Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

2021-11-29 Autorius Worldrecipes.lt

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje
Daugelis prisimena šį omletą iš vaikų darželio ar mokyklos.

Minimalios pastangos ir maksimalus purumas.

Atkreipkite dėmesį! 

Gatavo omleto aukštis neviršija skystos masės aukščio iki kepimo, todėl rinkitės teisingą ingredientų ir formos dydžio santykį.

100 g – 118 kcal. Gili forma 10×24 cm.
Reklama
Ingredientai:

    • kiaušiniai – 6 vnt
    • pienas – 300 g
    • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus formai – 5-7 g

Paruošimas:

Pilame į dubenį pieną, dedame kiaušinius ir druską.

Gerai sumaišome (neplakame!).

Sutepame formą su aukštais borteliais sviestu ir pilame ten kiaušinių mišinį, užpildydami talpą ne daugiau nei 2/3.
Reklama
Ruošiame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 min.

Kepimo metu orkaitės durelių neatidarinėti.

Tik bulvės ir 2 kiaušiniai: galite tai padaryti per 5 minutes. Aš gaminu pusryčiams, pietums ar vakarienei


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Paprastas bulvių patiekalas keptuvėje – šis receptas visada padės, kai nėra laiko gaminti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– bulvės, 4 vnt;
– žalumynai, druska, pipirai;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– sūris, 70 g.
Reklama
Gaminimo procesas

Kiaušinius išplakite šluotele su druska ir pipirais, įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.

Pagal savo skonį smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, žalius svogūnus ir kitus žalumynus

Trys sūriai ant rupios trintuvės ir sumaišomi su žolelėmis, druska ir pipirais pagal skonį.

Įtrinkite bulves rupia tarka ir išspauskite.

Mes pašildome augalinį aliejų – šiek tiek, išdėliokite dalį tarkuotų bulvių, išlyginkite ir pabarstykite sūriu ir žolelėmis, užpildykite kiaušiniu ir padarykite viską likusiomis bulvėmis.

Uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol pagels.
Reklama
Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite ir kepkite, kol sūris ištirps.

Patiekite apibarstę žolelėmis su įvairiais padažais, šviežių daržovių salotomis.

Reklama
Patarimas : taip pat galite įdėti pomidorą – pasukdami troškinį į kitą pusę, išdėliokite pomidorų griežinėlius ir tik tada pabarstykite patiekalą tarkuotu sūriu.

Svečiai net nesupras iš ko jūs jį padarėte. Lavašo vakarienė




Virti skanų pyragą pitos pagrindu, įdarytą kiaušiniais, svogūnais ir sūriu. 

Pyragas pasirodo neįprastas, patrauklus ir labai apetitiškas, jo viršus primena mažas rožes. 

Norėdami tai padaryti, mes formuojame vamzdelius su įdaru iš lavašo, supjaustome gabalėliais ir užpildome grietinės padažu. 

Dėka išpylimo iškepus, gabalėliai sujungti vienas į kitą. 

Pyragas išeina labai minkštas, jo skonis geras ir karštas, ir šaltas.

Paruošimas:

Kiaušinius išvirkite „kietai“, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. 

Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais, meskite į kiaušinių mišinį.

Susmulkinkite kietą sūrį ant šiurkščiavilnių tarka, įdėkite į pagrindinę kompoziciją. 

Įpilkite grietinės, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Reklama
Kruopščiai išmaišykite mišinį iki vientisos masės.


Reklama
Ant darbinės lentos uždėkite lavašo lakštą, ant viršaus uždėkite gautos masės sluoksnį, tolygiai mentele paskirstydami jį per visą perimetrą.

Reklama
Pita duoną su įdaru susukite į griežtą ritinį. Atlikite tą patį su kitomis kopijomis.

Reklama
Padalinkite ritinius į mažus kryžminius gabalėlius, padėkite juos į apvalią karščiui atsparią formą. 

Forma turi būti sutepta aliejumi arba padengta pergamentiniu popieriumi.


Reklama
Paruoškite įdarą atskirai. Kiaušinius susmulkinkite šakute, įpilkite grietinės, užpilkite pienu, pagardinkite druska ir sausomis žolelėmis. 

