Smėlinės tešlos sausainiai per mėsmalę pats švelniausias ir trapiausias delikatesas

2021-09-09 Autorius Worldrecipes.lt

Smėlinės tešlos sausainiai per mėsmalę pats švelniausias ir trapiausias delikatesas
Šie sausainiai jau seniai yra vieni mylimiausių dėl jų paprasto paruošimo ir ypatingo skonio.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– margarinas arba sviestas, 250 g;
– cukrus, 180 g;
– tryniai, 2 vnt;
– majonezas, 5 šaukštai;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 1,5 šaukštelio;
– apie 550 g miltų;
– vanilinas pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Minkštą sviestą sumalkite su cukrumi, suberkite trynius, druską ir majonezą, sumaišykite.

Miltus persijokite ir į masę suberkite dalis, įpilkite vanilino ir kepimo miltelių.

Uždenkite tešlą maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 30 minučių.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu.

Tešlą susukite į mėsmalę ir dalimis dėkite į kepimo skardą.
Reklama
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 10 – 15 minučių, kol pagels. 

Pažvelkite į savo orkaitę.

Patarimas: į tešlą galite įdėti smulkintų riešutų – gausite riešutų sausainių. 

Iškepus galite pabarstyti cukraus pudra.