Skanių košių paruošimo gudrybės. Savo paslaptimis pasidalijo patyręs virėjas

Skanių košių paruošimo gudrybės. Savo paslaptimis pasidalijo patyręs virėjas
Vis dar pamenate pienišką ryžių košę iš vaikų darželio? Tokią gardžią tikriausiai paruoštų ne kiekvienas virtuvės šefas! Visos kruopos turi savo virimo ypatybes: kai kurias geriausia užmerkti visai nakčiai, o kai kurias reikia virti vos keletą minučių. Ir dabar mes Jums atskleisime skanių košių iš populiarių kruopų paslaptis.

Skanių košių paruošimo gudrybės
Kad pieniška ryžių košė pavyktų sodri bei švelni, užviriname vieną litrą pieno, pagal savo skonį beriame druskos ir cukraus, po to beriame vieną stiklinę perplautų apvalių ryžių. Verdame maždaug 2-3 minutes, po to nuimame nuo ugnies ir apsupame apklotu. Po pusvalandžio košė jau paruošta valgymui!
Reklama

Grikių kruopas galite mirkyti per visą naktį, o kitos dienos ryte pakanka pakeisti vandenį, perplauti juos bei užvirinti. Klasikinis grikių košės virimo receptas be mirkymo vandenyje: privaloma imti vieną dalį grikių bei dvi dalis vandens, užviriname, nuimame nuo ugnies ir apklojame 15-ai minučių.

Avižiniai dribsniai gaunasi švelnesni bei gardesni, jeigu paruošiame juos iš vakaro ir paliekame iki pusryčių. Aštuoniems valgomiesiems šaukštams dribsnių imame vieną litrą pieno, užviriname, nuimame nuo ugnies ir apsupame apklotu. Ryte košę lieka tik pasišildyti.

Klaidinga yra manyti, kad manų kruopas būtina berti į jau verdantį pieną. Košė gausis gardesnė ir be gumuliukų, jeigu užpilsite keturis valgomuosius šaukštus manų kruopų ir maišydamos užvirinsite. Po dviejų minučių puodą būtina nuimti bei uždengti dangčiu ir palikti 20 minučių.
Reklama

Kukurūzų košė tikriausiai yra vienintelė mūsų sąraše, kurią privaloma ilgai virti, net pusvalandį. Vienai stiklinei kruopų imame 2,5 litro vandens, kruopas būtina berti į verdantį vandenį. Dažniausiai tokią košę gamina orkaitėje: perplautas kruopas užpilame verdančiu vandeniu, dedame druskos, cukraus ir razinų pagal savo skonį, uždengiame dangčiu ir dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 40 minučių. Po to išimame puodą ir permaišome turinį, grąžiname atgal dar 10 minučių.

Birutė Stravinskienė

Ačiū už patarimus
Atsakyti

Neringa

4 v.š. manų kruopų o kiek pieno ar vandens užpilti?
Atsakyti

Kristina

Stiklinė

Vidmantas

Ziurint kokio kietumo noresit, as verdu 1litra pieno 3,2 riebumo ir 85-90gr.manu kruopu ir gaunasi neper kita ir skysta,dar del saves idedu 20gr sviesto bet nebutina, ovalgot su uogene ar cinamonu kas kam skaniau.

as

pusei litro puieno - 4 šaukštai manų kruopų

Vida Aleksandrova

Ačiū už patarimus, patiko
Atsakyti

As

Ryziu apvaliu nebuna visi pailgi))))
Atsakyti

Livija

Būna,jeigu jūs niekada nematėte,tai dar nereiškia, kad nebūna 😋

egis

rizotui-tik apvalūs...

Irena

Apvalūs ryžiai parduotuvėse yra, jie tinka košėms

Manai

Manai turi būt termiškai apdorojami bent 40 min. Tai maža, bet sunkiai Virškinama kruopa. Visos kvietinės košės turi būt valgomos su riebalais, pvz. sviestu, geriau su Ghi .
Atsakyti

Irena

40 minučių virti manus? Kas kažin iš jų gausis? Man tai gerai virškinasi.

Loreta

Nesupratau, 40 min virti manu kruopas?😱