Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

2021-12-15 Autorius Worldrecipes.lt

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Ingredientai:

1. vištienos file – 2 vnt

2. morka – 1 vnt

3. svogūnas – 1 vnt

4. vafliai – 4 vnt

5. pievagrybiai – 400 g

6. kietasis sūris – 100 g

7. grietinė – 1 valgomasis šaukštas

8. druska, pipirai – pagal skonį
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

1. Vištienos file perpjauti į kelias dalis. 

Taip pat galima naudoti jau gatavą vištienos faršą. 

Dedame į blenderį ir susmulkiname. Perdedame į gilią lėkštę.

2. Morkas ir svogūną taip pat perpjauname į kelias dalis, susmulkiname blenderyje ir dedame prie vištienos. 

Pagal skonį sūdome, beriame pipirų ir kruopščiai permaišome.

3. Pievagrybius supjaustome griežinėliais ir apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. 
Reklama

Likus minutei iki ruošimo pabaigos pasūdyti pagal skonį.

4. Imame išardomą formą, iš jos bus lengviausia išimti mūsų užkandį. 

Ant formos dugno aš užtiesiau kepimo popierių. 

Pirmu sluoksniu dedame vaflį ir sutepame jį vištienos faršu su daržovėmis. 

Ant vištienos faršo dedame grybų sluoksnį. 

Paskui vėl vaflis, vištienos faršas ir grybai. 

Taip sluoksniuojame, kol baigsis ingredientai. Paskutinis sluoksnis turi būti vištienos faršas. 
Reklama

Taip pat paliekame gražius grybų griežinėlius papuošimui.

5. Paskutinį sluoksnį sutepame grietine ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 min. 

Paskui išimame, pabarstome tarkuotu sūriu, dedame likusius grybus ir vėl dedame į orkaitę 5 min.

Nupirkau dvi karkas ir paruošiau užkandį, skanesnį už bet kokį kumpį ir dešrą. Patiko visai šeimai


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Ingredientai:

– 2 kiaulienos karkos
– 1 valgomasis šaukštas druskos
– 1 morka
– 2 svogūnai
– juodieji pipirai
– lauro lapai
– 800 g bulvių
– 250 g grybų
– aliejus
– 100 šoninės
– 1 svogūnas
– 1 skiltelė česnako
– druska ir pipirai pagal skonį
– 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
– 80 ml agurkų sūrymo
– 3 rauginti agurkai
– svogūnų laiškai
– petražolės
– 2 česnako skiltelės
– 150 g džiovintų pomidorų
– 2 samčiai sultinio
Reklama

Paruošimo būdas:

Karkas dedame į puodą ir užpilame vandeniu.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Dedame virti.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Dedame druską, svogūną ir morką. Gaminame uždengę 3,5 val ant silpnos ugnies.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Po 2,5 val dedame į puodą juodųjų pipirų.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Likus 15 min iki virimo pabaigos dedame lauro lapų.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Išverdame bulves.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Supjaustome grybus ir apkepame keptuvėje.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Supjaustome šoninę ir dedame į grybus.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Smulkiai supjaustome svogūną.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Supjaustome česnaką. 

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Apkepame ir permaišome.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Dedame druską ir juoduosius pipirus.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Dedame garstyčias ir agurkų sūrymą.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Virtas bulves smulkiai supjaustome.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Į bulves dedame apkeptus grybus su kumpiu.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Supjaustome marinuotus agurkus.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Supjaustome svogūnų laiškus ir dedame į lėkštę.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Viską permaišome.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Išimame virtas karkas.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Atskiriame mėsą nuo kaulų.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Dedame karkų odelę ant skardos.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Supjaustome mėsą.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Dedame į gilų indą ir permaišome kartu su žalumynais.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Dedame česnaką.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Ir džiovintus pomidorus.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Pagal skonį beriame druskos, juodųjų pipirų.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Pilame kiaulienos sultinio ir viską permaišome.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Dedame turinį art karkos odelės.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Susukame maistinės plėvelės pagalba.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Dedame į šaldytuvą nakčiai.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Dedame garnyrą į lėkštę.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Pjaustome kiaulienos vyniotinį gabalėliais.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Skanaus! 

