Tai vienas iš paprasčiausių, bet ir skaniausių
marinuotų agurkų su dilgėlių šakelėmis receptų ir toks preparatas visada būna puikus.
Svarbiausia, stebėkite visų produktų proporcijas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– agurkai;
– cukrus, 50 g;
– druska, 100 g;
– pipirai, 1 valgomasis šaukštas;
– tarkuoto česnako, 1 valgomasis šaukštas;
– dilgėlių šakos, krapų skėčiai, krienų lapai, 2 vnt;
– vyšnių ir serbentų lapai, 5 vnt;
Gaminimo procesas
Skaniausi agurkai yra maži, jauni agurkai.
4 valandas skalaujame ir pripildome šalto, švaraus vandens, o jei rinkoje prieš porą dienų pirkote agurkus, tuomet galite užpildyti 6 valandas.
Tokius agurkus renku 3 litrų stiklainiuose, todėl ingredientų skaičius nurodomas 3 litrų indelyje.
Ant švarių stiklainių išklojame žalumynus, agurkus.
Taip pat šiame etape įdedame druskos ir cukraus, dedame česnaką ir pipirus, į viršų dedame agurkus.
Verdame vandenį, atvėsiname iki maždaug 60 laipsnių temperatūros ir supilame į stiklainius, uždengiame juos įprastais dangčiais.
Stiklainius pastatėme vėsioje vietoje – aš juos turiu rūsyje.
Per mėnesį tokie agurkai jau paruošti ir juos galima patiekti, labai skanu gaminti salotas, marinuoti su jais.
Vasaros salotos žiemai: gaminame 15 metų ir neatsibosta. Daržovių salotos žiemai
Labiausiai bet kokios daržovės visiems yra agurkai, pomidorai, paprikos.
Kad žiemą galėtumėte mėgautis mėgstamo asortimento skoniu ir gaiviu aromatu, siūlau paruošimui naudoti mano receptą.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
pomidorai, 3,5 kg;
agurkai, 1 kg;
aitriosios paprikos, 500 g%
žalumynų mišinys;
česnakai, 1 galva;
druska, 80 g;
cukrus, 100 g;
augalinis aliejus, 120 g;
aitrieji pipirai, 2 vnt;
lauro lapas, pipirų žirneliai;
Virimo procesas
Agurkus supjaustykite skiltelėmis. Jei jums patinka cukinijos, naudokite jas vietoj agurkų.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
Papriką supjaustykite juostelėmis.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Daržoves sumaišykite su kapotomis žolelėmis ir česnaku, druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi, aitriosios paprikos gabaliukais.
Patarimas: jei nėra šviežių aitriųjų pipirų, pakeiskite juos smulkintomis.
Palikite salotas 15 minučių.
Mes dedame salotas į stiklainius, užpildome sultimis.
Uždenkite dangčiais ir padėkite į puodą ant rankšluosčio.
Įpilkite šilto vandens ir sterilizuokite nuo virimo momento 30 minučių.
Užveržiame dangčius ir apverčiame, paliekame atvėsti.
Salotas laikome šaldytuve arba sandėliuke.
Užkandis yra tiesiog nuostabus, dera prie garnyro, mėsos patiekalų. Galima patiekti su šaltais gabalėliais ir lašiniais.