Kruopščiai sumaišykite ingredientus šluotele, kol gaunama homogeninė kompozicija.

Reklama
Užpilkite užpildytą pitos duoną su mišiniu, padengdami visą perimetrą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įdėkite formą su turiniu viduje. Kepkite indą 25 minutes. Kepant pyragas pakils ir padidės, tačiau atvėsęs jis šiek tiek nusistovės.


Reklama
Išimkite pyragą iš formos, supjaustykite porcijomis.
Gero apetito!

Ingredientai:
  • Lavašas – 3 vnt.
  • Kiaušiniai – 5 vnt.
  • Tarkuotas sūris – 120 g.
  • Žalieji svogūnai – 30 g.
  • Grietinė – 100 g.
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Užpildyti:

  • Pienas – 3 šaukštai
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Grietinė – 80 g;
  • Druska pagal skonį
  • Pagal skonį džiovinkite žoleles

KAIP PUIKU: ir mėsa, ir garnyras iš karto! Skani vakarienė visai šeimai




Keptos bulvės su kiaulienos mėsa ir grybais paruošiamos paprastai ir greitai, ir jūs gausite daug malonumo iš tokio patiekalo. 

Svarbiausia paimti mėgstamus mėsai skirtus prieskonius ir gerai jį pamarinuoti.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 500 g;
  • kiaulienos kotletai, 500 g;
  • grybai, 100 g;
  • saldieji pipirai, pusė;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • majonezo, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite bulves griežinėliais.

Kiaulieną supjaustykite gabaliukais ir išplakite. 

Pabarstykite druska ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais. 

Mes paliekame 30 minučių.

Džiovinkite bulves ant popierinių rankšluosčių.
Reklama
Šiuo metu paimkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sumaišykite su druska, bulvių prieskoniais, aromatinėmis žolelėmis ir sausu česnaku.

Supilkite bulves su šiuo padažu ir gerai išmaišykite, kad padažas visiškai padengtų kiekvieną bulvių pleištą.

Įdėkite bulves į kepimo indą.

Mes supjaustome grybus ir paprikas į gabalus, supjaustome žalumynus pagal savo skonį.

Grybus sumaišykite su pipirais ir žolelėmis, druska ir pagardinkite majonezu.

Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, vyniojame ritinį ir tepame ant bulvių.
Reklama
Uždenkite indą folija ir kepkite indą 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekdami pabarstykite žolelėmis, patiekite su įvairiais padažais.


Aš jums pasakysiu, kodėl mano keptos bulvės visada skanesnės už kitas. Yra vienas triukas, kurį žino tik nedaugelis


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Norint, kad keptos bulvės būtų traškios plutos, raudonos, skanios, reikia pasirinkti tinkamą bulvių veislę kepimui ir teisingai išvirti.

Bulves nulupkite ir supjaustykite taip, kaip mėgstate kepti – riekelėmis, šiaudeliais, kubeliais ir kt. 

Bulves nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pabarstykite miltais, gerai išmaišykite.

Mes pašildome augalinį aliejų ir išdėstome bulves, kepkite.

Virimo metu vis tiek galite pabarstyti miltais – jie nebus nereikalingi ir nesugadins patiekalo skonio.

Jei mėgstate bulves su svogūnais ar česnakais, dėkite kaip įprasta, taip pat nepamirškite pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir juodaisiais pipirais.

Reklama


Jei turite laisvo laiko, galite apsieiti be miltų, tiesiog kepkite mažomis porcijomis, uždėkite popierinius rankšluosčius, o tada ant indo.

Mes sumaišome daug miltų su druska, pipirais ir bulvių prieskoniais ir kepame tokiame kailyje, jis pasirodo labai skanus ir aromatingas.

Be to, beveik pabaigoje taip pat galite pridėti rūkytos dešros, supjaustytos juostelėmis, apskritai tai pasirodys labai patenkinta ir originali.


Bulvinius blynus pagal šį receptą gaminu 25 metus. Paslaptis bulvių smulkinimo metode!