Orkaitėje kepta mėsa kaimiškai. Skanus patiekalas bet kokiam šventiniam stalui


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Sodri mėsa puikiai tinka kaip užkandis: šventinis pjaustymas ir priedas prie salotų, sumuštinių komponentas.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • mėsa, 1,5 kg;
  • druskos, pipirų, itališkų žolelių, prieskonių;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • rūkyta krūtinėlė, 220 g;
  • augalinis aliejus, 50 ml;
  • rauginti kopūstai, 200 g;
  • bulvės, 8 vnt;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • taukų, 170 g;
  • augalinis aliejus, 2 šaukštai;
  • druska, pipirai, prieskoniai.

Virimo procesas

Krūtinėlę supjaustome akordeono pavidalu.

Sumaišykite druską, pipirus, itališkas žoleles ir šiuo mišiniu pabarstykite mėsą, kiekvieną pjūvį gerai įtrinkite išorėje.
Reklama
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Sutepkite formą augaliniu aliejumi ir išdėliokite mėsą.

Į pjūvius suberkite svogūną ir rūkytos krūtinėlės su šonine griežinėlius.

Reklama
Sumaišykite susmulkintą česnaką su paprika ir prieskoniais, augaliniu aliejumi.

Šiuo padažu patepkite mėsą.

Sudėkite kopūstus į formos šonus, užpilkite augaliniu aliejumi ir nusiųskite į orkaitę.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 50 min.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, krūtinėlę.

Bulves supjaustykite griežinėliais, patepkite augaliniu aliejumi, pabarstykite baziliku ir kitomis aromatinėmis žolelėmis, prieskoniais, išmaišykite.

Formą uždenkite pergamentu ir išdėliokite „sumuštinius“: ant bulvės griežinėlio dėkite svogūną, krūtinėlę, uždenkite antruoju bulvės griežinėliu ir sutvirtinkite dantų krapštuku.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 50 min.
Reklama
Tokią šventišką, tiesiog prabangią vakarienę galima pagaminti ir Naujųjų metų stalui. 

Mėsa švelni ir sultinga, bulvės išmirkusios, aromatingos.

Nesudėtingas užkandis su krabų lazdelėmis. Sužavės ryškiu skoniu ir gražiu pateikimu!


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Šis užkandis iš krabų lazdelių nereikalauja daug laiko. O gaminamas labai paprastai ir greitai iš pačių paprasčiausių produktų.

Ingredientai:

– krabų lazdelės – 200 g

– vyšniniai pomidorai – 100 g

– salotų lapai – pundelis

– šviežios petražolės – pundelis

Įdaras:

– virti kiaušiniai – 3 vnt

– sūris – 100 g

– majonezas – 3-4 valgomieji šaukštai

– česnakas – 1 skiltelė
Reklama

Paruošimo receptas:

1. Iš pradžių paruošime įdarą. 3 virtus kiaušinius išskirstome į trynius ir baltymus. Atskirai tarkuojame baltymus ir trynius smulkia trintuve.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Taipogi smulkiai sutarkuojame 100 g sūrio.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

2. Į dubenį dedame trintus baltymus ir sūrį. Čia taip pat išspaudžiame 1 skiltelę česnako. Dedame 2-3 valgomuosius šaukštus majonezo ir viską gerai permaišome.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Įdaras gatavas.

3. Imame vieną lazdelę ir ją atsargiai išvyniojame. Dedame apie 2 arbatinius šaukštelius įdaro ir tolygiai paskirstome.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

4. Lazdelę su įdaru susukame į vyniotinį. Taip įdarome visas krabų lazdeles.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

5. Kiekvieną įdarytą lazdelę viršuje sutepame majonezu.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

6. Ant didelio plokščio dubens dedame salotų lapus. 100 g vyšninių pomidorų perpjauname per pusę.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

7. Ratu dėliojame krabų lazdeles ant salotų lapų. Tarp krabų lazdelių dedame pomidoriukų puseles.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

8. Į patiekalo vidurį dedame likusias krabų lazdeles. Vidurį su krabų lazdelėmis puošiame petražolių lapeliais.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

30 prabangių pjaustytos mėsos patiekimo variantų


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Kiek karštų patiekalų beplanuotumėte patiekti ant šventinio stalo, šaltų užkandžių būtinai reikia. 

O ką labiausiai mėgsta svečiai? Žinoma, aromatingą pjaustytą mėsą, kurią galima užsidėti ant sumuštinio arba suvalgyti su bulvyte. 

