Šie sausainiai jau seniai yra vieni mylimiausių dėl jų paprasto paruošimo ir ypatingo skonio.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– margarinas arba sviestas, 250 g;
– cukrus, 180 g;
– tryniai, 2 vnt;
– majonezas, 5 šaukštai;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 1,5 šaukštelio;
– apie 550 g miltų;
Gaminimo procesas
Minkštą sviestą sumalkite su cukrumi, suberkite trynius, druską ir majonezą, sumaišykite.
Miltus persijokite ir į masę suberkite dalis, įpilkite vanilino ir kepimo miltelių.
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu.
Tešlą susukite į mėsmalę ir dalimis dėkite į kepimo skardą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 10 – 15 minučių, kol pagels.
Pažvelkite į savo orkaitę.
Patarimas: į tešlą galite įdėti smulkintų riešutų – gausite riešutų sausainių.
Iškepus galite pabarstyti cukraus pudra.