Kaip aš visą vasarą gaminu skanias cukinijas su traškia plutele. Tikras vasaros valgis: lengvas ir skanus

2021-08-02 Autorius Worldrecipes.lt

Kaip aš visą vasarą gaminu skanias cukinijas su traškia plutele. Tikras vasaros valgis: lengvas ir skanus
Cukinijos puikiai tinka gaminti įvairiausius patiekalus. 

Orkaitėje keptos daržovės yra ypač laukiamos, nes patiekalas išlaiko naudingas savybes ir šviežias savybes, pasirodo traškia plutele ir lengvomis, pikantiškomis natomis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 3 vnt;
  • česnako druska, žolelės ir prieskoniai pagal skonį;
  • augalinis aliejus, 2 šaukštai;
  • džiūvėsėlių ir sūrio po 2 šaukštus;
  • žalieji svogūnai, krapai.
Reklama
Gaminimo procesas

Mes renkamės jaunas cukinijas, pasirodo skaniau.

Mes supjaustome gabalais.

Kepimo indą uždenkite pergamentu ir vienoje eilėje išdėliokite cukinijų eilę.

Pabarstykite cukinijas druska, paprika, aromatinėmis žolelėmis, prieskoniais ir kt.

Visas lazdeles sutepkite augaliniu aliejumi.

Pabarstymui sumaišykite duonos trupinius su smulkiai tarkuotu sūriu. 
Reklama

Paimkite bet kokį sūrį, kuris jums patinka, galite parmezano.

Gerai pabarstykite cukinijas.

Patarimas: paimkite pabarstukus pagal savo skonį, tuo daugiau, tuo skaniau pasirodys.

Kepkite apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Patiekdami pabarstykite smulkintais žaliais svogūnais ir žolelėmis, galite pridėti smulkiai supjaustyto česnako.

Labai skanu patiekti tokį iškeptą patiekalą su karštais padažais, pagamintais iš grietinės ar naminio majonezo.

Suvalgomi net nespėjus atvėsti. Cukinijos su malta mėsa keptuvėje: mūsų virtuvės klasika


Kaip aš visą vasarą gaminu skanias cukinijas su traškia plutele. Tikras vasaros valgis: lengvas ir skanus

Maltos mėsos įdaryti cukinijos jau seniai tapo mūsų virtuvės klasika. Tačiau dažniausiai toks patiekalas gaminamas puode arba orkaitėje. 

Aš siūlau lengvesnį variantą keptuvėje.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

- cukinijos, 1 kg;
– kiaulienos faršo su jautiena, 500 g;
– svogūnai, 70 g;
– pipirai, druska;
– miltai, 100 g;
– kiaušiniai, 2 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas

Galite pasiimti maltą mėsą pagal savo skonį arba permalti turimą mėsą ir virti naminį variantą.

Į faršą įberkite tarkuoto svogūno, druskos ir pipirų, pagal skonį prieskonių, smulkiai supjaustytų žalumynų.

Supjaustykite cukiniją storais apskritimais ir šaukšteliu išimkite minkštimą, nepalikdami plonų sienelių.

Daržoves pasūdykite, palikite ant popierinio rankšluosčio, kad jos sugertų sulčių perteklių.

Patarimas: cukinijos negalima druskinti, bet druską sumaišyti su miltais.

Mes įdarome cukinijas su malta mėsa.

Plakite kiaušinius.

Įmerktas cukinijas merkite į kiaušinį, paskui į miltus ir kepkite karštame augaliniame aliejuje 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Aš tiekiu tokias cukinijas su padažu arba pabarstau smulkintu česnaku ir žolelėmis. 
Reklama

Arba sutarkuokite porą skiltelių česnako ir atskieskite košę trupučiu vandens – šis česnako vanduo tiesiog suteikia aromato ir pikantiško skonio.