Žodžiu, pjaustyta mėsa – nepamainomas daiktas ant šventinio stalo.

Ją reikia patiekti gražiausiame inde, prabangiai papuoštą ir estetiškai išdėliotą. 

Bet kaip tai padaryti, jei dešrų ir mėsos daugybė rūšių, o dar ir daržovių reikia pridėti ryškumui? 

Kaip viską sutalpinti?

Šiandien mes jums parodysime 30 mėsos užkandžių apipavidalinimo variantų.

Jie gana paprastai paruošiami, tačiau atrodo fantastiškai gražiai. 1.
2.

Reklama

3.
4.

Reklama

5.
6.

Reklama

7.
8.

Reklama

9.
10.

Reklama

11.
12.

Reklama

13.
14.

Reklama

15.
16.

Reklama

17.
18.

Reklama

19.
20.

Reklama

21.
22.

Reklama

23.
24.


Reklama

25.
26.

Reklama

27.
28.

Reklama

29.
30.


Seniai užmirštas receptas! Caro pirštai ant šventinio stalo




Skanus ir sultingas mėsos patiekalas, jo paruošti nereikia ilgai.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

Reklama
– vištienos faršo, 1 kg;
– svogūnas, 1 vnt;
– kiaušiniai, 2 vnt;

– kukurūzų miltų 2 valg.
– paprasti miltai, 2 šaukštai;
– prieskoniai, 2 šaukštai;

– citrinų sultys, 2 šaukštai;
– sviestas, 200 g;
– kietasis sūris, 100 g;

– krapai;
– kepimo milteliai;
– majonezas pagal skonį;

– daržovių aliejus.

Gaminimo procesas
Maišytą vištieną pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais, porą šaukštų majonezo, smulkintu svogūnu maišytuvu.

Įtrinkite sūrį smulkia tarka.

Sviestą supjaustykite lazdelėmis.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Ant maistinės plėvelės gaminame kuo plonesnį faršo pyragą. 

Sviesto luitą pamirkykite krapuose, įdėkite į faršo pyragaičių vidurį ir plėvele sulenkite pirštą. Įmerkite į miltus.
Reklama
Kitas kotletas – pamerkite sviestą į sūrį ir suvyniokite į faršo pyragą. Mes keičiame kotletų rūšis – pamerkite sviestą į krapus ar sūrį.

Kotletus siunčiame į šaldiklį 30 minučių.

Norėdami tešlą, sumaišykite kiaušinius su citrinos sultimis, druska, įpilkite ciberžolės, paprikos, sauso česnako, ketvirtadalio stiklinės vandens ir kukurūzų bei paprastų miltų, kepimo miltelių arba sodos, užpiltų actu. 

Minkome tešlą – nelabai tirštos grietinės konsistencijos.
Reklama
Mes šildome daug augalinio aliejaus. 

Pamirkykite pirštus tešloje ir kepkite iš visų pusių, kol pagels.

Neprilygstamas receptas! Karštas bulvių ir vištienos patiekalas, kuris visada padės greit paruost pietus


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Keptos bulvės su vištienos krūtinėle, sūriu ir kumpiu yra paprastos, greitos, bet skanios ir patenkinamos. 

Aš dažnai gaminu šį patiekalą ir gaminu jį net ant šventinio stalo, mano svečiams visada patinka jo originalus skonis. 

Svarbiausia pasirinkti tokio tipo bulves, kuri būtų tinkama kepti ir kepti, tada gabalėliai bus minkšti, tačiau išlaikys savo formą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 4 vnt;
  • kumpio ir sūrio po 150 g;
  • bulvės, 500 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • džiūvėsėlių, 100 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiekviename filė gabale darome pjūvį, kad vėliau mėsą atidarytume kaip knygą.

Mėsą iš visų pusių pipirais ir druska užlenkite ant pjūvio ir palikite marinuotis.

Supjaustykite bulves juostelėmis, druska ir pipirais, įdėkite į kepimo indą, pabarstykite augaliniu aliejumi.

Reklama
Ant sūrio riekelės uždėkite kumpio gabalėlį. 

Mes pakartojame procedūrą ir dedame šį įdarą į kiekvieną filė.

