Cukinijos suvalgomos akimirksniu, nespėju padavinėt ant stalo. Skani užtepėlė ant duonos

Cukinijos suvalgomos akimirksniu, nespėju padavinėt ant stalo. Skani užtepėlė ant duonos
Tokiais gaiviais ir kvapniais sumuštiniais dalinuosi ne tik vakarienei, bet ir šventiniam stalui. 

Reikalingos tik jaunos ir šviežios daržovės bei žolelės.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 2 vnt;
  • 1 vnt svogūnų ir morkų;
  • lydytas sūris, 2 vnt;
  • žalumynai kekėje;
  • druska 
  • pipirai.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite cukiniją mažais kubeliais.

Supjaustykite svogūną gabalėliais ir kepkite, kol suminkštės.

Įpilkite morkų ir troškinkite, kol suminkštės. 

Troškinimo pabaigoje įberkite šiek tiek druskos.
Reklama
Suberkite cukinijas, sumaišykite ir troškinkite 2 minutes.

Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių ant silpnos ugnies, kartais pamaišykite.

Druska ir pipirai pagal skonį, troškinkite dar 2 minutes, maišykite, kad pašalintumėte drėgmę.

Daržoves atvėsinkite.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Sūrį supjaustome gabaliukais.

Į maišytuvo dubenį suberkite daržoves, sūrio varškę, žoleles ir pertraukite masę iki vientisos masės.

Masė turėtų virsti vienalyte pasta be gabalėlių.
Reklama
Mes naudojame tepimą sumuštiniams arba kepame skrebučius ir jiems patiekiame makaronus.

Pagaminau ir nespėjau paragauti: vaikai akimirksniu viską suvalgė. Skanios cukinijos receptas


Cukinijos suvalgomos akimirksniu, nespėju padavinėt ant stalo. Skani užtepėlė ant duonos

Skanios cukinijos minkšto blyno viduje yra tikras malonumas. 

Net vaikai valgo tokį patiekalą be pėdsakų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 2 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • kefyro, 100 g;
  • miltų, 4 šaukštai;
  • druska, augalinis aliejus.
Reklama
Gaminimo procesas
Kefyrą sumaišykite su druska, miltais, kiaušiniais, išplakite plaktuvu.

Aštriu peiliu arba daržovių skustuku supjaustykite cukinijas arba jaunas cukinijas plonomis juostelėmis. 

Tešla turi būti tiršta, pavyzdžiui, kaip blynams.

Mes šildome augalinį aliejų.
Reklama
Pamirkykite cukinijos juosteles tešloje ir suberkite jas į keptuvę, kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Mes platiname jį ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintume augalinio aliejaus perteklių.

Reklama
Patarimas: kad tešla nesugertų daug augalinio aliejaus, į tešlą ir krakmolą galite pridėti lygiomis dalimis miltus, tada blynai nebus riebūs.

Mes tiekiame tokius blynus – cukinijas su grietine arba majonezu, geriausia naminius. 

Skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis, bulvių koše, žuvimi ir mėsa.

Gailėsites per visą žiemą, jei jos neišvirsite. Tingios salotos žiemai: išvirkite tris porcijas


Cukinijos suvalgomos akimirksniu, nespėju padavinėt ant stalo. Skani užtepėlė ant duonos

Konservuoti įvairių daržovių salotų asorti, pasirodo labai skanūs, gaivaus aromato. 

Gaminimas neužima daug laiko, tačiau žiemą gausite tikrą malonumą iš salotų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos ir agurkai po 600 g;
  • svogūnai, 300 g;
  • saldieji pipirai, 250 g;
  • morkos, 200 g;
  • krapai ir petražolės kekėje;
  • cukrus, 4 šaukštai;
  • druskos, 1 valgomasis šaukštas;
  • juodųjų pipirų, 0,5 šaukštelio;
  • prieskoniai morkoms korėjiečių kalba, 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus, 80 ml;
  • actas 9%, 60ml.
Reklama
Gaminimo procesas
Supjaustykite juostelėmis agurkus, cukinijas, papriką ir morkas.

Svogūnai – plonais pusžiedžiais.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Mes dedame visus produktus į didelę talpyklą ir įpilame cukraus, druskos, pipirų, acto, Korėjos morkų prieskonių, augalinio aliejaus. 

Labai gerai sumaišykite daržoves.

Uždenkite dangčiu ir palikite 3 valandas, kartais maišydami.
Reklama
Mes dedame juos į švarius stiklainius, aviną ir uždengiame dangčiais.

Mes įdėjome skardines į puodą ant rankšluosčio. Užpilkite šiltu vandeniu.

Užvirus vandeniui, sterilizuokite 15 minučių.

