Tik 3 česnako galvutės – štai ko man reikia tiesiog dabar! Nusižiūrėjau nuo virėjo genialų dalyką…

2020-03-17 Autorius Worldrecipes.lt

Tik 3 česnako galvutės – štai ko man reikia tiesiog dabar! Nusižiūrėjau nuo virėjo genialų dalyką…
Česnakų milteliai - štai kur tikrai universalus priedas! Jis suteiks produktams labai apetitišką aromatą, palikdamas kvėpavimą gaivų. 

Dėl šio gero tirpumo jis idealus padažų ir marinatų ruošimui. Jį deda praktiškai į visus pirmus, antrus patiekalus, šiltas salotas, skrebučius, daržovių ragu ir omletus. 

Be skonio ir aromato, česnakų milteliai taip pat išsaugo ir visas naudingas šviežio česnako savybes. 

Veikia profilaktiškai esant širdies bei kraujagyslių susirgimams, taip pat sumažina cholesterolio lygį kraujyje, skystina kraują, veikia kaip antivirusinė priemonė nuo peršalimo, pasižymi tulžį varančiomis savybėmis. 

Trys česnako galvutės - štai ko man reikia tiesiog dabar! Nusižiūrėjau nuo virėjo vieną genialų dalyką…
Reklama


Česnako miltelių porcijos paruošimui (truputį daugiau nei pusė stiklinės) jums prireiks trijų didelių česnako galvučių.

Česnaką paskirstome skiltelėmis ir nulupame. 

Supjaustome vienodo storio plokštelėmis. Dedame gabaliukus ant kepimo skardos.

Tik 3 česnako galvutės – štai ko man reikia tiesiog dabar! Nusižiūrėjau nuo virėjo genialų dalyką…

Dedame kepimo skardą į orkaitę, įkaitintą iki 100-150 laipsnių temperatūros. 
Reklama

Tegul česnakas ten būna, kol gabaliukai išdžius ir taps trapūs (maždaug 2-3 valandas). Orkaitę išjungiame, plokšteles ten paliekame, kol visiškai atvės.

Tik 3 česnako galvutės – štai ko man reikia tiesiog dabar! Nusižiūrėjau nuo virėjo genialų dalyką…
Reklama


Po to sumalame plokšteles kavamalėje arba sutriname grūstuve, kad gautume 10 kartų geresnius miltelius už parduotuvinius, be visokių konservantų bei priemaišų.

Tik 3 česnako galvutės – štai ko man reikia tiesiog dabar! Nusižiūrėjau nuo virėjo genialų dalyką…

Paruoštus miltelius jūs galite sumaišyti su druska arba svogūnų milteliais (paruoštais pagal analogišką technologiją). 
Reklama

Dedame čia mėgstamas žoleles, pipirus bei papriką - gausime originalius savos gamybos prieskonius. Svarbiausia visiškai natūralius!

3 dienų dieta, kuri pašalins visą cukrų iš jūsų kūno




Antsvoris ir nutukimas yra viena iš labiausiai paplitusių šiuolaikinės visuomenės sveikatos problemų. Paprastai tai yra susiję su pernelyg dideliu angliavandenių ir riebalų vartojimu, rašo “Skinny Points”. 

Tačiau pernelyg didelis svoris dažnai atsiranda dėl cukraus pertekliaus organizme. Šiais laikais cukrus randamas daugelyje maisto produktų ir gėrimų, todėl jo lygio kontrolė yra gana sudėtinga

Reklama
Cukrus yra būtinas tinkamam kūno funkcionavimui, tačiau tik dalis jo veikia kaip energijos kuras, o likusi dalis paverčiama riebalais. Pernelyg didelis cukraus suvartojimas sukelia riebalų susikaupimą klubuose, veiduose, pilve ir rankose. 

Be to, cukrus perdirbtuose maisto produktuose yra fruktozė arba didelis fruktozės kukurūzų sirupas (daug pigiau nei cukrus, bet 20% saldesnis)

Reklama
Anot Kalifornijos universiteto profesoriaus dr. Robert Lustigo, žmogaus organizmas gali saugiai metabolizuoti tik 6 šaukštelius cukraus per dieną.

Štai keletas per didelio cukraus vartojimo poveikių:

Reklama
  • sukelia svorio padidėjimą
  • sukelia metabolinę disfunkciją, dėl kurios padidėja cukraus kiekis kraujyje, atsiranda nutukimas, mažesnis DTL lygis ir padidėjęs MTL cholesterolio kiekis ir padidėjęs kraujospūdis
  • padidina šlapimo rūgšties kiekį ir taip padidina širdies ir inkstų ligų riziką
  • perkrauna ir kenkia kepenims
  • sukelia atsparumą insulinui
Jei esate saldumynų mėgėjas, tuomet jūs žinote, kaip neįtikėtinai sunku atsisakyti saldainių! Toks sutrikimas dažnai sukelia galvos skausmą, liūdesį ir nuovargį. 

Tačiau galite pabandyti kovoti su šia priklausomybe!
Čia pateikiamas planas, kuris padės detoksikuoti organizmą nuo cukraus pertekliaus: 
1 diena

Reklama
Pusryčiai: trys virti kiaušiniai arba vienas puodelis avižinių dribsnių su migdolais ar uogomis. 

Užkandžiai: riešutai. 
Reklama

Pietūs: vištienos krūtinėlė su pupelėmis, morkomis, cukinija, burokėliais, petražolėmis, migdolais. 
Vakarienė: kepta žuvis su žaliosiomis pupelėmis arba lašiša su brokoliais ir keptais grybais. 


Reklama
Nepamirškite gerti daug vandens (nuo 2 iki 3 litrų per dieną). 
2 diena
Pusryčiai: kiaušinienė iš trijų kiaušinių su špinatais arba vienas puodelis avižinių dribsnių su migdolais, sėklomis, uogomis. 
Užkandžiai: riešutai. 

Reklama
Pietūs: kepta cukinija su geltonais ir raudonaisiais pipirais, citrina, čiobreliais ir actu. 
Vakarienė: virtos žalios daržovės, pupelių sriuba arba keptos menkės su keptais Briuselio kopūstais. 


Nepamirškite gerti daug vandens (nuo 2 iki 3 litrų per dieną). 
3 diena

Reklama
Pusryčiai: trijų kiaušinių omletas su krevetėmis ir ridikėliais, graikinių riešutų ir keptų kopūstų salotos arba puodelis avižinių dribsnių su sėklomis, uogomis ir migdolais. 

Užkandžiai: riešutai. 
Pietūs: kepta vištiena su svogūnais, čiobreliais ir alyvuogėmis arba vištienos krutinėlės, keptos su citrina, šalavijais, rozmarinu. 
Vakarienė: makaronai iš kietųjų kviečių arba rudieji ryžiai su pomidorų, baziliko ir grybų padažu arba daržovių sultiniu iš svogūnų, salierų, čiobrelių, morkų, česnako ir lauro lapų su grybais. 

Nepamirškite gerti daug vandens (nuo 2 iki 3 litrų per dieną). 

Reklama
Per šį laikotarpį galite išgerti žaliosios arbatos, puodelio juodos nesaldintos kavos per dieną arba kokteilį, pagamintą iš apelsinų, mėlynių, greipfrutų ar braškių, mėtų ir rozmarino. 

Na, ar jūs pradėsite šiandien?