Apvoliokite suktinukus plaktu kiaušiniu, paskui – džiūvėsėliais ir paskleiskite bulves.

Kepame 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis, taip pat galite pridėti peiliu smulkintą česnaką pagal skonį.

Taip pat siūlau savo naminį garstyčių padažą su majonezu.

KAIP PUIKU: ir mėsa, ir garnyras iš karto! Skani vakarienė visai šeimai




Keptos bulvės su kiaulienos mėsa ir grybais paruošiamos paprastai ir greitai, ir jūs gausite daug malonumo iš tokio patiekalo. 

Svarbiausia paimti mėgstamus mėsai skirtus prieskonius ir gerai jį pamarinuoti.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 500 g;
  • kiaulienos kotletai, 500 g;
  • grybai, 100 g;
  • saldieji pipirai, pusė;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • majonezo, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite bulves griežinėliais.

Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir išplakite. 

Pabarstykite druska ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais. 

Mes paliekame 30 minučių.

Džiovinkite bulves ant popierinių rankšluosčių.
Reklama
Šiuo metu paimkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sumaišykite su druska, bulvių prieskoniais, aromatinėmis žolelėmis ir sausu česnaku.

Supilkite bulves su šiuo padažu ir gerai išmaišykite, kad padažas visiškai padengtų kiekvieną bulvių pleištą.

Įdėkite bulves į kepimo indą.

Mes supjaustome grybus ir paprikas į gabalus, supjaustome žalumynus pagal savo skonį.

Grybus sumaišykite su pipirais ir žolelėmis, druska ir pagardinkite majonezu.

Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, vyniojame ritinį ir tepame ant bulvių.
Reklama
Uždenkite indą folija ir kepkite indą 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekdami pabarstykite žolelėmis, patiekite su įvairiais padažais.

Aš jums pasakysiu, kodėl mano keptos bulvės visada skanesnės už kitas. Yra vienas triukas, kurį žino tik nedaugelis


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Norint, kad keptos bulvės būtų traškios plutos, raudonos, skanios, reikia pasirinkti tinkamą bulvių veislę kepimui ir teisingai išvirti.

Bulves nulupkite ir supjaustykite taip, kaip mėgstate kepti – riekelėmis, šiaudeliais, kubeliais ir kt. 

Bulves nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pabarstykite miltais, gerai išmaišykite.

Mes pašildome augalinį aliejų ir išdėstome bulves, kepkite.

Virimo metu vis tiek galite pabarstyti miltais – jie nebus nereikalingi ir nesugadins patiekalo skonio.

Jei mėgstate bulves su svogūnais ar česnakais, dėkite kaip įprasta, taip pat nepamirškite pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir juodaisiais pipirais.

Reklama


Jei turite laisvo laiko, galite apsieiti be miltų, tiesiog kepkite mažomis porcijomis, uždėkite popierinius rankšluosčius, o tada ant indo.

Mes sumaišome daug miltų su druska, pipirais ir bulvių prieskoniais ir kepame tokiame kailyje, jis pasirodo labai skanus ir aromatingas.

Be to, beveik pabaigoje taip pat galite pridėti rūkytos dešros, supjaustytos juostelėmis, apskritai tai pasirodys labai patenkinta ir originali.

Bulvinius blynus pagal šį receptą gaminu 25 metus. Paslaptis bulvių smulkinimo metode!




Daugelis žmonių mėgsta bulvinius blynus, tačiau juos ruošti mėgsta tik nedaugelis, nes bulves per ilgai reikia tarkuoti ant smulkios trintuvės, o tada vis tiek stovėti ir kepti. 

Siūlau greitesnį variantą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– bulvės, 500 g;
– kiaušinis, 1 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;

– miltai, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 50 ml;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Valome daržoves.

Bulves supjaustykite gabaliukais ir sumalkite trintuvu arba mėsmaliu.

Leiskite stovėti 15 minučių ir nukoškite skysčio perteklių.

Supjaustykite svogūną maišytuvu, sumaišykite su bulvėmis, įpilkite miltų ir suminkykite iki vientisos masės.

Įmuškite kiaušinį ir įpilkite smulkiai supjaustytų žolelių pagal savo skonį, druskos ir pipirų, pridėkite prieskonių.

Patarimas : Aš įdedu aromatinių žolelių ir paruošto bulvių prieskonių mišinio ir būtinai įdėjau česnako.

