt;
cukraus, 180 g;
miltų, 160 g;
kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
vanilinas;
riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį, po 1 stiklinę.
Reklama
Gaminimo procesas
Kiaušinius plakite mikseriu iki putų ir dalimis suberkite cukrų, plakdami nesustodami, kol gausis tiršta masė.
Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir plakite mikseriu.
Supilkite į gabalus susmulkintus riešutus ir džiovintus vaisius, sumaišykite.
Formą (aš paėmiau 30 x 22 cm) padengiame pergamentu.
Tešlą paskleidžiame, išlyginame mentele formos.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių, tačiau patikrinkite pasiruošimą iešmu.
Reklama
Atvėsusį biskvitą supjaustykite porcijomis, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra.
Reklama
Į tešlą galite įdėti aguonas arba gaminti ją tik su aguonomis kartu su kitais priedais.
Pasirodo ir labai skanu.
Jokios žalos figūrai! Mažo kaloringumo varškės sausainiai su obuoliais
Nuotraukoje neatsispindi ne tik skanėstas, bet ir pats gardumas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– obuoliai, 1 – 2 vnt;
– miltai, 250 g;
– žiupsnelis druskos;
– cukrus, 10 šaukštelių;
– cinamono milteliai pagal skonį;
– kefyras arba jogurtas, 100 g;
– varškė, 250 g.
Reklama
Gaminimo procesas
Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su varške, druska ir cukrumi ir pertraukite masę maišytuvu.
Miltus persijokite ir suberkite į masę, minkykite minkštą tešlą.
Jei norite, nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais.
Padalinkite tešlą į porcijas, kiekvieną susukite į sluoksnį, ant krašto uždėkite uogienę ir suvyniokite riestainį.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite riestainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Tepkite plaktu kiaušiniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.
Reklama
Gatavas bandeles pabarstykite milteliais.
Patarimas : galite paimti 3 g sausų mielių. Jei nesate tikri dėl mielių kokybės, palikite mišinį 15 minučių.
Sviestas turi būti kambario temperatūros.
Tešlą labai gerai išminkykite, nekramtykite jos miltais.
Labai paprasta, sausainiai su įdaru. Tiesiog dovana darbo ir švenčių dienomis: kepiniai prie arbatos
Labai originalūs ir gražūs neįprastos formos sausainiai.
Iš lengviausių ir pigiausių produktų rinkinių paruošti taip lengvai, kaip kriaukles.
Galite pasigaminti ant šventinio stalo ir tiesiog iškepti prie arbatos.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
grietinė, 130 g;
cukraus, 40 g;
atšaldyto sviesto, 110 g;
trynys, 1 vnt;
miltų, apie 350 g;
kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis;
ciberžolės žiupsnelis pasirinktinai spalvos;
žiupsnelio druskos ir vanilino;
uogienė arba konservai pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile ir kepimo milteliais, ciberžole.
Supilkite kubeliais supjaustytą sviestą į masę ir sumalkite iki trupinių būsenos.
Įpilkite grietinės ir trynio, minkykite minkštą tešlą.
Tešlą dedame į maišelį ir 40 minučių išsiunčiame į šaldytuvą.
Supjaustykite tešlą į 15 dalių.
Pabarstykite stalą miltais.
Kiekvieną tešlos gabalėlį susukame į plokščią 4 mm storio pyragą, iš vienos pusės padarome pjūvį, išdėliojame įdarą ir suvyniojame į kūgį (su įpjova tai labai paprasta).
Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Kepimo skardą dedame į šaldytuvą 10 minučių – kepdami kūgiai gerai išlaikys formą.
Patarimas : kaip įdarą rinkitės bet kokią tirštą uogienę, džiovintus vaisius su aguonomis ir kt.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių, kol pagels.
Jei norite, atvėsusius sausainius taip pat galite pabarstyti cukraus pudra.
Reklama
Tai ruošia visi mano kaimynai. Greitas ir lengvas desertas prie arbatos
Lavašas, be abejo, yra universalus produktas, į kurį galite įvynioti viską, ko norite.
Tai apskritai yra recepto idėja, nes galima naudoti bet kokį įdarą.
Man patinka gaminti desertus, kurie užima minimalų laiką.
Jei šaldytuve yra pitos duonos, tuomet jūs vakarieniaujate ar užkandžiaujate. Visada šaldytuve turiu pakuotę lavašo.
Jums reikės:
Lavašas 6 vnt. apvalus
Virtas kondensuotas pienas 1 skardinė
Riešutai 200 gr.
Kiaušinis 1 vnt. (tepimui)
Reklama
Desertui naudosiu riešutų mišinį, jūs naudojate tuos, kurie jums patinka.
Paliksiu keletą riešutų papuošimui, likusius sumalsiu trintuve.
Reklama
Imame lavašą ir sutepame (mano atveju) virtu sutirštintu pienu.
Reklama
Ant viršaus pabarstykite smulkintais riešutais ir susukite į vamzdelį.
Reklama
Dabar įdėkite gautą ritinį į kitą pita duoną ir susukite, antrą pita duoną sutepkite kondensuotu pienu tik iš vienos pusės, kad ji laikytųsi kartu.
Reklama
Aš pagaminau 3 tokius suktinukus.
Mes dedame juos į kepimo skardą.