Tvirtai priveržkite dangčius, apverskite ir apvyniokite, palikite atvėsti.
Reklama
Ruošinį įdėjome į rūsį arba į sandėliuką sandėliuoti.

Aš ne tik patiekiu salotas pietums ar vakarienei, ji netgi verta šventinio stalo, labai patinka visiems mano svečiams. 

Patiekdami galite pabarstyti šiek tiek obuolių sidro acto ir nerafinuoto augalinio aliejaus.

Daugiau tokių skanių sūdytų agurkų nerasite! Ir vos per 30 minučių – patiks visiems


Cukinijos suvalgomos akimirksniu, nespėju padavinėt ant stalo. Skani užtepėlė ant duonos

Savo šeimoje gaminame tokius greitai lengvai pasūdytus agurkus prie kepsnių ir kitų mėsos patiekalų – jie puikiai dera ir paįvairina vienas kito skonį.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– agurkai, 600 g;
– česnakas, 3 skiltelės;
– medus arba cukrus, 3 šaukštai;

– druskos 3 šaukštai;
– actas 9%, 3 šaukšteliai;
– pipirai;

– grynas šaltas vanduo, 900 ml.
Reklama
Gaminimo procesas
Iš šio produktų kiekio gaunu 3 stiklainius po 400 g.

Agurkus nuplauname ir supjaustome apskritimais. Jei norite, iškirpome garbanotu peiliu šventinei porcijai.

Mes įdėjome agurkus į švarius stiklainius.

Paimkite dideles skilteles ar daugiau česnako – supjaustykite gabalėliais, bet ne mažais.
Reklama
Jei norite, įberkite pipirų mišinio.

Patarimas: jei mėgstate aštrų, tuomet imkite dar šviežių aitriųjų pipirų, smulkiai supjaustykite ir padalykite į 3 dalis, suberkite į stiklainius. Taip pat galite pridėti žalumynų.

Supilkite medų arba įberkite cukraus, įberkite druskos.

Supilkite švarų ir šaltą vandenį.

Uždarykite stiklainius dangteliais ir stipriai purtykite, kad cukrus ir druska gerai ištirptų.
Reklama
Dedame į šaldytuvą 30 minučių ir tiekiame ant stalo tokį gardų, lengvai pasūdytą, traškų užkandį.

Marinuoju agurkus su įkvėpimu! Pasidalinsiu receptu laukdama šviežių agurkų sezono


Cukinijos suvalgomos akimirksniu, nespėju padavinėt ant stalo. Skani užtepėlė ant duonos

Netrukus prasidės šviežių daržovių iš jų sodo sezonas. Laukdamas ieškau savo mėgstamų receptų ir dalinuosi su jumis. Šiandien jie yra marinuoti agurkai.

Norėdami paruošti 3 l skardines, jums reikės:

  • agurkai;
  • vandens, 1,5 l;
  • druskos, 3 šaukštai;
  • actas, 2 šaukštai;
  • krienų lapai, krapai, serbentų lapai;
  • česnako, 1 galva.
Reklama
Gaminimo procesas

Stiklainio apačioje įdėkite nuplautų žolelių ir česnako skiltelių.

Agurkus nuplauname ir pripildome stiklainį, pabarstome česnako skiltelėmis ir žolelėmis.

Į stiklainį supilkite actą.
Reklama
Užvirinkite vandenį, ištirpinkite jame druską, virkite dar minutę ir karštą supilkite į stiklainį.

Mes uždengiame plastikiniu dangteliu ir padėkite vėsioje vietoje.

Sūrymas nurodomas vienai 3 litrų skardinei. Todėl teisingai apskaičiuokite skardinių skaičiui reikalingus kiekius.

Reklama
Pridėkite žalumynų pagal savo skonį, žinau, kad daugelis deda petražolių, ąžuolo lapų. Taip pat galite sumaišyti pipirus su žirneliais.

Paprasta cukinija, bet skanesnės cukinijos jūs dar negaminote. Visi ieško tokio recepto


Cukinijos suvalgomos akimirksniu, nespėju padavinėt ant stalo. Skani užtepėlė ant duonos

Aromatinis cukinijos suktinukas puikiai dera su įvairiais įdarais. 

Šį kartą gaminu su sūriu ir grybais, šviežiomis žolelėmis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 2 vnt;
  • kiaušiniai, 4 vnt;
  • krapai;
  • miltų, 120 g;
  • druska, pipirų mišinys, itališkos žolelės;
  • pievagrybiai, 300 g;
  • sūrio, 150 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Trys cukinijos ant rupios trintuvės, išspauskite.