Kepkite blynus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki aukso rudos spalvos.
Reklama
Patiekite su grietine, šviežių daržovių salotomis.

Aš dažnai gaminu tokius bulvinius blynus su sūdyta varške ir krapais: ant jo dedu šaukštą tešlos, dedu pilną šaukštelį varškės su druska, pipirais ir krapais, šaukštą tešlos ant viršaus ir kepu tokius „pyragus“. . 

Taip pat galima su grybais ir svogūnais, malta mėsa ir kt.

Kaip guliašas buvo ruošiamas sovietų maitinimo įstaigoje: sovietmečio virėjo receptas




Kodėl sovietiniais laikais valgyklose ir nebrangiose savitarnos kavinėse iš valgiaraštyje esančių mėsos patiekalų dažniausiai būdavo guliašo, o likusių kukliai nebūdavo? Ir viskas paprasta …

– Mėsa buvo atvežta. Buvo atvežta įprasta mėsa. Bet jis pasieks virtuvę ir kiek, o kas – dažniausiai priklausė nuo vadovavimo “, – sakė teta Zina, mano ekspertė konsultantė visais sovietinio laikotarpio viešojo maitinimo klausimais, buvusi moteris iš Odesos, padėjusi aplinkui. 

Sovietų Sąjunga. – Vienoje mano valgykloje buvo vadybininkė – ji atrodė tyli ir tyli, pilka pelytė, tu pažvelk į ją ir suprasi – imk kaip latvė, tik … ir siela. 

Tik tokiu būdu visi vogė ten tą uh – pasidarė baisu. 

Po dviejų mėnesių pabėgau iš ten ir pasielgiau teisingai, tada atėjo OBKHSS ir atidarė, jie sakė, kad ji turėjo auksinius žiedus, susuktus į trijų litrų stiklainius. Tiesa ar ne – kas žino?
Reklama
Ir tada ji dirbo jaunimo kavinėje, kur mes turėjome vadybininką – jūs žiūrite ir galite atsiųsti čekį! 

Gerai, pakabinta auksu, todėl jai pačiai, sijonas buvo leopardas, odinė striukė, ji pati vairavo automobilį. Na, kas nežinojo, buvo tikras – vagia. Ir ji turėjo įrašą – lengviau pasmaugti nei pranešti. Ideologinis. 

Tiesa, tėtis yra regioniniame komitete, jos vyras yra ilgos kelionės kapitonas, jis išvyko į užsienio šalis, kodėl turėtume vogti ir parduoti tokią mėsą? Bet ten ir virėme guliašą, mums tai labai patiko, iki ketvirtos valandos jis buvo tuščias, mes viską suvalgėme!

Fartsa susirinks į kavinę, juokinga – nuo po stalo iki taurių su kompotu, kažkas ten iš savo butelių su lipdukais, jie valgo guliašą su bulvių koše … toks yra gyvenimas. Ji juokėsi.
Turiu turtingą vaizduotę, galiu įsivaizduoti, kaip kontrabandininkai iš po stalo pilsto brendį ar pigų viskį (aš tiesiog nesuprantu, kodėl?) Jaunimo kavinėje ir visa tai valgau su guliašu ir bulvių koše. Vaizdas juokingas. Ir apskritai jis piešia pajūrio uostamiesčio papročius …
Reklama
Bet mes kalbame apie guliašą!

– Kaip jis buvo virtas, kad net gyslos ten tapo minkštos? – paklausiau tetos Zinos. – Ar jie ilgai gesino? Gal spaudžiamas? Ar jūs ką nors pridėjote? Marinuota?
– Kam? – Ji nusivalė. – Viskas pagal technologinius žemėlapius – turėjome išeiti iš odos ir užpildyti nelygumus?

Guliašo receptas iš technologinio žemėlapio pasirodė gana paprastas:
  • Mėsa – nuo 1800 iki 2200 gramų (priklausomai nuo rūšies, mažiausiai buvo kiaulienos, labiausiai – jautienos)
  • Ištirpinti gyvūniniai riebalai – 100 gramų
  • Svogūnai – 300 gramų
  • Pomidorų tyrė – 200 gramų
  • Miltai – 60 gramų
Reklama
Kaip jie gamino:
Mėsa supjaustoma gabalais, sveriančiais po 20-30 gramų. 

