Viską sumaišai ir paruošta: obuolių pyragas, tirpstantis burnoje. Aš gaminu namuose

2021-09-09 Autorius Worldrecipes.lt

Viską sumaišai ir paruošta: obuolių pyragas, tirpstantis burnoje. Aš gaminu namuose
Obuolių pyragas bus minkštas ir purus. 

Receptas geras, nes nereikia su juo ilgai terliotis ir maišyti daug produktų. 

Viskas čia greita ir paprasta.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

kiaušiniai, 3 vnt;
pienas, 180 ml;
sviestas, 80 g;
cukrus, 150 g;
miltai, 300 g;
kepimo milteliai, 5 g;
obuoliai, 3 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas

Pasirinkite obuolius saldžiarūgščius ar saldžius, čia pagal skonį.

Mes juos supjaustome smulkiais gabalėliais.

Kiaušinius išplakti plaktuvu su cukrumi.

Įpilkite minkšto sviesto ir sumaišykite.

Supilkite pieną ir išmaišykite.

Supilkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir minkykite tešlą.

Sutepkite formą augaliniu aliejumi.
Reklama
Į tešlą įdėkite obuolių gabalėlių ir išmaišykite.

Mes paskleidžiame tešlą į formą, išlyginame ir siunčiame į įkaitintą orkaitę.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių, pažiūrėkite į jūsų orkaitę.

Atvėsusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba sumaišyti su cinamonu – šis derinys puikiai tinka obuolių aromatui ir skoniui.

Pyragas netrupa, išlieka minkštas ir drėgnas, puikiai tinka arbatai ir kakavai, pusryčiams.

Vyniotinio gaminimas: aš keičiu įdarus ir kiekvieną kartą gaunu naują skonį (mama jį kepa kiekvieną savaitgalį)


Viską sumaišai ir paruošta: obuolių pyragas, tirpstantis burnoje. Aš gaminu namuose

Pyragas garsėja skoniu ir originalia tešlos konsistencija: jis pasirodo labai minkštas ir purus. Skirtingi įdarai padeda kiekvieną kartą gauti skirtingus patiekalus ant stalo.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • šilto pieno, 80 g;
  • sausų mielių, 1 arbatinis šaukštelis;
  • miltų, 300 g;
  • cukraus, 2 šaukštai;
  • druskos, 1 arbatinis šaukštelis;
  • eir kremas, 100 ml;
  • kiaušinis, 1 vnt.
Reklama
Gaminimo procesas
Mieles praskiedžiame šiltu pienu ir paliekame masę 5 minutėms, kad mielės suaktyvėtų.

Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir cukrumi, grietinėle ir kiaušiniu.

Supilkite pieną su mielėmis ir užminkykite tešlą.

Patarimas: jei mėgstate saldesnius kepinius, įberkite daugiau cukraus. Jei planuojate sūrų įdarą, neturėtumėte pridėti daug cukraus.

Tešla neturi būti lipni, elastinga.

Reklama
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.

Formą patepkite aliejumi ir uždenkite pergamentu.

Padalinkite tešlą į kelias dalis, kiekvieną susukite į sluoksnius, išdėliokite įdarą ir suformuokite pyragus.

Pyragus suberiame į formą ir gaunamas vienas didelis pyragas.

Reklama
Palikite jį 20 minučių, sutepkite plaktu kiaušiniu.

Kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Leiskite 10 minučių atvėsti formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant stalo.

Tokiai tešlai rinkitės bet kokį įdarą, tešla idealiai tinka viskam. 

Taip pat galite tiesiog iškepti atskirus pyragus.