Reklama
Patepkite kiaušiniu, jei norite, papuoškite riešutais viršuje.
Reklama
Mes dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, aš kepiau 10 minučių, kol šviesiai parudavo.
Reklama
Gaunami sultingu vidumi, traškia išore desertai. Skonis šiek tiek panašus į baklavą.
Šaldytuve visada turiu varškės. Parodysiu, kokį skanumėlį ruošiu prie arbatos
Mano šeimoje visi labai mėgsta įvairius varškės kepinius ir aš visada įsitikinu, kad šis produktas buvo šaldytuve.
Noriu jums pasiūlyti paprastą ir lengvą varškės sausainių receptą, kuris visada būna puikus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
varškės, 250 g;
sviesto, 180 g4
žiupsnelis druskos4
soda, pusė šaukštelio;
miltų, 250 g;
cukraus, apie 150 g pagal jūsų skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Geriausia imti sausą varškę, jei jūsų labai drėgna, leiskite jai nutekėti ir gerai išspausti.
Galite iš anksto užšaldyti, tada atitirpinti ir išspausti serumą marle.
Varškę sumaišykite su sviestu, druska ir soda, minkykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir į masę suberkite porcijas, minkykite minkštą tešlą.
Patarimas: turėtumėte pridėti miltų dalimis, kad nepabarstytumėte ir neužkimštumėte tešlos, kitaip kepant ji nukris.
Reklama
Tešlą dedame į maišelį ir dedame į šaldytuvą 30–40 minučių.
Padalinkite tešlą į 3 dalis ir kiekvieną susukite į apskritimą, iki 3 mm storio.
Masę sumaišykite su tešla iki vientisos masės ir dalimis suberkite persijotus miltus.
Supilkite augalinį aliejų ir minkykite tešlą toliau.
Palikite šiltai 1 valandai.
Įdarui skirtą varškę sumaišykite su likusiais produktais.
Įpilkite citrinos žievelės ir razinų ar kitų džiovintų vaisių pagal savo skonį ir norą.
Suformuokite mėsainius ir padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Mes sumaišome visus purškimui skirtus produktus.
Bandeles patepkite plaktu tryniu ir pabarstykite pabarstais.
Reklama
Mes kepame apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žiūrėkite pagal savo savo orkaitę.
Bandelės turi būti aukso rudumo.
Kvapnios ir skanios bandelės puikiai tinka arbatai gerti prie šventinio stalo.
Lengvas grietinės pyragas su šviežiais arba šaldytais vaisiais ir uogomis
Lengvas grietinės pyragas su šviežiais ar šaldytais vaisiais ir uogomis yra puikus desertas šventiniam stalui ar tiesiog pusryčiams.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– sausainiai arba sausainiai, 200 g;
– vaisių ar uogų, 300 g;
– cukrus, 200 g;
– grietinė, 500 g;
– 30 g želatinos;
– šalto vandens, pusės stiklinės.
Reklama
Gaminimo procesas
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 15 minučių, kad išbrinktų.
Tada dedame į vandens vonią ir kaitiname iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Sumaišykite grietinę su cukrumi (galite pakeisti milteliais, todėl masė bus erdvesnė ir greičiau plakama), išplakite ir palaipsniui supilkite želatiną, plakite iki vientisos masės.
Reklama
Nulupkite vaisius ir supjaustykite gabalėliais.
Taip pat smulkiname smulkius sausainius ar sausainius.
Sumaišykite vaisių (ar uogų) gabalėlius su sausainių (sausainių) gabalėliais.
Nuimamą formą arba tiesiog formą, uždenkite ją plėvele, paskleiskite daug vaisių ir sausainių, užpildykite grietinėle ir sumaišykite.
Uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve kelias valandas.
Reklama
Išimkite iš formos ir papuoškite pagal skonį, galite patepti šaltu šokolado fondantu ir palaikyti šaldytuve 30 minučių.
Varškės sausainiai su obuoliais: taip gamina mama, o dabar darau ir aš. Dalinuosi receptu
Labai minkšti ir aromatingi sausainiai, atrodo skaniai ir gražiai, tokius desertus galite gaminti vaikų šventiniam stalui.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
varškės, 200 g;
miltų, 200 g;
kiaušinis, 1 vnt;
cukraus, 70 g;
daržovių aliejus. 7 šaukštai;
kepimo miltelių, 10 g;
vanilinas pagal skonį;
obuoliai, 4 vnt;
citrinos sulčių;
cukraus, 2 šaukštai;
sviesto, 30 g.
Reklama
Gaminimo procesas
Varškę sumalkite su cukrumi ir kiaušiniu, žiupsneliu druskos, vanile ir užpilkite augaliniu aliejumi.
Maišykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite dalis į masę, minkydami minkštą ir lankstų tešlą.
Reklama
Tešlą dedame į maišelį ir išsiunčiame atvėsti šaldytuve.
Obuolius ir tris nulupkite ant rupios trintuvės, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi.
Troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Reklama
Padalinkite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną susukite į sluoksnį.
Supjaustome kvadratėliais ir išdėliojame įdarą, užspaudžiame kraštus, kad gautume suktinukus.
Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes.
Jei norite, aušintus sausainius pabarstykite cukraus pudra arba miltelius sumaišykite su cinamonu.
Į obuolius galite dėti graikinių riešutų, bus dar skaniau.