Idealiu atveju – kubeliais, tačiau kubelių, ypač jei mėsos gyslų ir apipjaustymo nepavyksta pasiekti. 

Kepta ištirpintuose riebaluose iki stipraus karščio. 

Panaudojami ne visi riebalai – kai kurie paliekami paruduoti likusius produktus.

Tuo pačiu metu troškinama pomidorų tyrė – puode ištirpinami riebalai (apie 5 proc. Pomidorų tyrės svorio) ir ši tyrė siunčiama į jį. Troškinimas – nuo 30 iki 50 minučių.

Tada kepta mėsa užpilama verdančiu vandeniu arba sultiniu, ten siunčiama pomidorų tyrė, dangtis sandariai uždaromas ir visa tai troškinama apie valandą.
Reklama
Kol troškinama mėsa, svogūnas susmulkinamas ir patroškinamas ant likusių ištirpusių riebalų, pridedant druskos, pipirų ir miltų – turėtumėte gauti savotišką padažą.

Kai tik mėsa troškinama valandą (galima šiek tiek daugiau), ji užpilama svogūnų mišiniu ir troškinama dar trisdešimt minučių. 

Likus 5 minutėms iki virimo, dedami lauro lapai.

Pusantros valandos troškinimo pomidorais pakanka, kad mėsa taptų minkšta, bet neišsiplėtusi.

Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti. 

Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Virimo ingredientai:

Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
Svogūniniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai. 
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Reklama
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Reklama
Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų. 

Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei
Reklama
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Greita vakarienė kiekvienai dienai! Viska sudėti, sumaišyti su šaukštu ir į orkaite!


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Pabandykite išvirti žuvies troškinį, jis labai greitai iškepa, tačiau artimieji ilgai padėkos už šį patiekalą. 

Kepimui galite pasiimti bet kokią žuvį.

Receptui jums reikės :

  • žuvies filė – 800 gr;
  • ryžiai – 100 gr;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • grietinė – 100 gr;
  • svogūnai – 1 vnt;
  • maltų juodųjų pipirų.
Reklama
Filė praleidžiame per mėsmalę. 

Ryžius nuplauname ir verdame iki minkštumo pasūdytame vandenyje. 

Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje iki skaidrumo, tačiau į receptą galite pridėti žalių svogūnų. 

Kiaušinius sumaišykite su druska.

Atskirame dubenyje sumaišykite filė su ryžiais ir svogūnais, išmaišykite ir druską. 

Įpilkite grietinės ir kiaušinių. 
Reklama

Mes viską sumaišome. 

Ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi, tolygiai padėkite žuvų masę.

Patarimas: Prieš siųsdami troškinį į orkaitę, viršuje patepkite jį grietine.

Kepimo laikas . Troškinti troškinį reikia 35 minučių. 

Orkaitę reikia įkaitinti iki 180 laipsnių. 

Neišimkite troškinio iš orkaitės, palikite ją dar 5-10 minučių. 

Jis bus prisotintas sultimis ir bus minkštas ir sotesnis.
Reklama
Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, supjaustydami troškinį porcijomis.

Kaip tai skanu! Dar nesu pagaminusi sultingesnės ir skanesnės mėsos


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Tokia aromatinga, sultinga ir minkšta mėsa su pomidorais jums tikrai patiks ir galėsite ją iškepti šventiniam stalui.

Reklama
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– mėsa, 1 kg;
– pomidorai, 2 vnt;
– svogūnai, 2 vnt;

– grietinė arba majonezas, 3 šaukštai;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– sūris, 100 g;

– citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Imame kiaulienos ar vištienos krūtinėles, supjaustome porcijomis.
Reklama
Ant kiekvieno mėsos gabalo mes padarome pjūvius iš abiejų pusių aštriu peiliu tinklo pavidalu – tai padeda mėsai greitai ir gerai marinuotis, o tada kepti.

Kiekvieną pjaustykite druską ir pipirus iš abiejų pusių, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir palikite kuriam laikui.

Garstyčias sumaišykite su majonezu arba grietine ir sutepkite kiekvieną mėsos gabalėlį. 

Mes paliekame marinuotis.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir pipirais, gerai sutrinkite rankomis, įpilkite majonezo arba grietinės, citrinos sulčių ir sumaišykite.