Daugelis žmonių mėgsta bulvinius blynus, tačiau juos ruošti mėgsta tik nedaugelis, nes bulves per ilgai reikia tarkuoti ant smulkios trintuvės, o tada vis tiek stovėti ir kepti. 

Siūlau greitesnį variantą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– bulvės, 500 g;
– kiaušinis, 1 vnt;
– svogūnas, 1 vnt;

– miltai, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 50 ml;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas

Valome daržoves.

Bulves supjaustykite gabaliukais ir sumalkite trintuvu arba mėsmaliu.

Leiskite stovėti 15 minučių ir nukoškite skysčio perteklių.

Supjaustykite svogūną maišytuvu, sumaišykite su bulvėmis, įpilkite miltų ir suminkykite iki vientisos masės.

Įmuškite kiaušinį ir įpilkite smulkiai supjaustytų žolelių pagal savo skonį, druskos ir pipirų, pridėkite prieskonių.

Patarimas : Aš įdedu aromatinių žolelių ir paruošto bulvių prieskonių mišinio ir būtinai įdėjau česnako.

Kepkite blynus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki aukso rudos spalvos.
Reklama
Patiekite su grietine, šviežių daržovių salotomis.

Aš dažnai gaminu tokius bulvinius blynus su sūdyta varške ir krapais: ant jo dedu šaukštą tešlos, dedu pilną šaukštelį varškės su druska, pipirais ir krapais, šaukštą tešlos ant viršaus ir kepu tokius „pyragus“. . 

Taip pat galima su grybais ir svogūnais, malta mėsa ir kt.

Kaip guliašas buvo ruošiamas sovietų maitinimo įstaigoje: sovietmečio virėjo receptas




Kodėl sovietiniais laikais valgyklose ir nebrangiose savitarnos kavinėse iš valgiaraštyje esančių mėsos patiekalų dažniausiai būdavo guliašo, o likusių kukliai nebūdavo? Ir viskas paprasta …

– Mėsa buvo atvežta. Buvo atvežta įprasta mėsa. Bet jis pasieks virtuvę ir kiek, o kas – dažniausiai priklausė nuo vadovavimo “, – sakė teta Zina, mano ekspertė konsultantė visais sovietinio laikotarpio viešojo maitinimo klausimais, buvusi moteris iš Odesos, padėjusi aplinkui. 

Sovietų Sąjunga. – Vienoje mano valgykloje buvo vadybininkė – ji atrodė tyli ir tyli, pilka pelytė, tu pažvelk į ją ir suprasi – imk kaip latvė, tik … ir siela. 

Tik tokiu būdu visi vogė ten tą uh – pasidarė baisu. 

Po dviejų mėnesių pabėgau iš ten ir pasielgiau teisingai, tada atėjo OBKHSS ir atidarė, jie sakė, kad ji turėjo auksinius žiedus, susuktus į trijų litrų stiklainius. Tiesa ar ne – kas žino?
Reklama
Ir tada ji dirbo jaunimo kavinėje, kur mes turėjome vadybininką – jūs žiūrite ir galite atsiųsti čekį! 

Gerai, pakabinta auksu, todėl jai pačiai, sijonas buvo leopardas, odinė striukė, ji pati vairavo automobilį. Na, kas nežinojo, buvo tikras – vagia. Ir ji turėjo įrašą – lengviau pasmaugti nei pranešti. Ideologinis. 

Tiesa, tėtis yra regioniniame komitete, jos vyras yra ilgos kelionės kapitonas, jis išvyko į užsienio šalis, kodėl turėtume vogti ir parduoti tokią mėsą? Bet ten ir virėme guliašą, mums tai labai patiko, iki ketvirtos valandos jis buvo tuščias, mes viską suvalgėme!

Fartsa susirinks į kavinę, juokinga – nuo po stalo iki taurių su kompotu, kažkas ten iš savo butelių su lipdukais, jie valgo guliašą su bulvių koše … toks yra gyvenimas. Ji juokėsi.
Turiu turtingą vaizduotę, galiu įsivaizduoti, kaip kontrabandininkai iš po stalo pilsto brendį ar pigų viskį (aš tiesiog nesuprantu, kodėl?) Jaunimo kavinėje ir visa tai valgau su guliašu ir bulvių koše. Vaizdas juokingas. Ir apskritai jis piešia pajūrio uostamiesčio papročius …
Reklama
Bet mes kalbame apie guliašą!

