Toks kvapnus ir skanus vištienos faršo ir ryškiai kreminio skonio bulvių pyragas gali būti ne tik kasdienis, bet ir šventinis patiekalas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- bulvės, 900 g;
- maltos vištienos, 750 g;
- svogūnas, 3 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, sausas česnakas, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :
- grietinė, 200 g;
- 100 ml vandens;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 5 mm storio griežinėliais.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais.
Imame faršą ar kalakutieną, pagardiname druska, pipirais, bet kokiais prieskoniais, smulkintomis žolelėmis, česnaku.
Norėdami pilti, paimkite grietinę arba grietinėlę su bet kokiu riebalų kiekiu, sumaišykite su vandeniu, kiaušiniais, druska, pipirais ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais.
Patarimas : padažas turi būti visiškai lygus, todėl naudokite maišytuvą arba šluotelę.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.
Dalį faršo paskleidžiame dugnu tolygiai.
Pusę svogūno paskleidžiame sutampančiais apskritimais.
Mes taip pat paskleidžiame bulvių sutapimus, druską ir pipirus.
Pakartokite visus sluoksnius ir užpilkite padažu.
Mes padengiame formą folija ir išsiunčiame į orkaitę, kurią pašildome iki 180 laipsnių.
Mes kepame 40 minučių, tada nuimame foliją ir kepame dar 20 minučių, kol pagels.
Patiekdami galite patiekalą pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, rūkyta paprika.
Užpilu mėsos kukulius ryžiais keptuvėje. Ruošiu paprastą ir skanią vakarienę
Tokią sočią ir skanią vakarienę iškepsite vienoje keptuvėje labai greitai ir vėliau nereikės plauti kalno indų. Galite pridėti arba pakeisti produktus mano recepte, kaip norite.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
maltos mėsos, 400 g;
ryžių, 200 g;
svogūnai, 200 g;
pomidorai, 250 g;
saldieji pipirai, 150 g;
salierai, 80 g;
karis, pusė šaukštelio;
druska, pipirai, žolelės, žalieji svogūnai, augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Svogūnas – 1 gabalas, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Druska ir pipirai pagal skonį, gerai sumaišykite.
Mėsos kukulių formavimas
Visas daržoves supjaustykite gabalėliais.
Patarimas: jei nemėgstate salierų, galite jų praleisti, pridėti petražolių ir krapų, baziliko ar rozmarino.
Mes pašildome augalinį aliejų ir lengvai pakepiname svogūną, tada pridėkite papriką, salierą ir kepkite minutę, sumaišykite.
Suberkite pomidorus ir kepkite dar minutę.
Dabar tolygiai supilkite nuplautus ryžius ant mėsos kukulių, įpilkite skirtingo skonio prieskonių.
Užpilkite šaltu vandeniu tiek, kiek ryžiai šiek tiek pasidengia.
Uždenkite dangčiu, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių.
Patarimas: kad ryžiai ir mėsos kukuliai gerai garuotų, paimkite dangtį be skylės arba uždenkite rankšluosčiu.
Nuimkite nuo viryklės, išmaišykite, vėl uždenkite ir palikite 10 minučių.
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir žaliais svogūnais.
Aš taip pat dedu česnako į faršą, o kartais į daržoves dedu šiek tiek aitriųjų pipirų, šviežių ar sausų, galite įdėti ir lauro lapų.