Patarimas : svogūną galite marinuoti mėgstamu būdu ir tada naudoti šiame patiekale.

Supjaustykite pomidorus griežinėliais.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir ant viršaus išdėliokite mėsą, pomidorus ir svogūnus.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40 minučių.
Reklama
Pabarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.

Patarimas : sūrio galite nedėti, tačiau ši sūrio plutelė labai tinka tokiems kotletams.

Tiek mažai žmonių verda vištienos krūtinėlę, bet veltui. Greita, skanu ir labai švelnu


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Ši mėsos užkepėlė man patiekiama įvairiems šeimos patiekalams ir yra nuobodžių kotletų bei mėsos kukulių pakaitalas. 

Puodai yra minkšti, sultingi, pikantiški dėl įvairių žolelių ir prieskonių. 

Patiekite su įvairiais garnyrais ir salotomis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 3 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • čiobreliai, provanso žolelės, prieskoniai, žolelės, druska, karis;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • sunkioji grietinėlė, 150 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

Įdėkite mėsą į kepimo indą.

Kiaušinius sumaišykite su druska ir visomis žolelėmis, prieskoniais, apvoliotomis žolelėmis, pipirų mišiniu.

Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir gerai sumaišykite padažą plakikliu iki monotoniškos masės.
Reklama
Supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sumaišykite.

Supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žalumynus.

Padažą užpilkite ant formos mėsos, ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir viską apibarstykite žolelėmis.

Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10 – 15 minučių.

Taip pat galite pridėti česnako, patroškintų grybų ir kitų priedų pagal savo skonį.
Reklama

Jei norite nustebinti savo svečius per šventes, gaminkite, pagal šį receptą. Vištienos filė orkaitėje


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Mėsa patale iš svogūnų, pomidorų ir sūrio, daug prieskonių – skanu, pasirodo sultinga ir minkšta, labai aromatinga.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– vištienos filė, 600 g;
– svogūnai ir pomidorai, 1 – 2 vnt.
– virti kiaušiniai, 3 vnt;

– pipirai, paprika, žolelės, po 1 arbatinį šaukštelį;
– žalumynai pagal skonį;
– sūris, 150 g;

– česnakai, 2 – 3 skiltelės;
– majonezas, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. 

Supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis ir išplakite.

Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis, paprika ir kitais prieskoniais, sutepkite augaliniu aliejumi ir viską gerai patrinkite.

Palikite mėsą marinuotis 20 minučių.
Reklama
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, pomidorus – gabaliukais, supjaustome žalumynus. 

Mes sumaišome daržoves ir žoleles.

Įpilkite tarkuotų kiaušinių, česnako, perleisto per presą, ir 50 g tarkuoto sūrio.

Minkykite masę.

Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite mėsą, ant viršaus – daržovių, kiaušinių ir sūrio sluoksnį. 

Pabarstykite tarkuotu sūriu (likę 100 g).
Reklama
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Patarimas : į „kailį“ taip pat galite įdėti paprikos gabalėlių, taip pat galite pjaustyti grybus.

Patys tobuliausi kiaulienos suktinukai su grybais ir sūriu


Paėmiau vištos krūtinėlę, vaflių ir paruošiau skaniausią patiekalą vakarienei

Suktinukai yra sultingi viduje, turtingos skonio puokštės, kurioje yra kriaušių, grybų ir vyno natų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaulienos sprandinė, 500 g;
– pievagrybiai, 300 g;
– svogūnas, 1 vnt;

– raudonas vynas, pusė taurės;
– sūris, 150 g;
– kriaušės, 1 – 2 vnt;

– druskos ir pipirų pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą pailgomis riekelėmis, gerai išplakite jas, druską, pipirus ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.

Grybus supjaustome plonais griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais, kriaušes – gabalėliais, o sūrį – kubeliais.

Kepkite svogūną, kol pusė išvirs, suberkite grybus ir troškinkite 10 minučių.

Kai masė atvės, sumaišykite ją su grybais.

Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, ant jo – sūrio kaladėlę ir susukame ritinėlį, pritvirtiname dantų krapštuku ar siūlu.
Reklama
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite suktinukus 10 minučių, išimkite kepimo skardą, pabarstykite mėsą vynu ir vėl padėkite į orkaitę 15 minučių.

Reklama