– Kaip jis buvo virtas, kad net gyslos ten tapo minkštos? – paklausiau tetos Zinos. – Ar jie ilgai gesino? Gal spaudžiamas? Ar jūs ką nors pridėjote? Marinuota?
– Kam? – Ji nusivalė. – Viskas pagal technologinius žemėlapius – turėjome išeiti iš odos ir užpildyti nelygumus?

Guliašo receptas iš technologinio žemėlapio pasirodė gana paprastas:
  • Mėsa – nuo 1800 iki 2200 gramų (priklausomai nuo rūšies, mažiausiai buvo kiaulienos, labiausiai – jautienos)
  • Ištirpinti gyvūniniai riebalai – 100 gramų
  • Svogūnai – 300 gramų
  • Pomidorų tyrė – 200 gramų
  • Miltai – 60 gramų
Reklama
Kaip jie gamino:
Mėsa supjaustoma gabalais, sveriančiais po 20-30 gramų. 

Idealiu atveju – kubeliais, tačiau kubelių, ypač jei mėsos gyslų ir apipjaustymo nepavyksta pasiekti. 

Kepta ištirpintuose riebaluose iki stipraus karščio. 

Panaudojami ne visi riebalai – kai kurie paliekami paruduoti likusius produktus.

Tuo pačiu metu troškinama pomidorų tyrė – puode ištirpinami riebalai (apie 5 proc. Pomidorų tyrės svorio) ir ši tyrė siunčiama į jį. Troškinimas – nuo 30 iki 50 minučių.

Tada kepta mėsa užpilama verdančiu vandeniu arba sultiniu, ten siunčiama pomidorų tyrė, dangtis sandariai uždaromas ir visa tai troškinama apie valandą.
Reklama
Kol troškinama mėsa, svogūnas susmulkinamas ir patroškinamas ant likusių ištirpusių riebalų, pridedant druskos, pipirų ir miltų – turėtumėte gauti savotišką padažą.

Kai tik mėsa troškinama valandą (galima šiek tiek daugiau), ji užpilama svogūnų mišiniu ir troškinama dar trisdešimt minučių. 

Likus 5 minutėms iki virimo, dedami lauro lapai.

Pusantros valandos troškinimo pomidorais pakanka, kad mėsa taptų minkšta, bet neišsiplėtusi.

Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti. 

Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Virimo ingredientai:

Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg
Svogūniniai svogūnai – 2 vnt.
Pomidorai – 2-3 vnt.
Kietasis sūris – 150 g
Grietinė – 2 šaukštai. 
Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Reklama
Pradėkime gaminti …
Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje
Reklama
Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.
Reklama
Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje
Reklama
Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje
Reklama
Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų. 

Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje
Reklama
Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Greita vakarienė kiekvienai dienai! Viska sudėti, sumaišyti su šaukštu ir į orkaite!


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Pabandykite išvirti žuvies troškinį, jis labai greitai iškepa, tačiau artimieji ilgai padėkos už šį patiekalą. 

Kepimui galite pasiimti bet kokią žuvį.

Receptui jums reikės :

  • žuvies filė – 800 gr;
  • ryžiai – 100 gr;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • grietinė – 100 gr;
  • svogūnai – 1 vnt;
  • maltų juodųjų pipirų.
Reklama
Filė praleidžiame per mėsmalę. 

Ryžius nuplauname ir verdame iki minkštumo pasūdytame vandenyje. 

Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje iki skaidrumo, tačiau į receptą galite pridėti žalių svogūnų. 

Kiaušinius sumaišykite su druska.

Atskirame dubenyje sumaišykite filė su ryžiais ir svogūnais, išmaišykite ir druską. 

Įpilkite grietinės ir kiaušinių. 
Reklama

Mes viską sumaišome. 

Ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi, tolygiai padėkite žuvų masę.

Patarimas: Prieš siųsdami troškinį į orkaitę, viršuje patepkite jį grietine.

Kepimo laikas . Troškinti troškinį reikia 35 minučių. 