Grybus supjaustykite gabalėliais ir kepkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis, tada užpilkite trupučiu augalinio aliejaus, druskos ir pipirų, troškinkite, kol suminkštės. Atvėsinkite.

Sumaišykite cukiniją su česnaku, prieskoniais, pipirų, smulkintų krapų ir kiaušinių mišiniu. 

Masę gerai išminkykite ir suberkite miltus, išmaišykite.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir paskleiskite masę, išlyginkite ją per visą formą.

Reklama
Pyragą kepame 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Pyragą su pergamentu paskleidžiame ant stalo.

Paskleidžiame grybus, pabarstome tarkuotu sūriu.

Reklama
Mes suvyniojame tankų ritinį ir pabarstome sūriu ant viršaus.

Mes siunčiame jį į orkaitę ir kepame 10 minučių.

Suktinukas pasirodo labai aromatingas ir skanus, tiek karštas, tiek šaltas. Tai puikus priedas prie bet kokio valgio.

Skaniau nei balandėliai! Cukinijos su malta mėsa orkaitėje: greita ir skani vakarienė


Cukinijos suvalgomos akimirksniu, nespėju padavinėt ant stalo. Skani užtepėlė ant duonos

Tai gana senas receptas ir dažnai gaminamas, kai šviežios daržovės yra sezono metu. 

Paruošti lengviau ir greičiau nei įdaryti kopūstai, pasirodo labai skanu.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 2 vnt;
  • maltos mėsos, 500 g;
  • pomidorai, 4 vnt;
  • grietinės, 150 ml;
  • sūrio, 100 g;
  • česnako pagal skonį;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • vandens, 50 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Geriau paimti jaunas, ne pačias didžiausias cukinijas.

Supjaustykite pomidorus ir cukinijas griežinėliais.

Pagardinkite faršą druska ir pipirais, prieskoniais pagal savo skonį ir vis tiek galite įtrinti šiek tiek sūrio. 

Suberkite smulkintas žoleles ir česnaką.

Iš faršo formuojame mažus rutuliukus.

Ant cukinijos uždėkite rutulį maltos mėsos, uždenkite pomidorą ir įdėkite į kepimo indą.

Reklama
Taip gaminame visus produktus.

Tarkuotą sūrį sumaišykite su vandeniu, druska ir pipirais, grietine, prieskoniais pagal skonį ir žolelėmis.

Šiuo įdaru užpildykite cukinijas.

Indą dedame į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių 50 minučių.

Reklama
Po to ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir nusiųskite į orkaitę dar 15 minučių.

Patiekite karštą su įvairiais garnyrais ir užkandžiais.

Maltą mėsą galima pasiimti bet kokią pagal jūsų skonį.

Kodėl anksčiau neturėjau šio recepto? Sveikas ir pigus maistas per 10 minučių


Cukinijos suvalgomos akimirksniu, nespėju padavinėt ant stalo. Skani užtepėlė ant duonos

Cukinijos gali būti naudojamos įvairiausiems patiekalams gaminti. Tuo pačiu metu jie visi yra labai natūralūs ir sveiki, todėl negaiškite laiko ir, kol tęsiasi šviežių daržovių sezonas, pasigaminkite paprastų ir skanių cukinijų gėrybių.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 2 vnt;
  • baklažanai, 1 vnt;
  • paprikos, 2 vnt;
  • džiūvėsėlių 0,5 puodelio;
  • parmezano, 0,5 puodelio;
  • čiobreliai, bazilikai, druska, česnakai;
  • daržovių aliejus;
  • pomidorai, 5 vnt;
  • Mocarela.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite cukinijas ir baklažanus dideliais gabalėliais ir padėkite juos į kepimo skardą, padengtą pergamentu. Čia taip pat dedame saldžiąsias paprikas, supjaustytas juostelėmis.

Reklama
Mes sumaišome visas daržoves.

Sumaišykite krekeriuose su druska, prieskoniais, tarkuotu česnaku.

Patarimas: Į šį mišinį galite pridėti bet kokių prieskonių ir aromatinių žolelių.

Pabarstykite visas daržoves duona ir pabarstykite augaliniu aliejumi.

Mes dedame kepti orkaitėje 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Reklama
Pomidorus nutraukiame panardinamuoju maišytuvu.

Pabarstykite daržoves tarkuotu sūriu, sumaišykite ir užpilkite pomidorų sultimis.

Kepame 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Reklama
Patiekite karštą troškinį su bet kokiais garnyrais. Aš taip pat užpilu aštrų padažą ant grietinės su krapais ir šviežio, tarkuoto agurko. Skaniai apibarstykite kepintomis sezamo sėklomis. Galite išsiversti be mocarelos, tinka bet koks kietas sūris.