Orkaitę reikia įkaitinti iki 180 laipsnių. 

Neišimkite troškinio iš orkaitės, palikite ją dar 5-10 minučių. 

Jis bus prisotintas sultimis ir bus minkštas ir sotesnis.
Reklama
Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą, supjaustydami troškinį porcijomis.

Kaip tai skanu! Dar nesu pagaminusi sultingesnės ir skanesnės mėsos


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Tokia aromatinga, sultinga ir minkšta mėsa su pomidorais jums tikrai patiks ir galėsite ją iškepti šventiniam stalui.

Reklama
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– mėsa, 1 kg;
– pomidorai, 2 vnt;
– svogūnai, 2 vnt;

– grietinė arba majonezas, 3 šaukštai;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
– sūris, 100 g;

– citrinos sultys, 1 arbatinis šaukštelis;
– druska, pipirai, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Imame kiaulienos ar vištienos krūtinėles, supjaustome porcijomis.
Reklama
Ant kiekvieno mėsos gabalo mes padarome pjūvius iš abiejų pusių aštriu peiliu tinklo pavidalu – tai padeda mėsai greitai ir gerai marinuotis, o tada kepti.

Kiekvieną pjaustykite druską ir pipirus iš abiejų pusių, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir palikite kuriam laikui.

Garstyčias sumaišykite su majonezu arba grietine ir sutepkite kiekvieną mėsos gabalėlį. 

Mes paliekame marinuotis.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir pipirais, gerai sutrinkite rankomis, įpilkite majonezo arba grietinės, citrinos sulčių ir sumaišykite.

Patarimas : svogūną galite marinuoti mėgstamu būdu ir tada naudoti šiame patiekale.

Supjaustykite pomidorus griežinėliais.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir ant viršaus išdėliokite mėsą, pomidorus ir svogūnus.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 40 minučių.
Reklama
Pabarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.


Reklama
Patarimas : sūrio galite nedėti, tačiau ši sūrio plutelė labai tinka tokiems kotletams.

Tiek mažai žmonių verda vištienos krūtinėlę, bet veltui. Greita, skanu ir labai švelnu


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Ši mėsos užkepėlė man patiekiama įvairiems šeimos patiekalams ir yra nuobodžių kotletų bei mėsos kukulių pakaitalas. 

Puodai yra minkšti, sultingi, pikantiški dėl įvairių žolelių ir prieskonių. 

Patiekite su įvairiais garnyrais ir salotomis.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 3 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • čiobreliai, provanso žolelės, prieskoniai, žolelės, druska, karis;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • sunkioji grietinėlė, 150 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

Įdėkite mėsą į kepimo indą.

Kiaušinius sumaišykite su druska ir visomis žolelėmis, prieskoniais, apvoliotomis žolelėmis, pipirų mišiniu.

Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir gerai sumaišykite padažą plakikliu iki monotoniškos masės.
Reklama
Supilkite porą šaukštų augalinio aliejaus, sumaišykite.

Supjaustykite pomidorą plonais griežinėliais, smulkiai supjaustykite žalumynus.

Padažą užpilkite ant formos mėsos, ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir viską apibarstykite žolelėmis.

Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10 – 15 minučių.

Taip pat galite pridėti česnako, patroškintų grybų ir kitų priedų pagal savo skonį.

Reklama

Jei norite nustebinti savo svečius per šventes, gaminkite, pagal šį receptą. Vištienos filė orkaitėje


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Mėsa patale iš svogūnų, pomidorų ir sūrio, daug prieskonių – skanu, pasirodo sultinga ir minkšta, labai aromatinga.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– vištienos filė, 600 g;
– svogūnai ir pomidorai, 1 – 2 vnt.
– virti kiaušiniai, 3 vnt;

– pipirai, paprika, žolelės, po 1 arbatinį šaukštelį;
– žalumynai pagal skonį;
– sūris, 150 g;

– česnakai, 2 – 3 skiltelės;
– majonezas, 2 šaukštai;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Reklama
Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. 

Supjaustykite plonomis, ilgomis juostelėmis ir išplakite.

Pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis, paprika ir kitais prieskoniais, sutepkite augaliniu aliejumi ir viską gerai patrinkite.

Palikite mėsą marinuotis 20 minučių.
Reklama
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, pomidorus – gabaliukais, supjaustome žalumynus. 

Mes sumaišome daržoves ir žoleles.

Įpilkite tarkuotų kiaušinių, česnako, perleisto per presą, ir 50 g tarkuoto sūrio.

Minkykite masę.

Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite mėsą, ant viršaus – daržovių, kiaušinių ir sūrio sluoksnį. 

Pabarstykite tarkuotu sūriu (likę 100 g).
Reklama
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.

Patarimas : į „kailį“ taip pat galite įdėti paprikos gabalėlių, taip pat galite pjaustyti grybus.

Patys tobuliausi kiaulienos suktinukai su grybais ir sūriu


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Suktinukai yra sultingi viduje, turtingos skonio puokštės, kurioje yra kriaušių, grybų ir vyno natų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiaulienos sprandinė, 500 g;
– pievagrybiai, 300 g;
– svogūnas, 1 vnt;

– raudonas vynas, pusė taurės;
– sūris, 150 g;
– kriaušės, 1 – 2 vnt;

– druskos ir pipirų pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą pailgomis riekelėmis, gerai išplakite jas, druską, pipirus ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.

Grybus supjaustome plonais griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais, kriaušes – gabalėliais, o sūrį – kubeliais.

Kepkite svogūną, kol pusė išvirs, suberkite grybus ir troškinkite 10 minučių.

Kai masė atvės, sumaišykite ją su grybais.

Ant kiekvieno karbonado tepame įdarą, ant jo – sūrio kaladėlę ir susukame ritinėlį, pritvirtiname dantų krapštuku ar siūlu.
Reklama
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite suktinukus 10 minučių, išimkite kepimo skardą, pabarstykite mėsą vynu ir vėl padėkite į orkaitę 15 minučių.

Reklama

Tobulasis būdas: Vištienos šlaunelės su bulvėmis orkaitėje kaip restorane


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Šio recepto žievė yra padaže, kuris suteikia mėsai sultingumo ir pikantiškumo.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– vištienos šlaunelės, 5 vnt;
– bulvės, 1 kg;
– svogūnai, 2 vnt;

– česnakai, 1 galva;
– majonezas, 200 g;
– mėsos prieskoniai, 1 valgomasis šaukštas;

– karis, 1 arbatinis šaukštelis;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas

Bulves supjaustykite gabaliukais, svogūną – pusžiedžiais.

Perduokite česnaką per presą ir sumaišykite su majonezu, prieskoniais, kariu ir kitais jūsų pasirinktais prieskoniais.

Į mėsą įberkite šiek tiek druskos, o didžiąją dalį padažo – į šlaunis, gerai išminkykite.

Į bulves ir svogūnus suberkite likusį padažą ir gerai išmaišykite.

Pirmiausia įdėkite bulves ir svogūnus į formą, o ant jų – šlaunis.
Reklama
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir kepkite indą 1 valandą.


Ar turite vištienos krūtinėlės namuose? Geriau nei beliašai ir čeburekai: gyvenk, mokykis


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Skanus ir aromatingas patiekalas, pasirodo, tiesiog tobulas, nors jis ruošiamas iš sausai linkusios vištienos mėsos.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušinis, 1 vnt;
  • vištienos krūtinėlė, 800 g;
  • svogūnas, 0,5;
  • majonezo ir miltų po 1 šaukštą;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Reklama
Gaminimo procesas

Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.

Sumaišykite svogūną su mėsa, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais, majonezu ir suberkite miltus.

Minkykite masę iki vientisos masės.

Siunčiame porai valandų į šaldytuvą.

Įpilkite kiaušinį ir suminkykite.
Reklama
Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol pagels.

Tokius kapotus kotletus galima gaminti ne su miltais, o su krakmolu, pasirodo dar skaniau.

Galite įdėti daug svogūnų, taip pat nepamirškite apie gerą krapų ir petražolių kekę – žalumynai mėsą gerai prisotins, o kotletai – puikūs.

Puikiai dera su naminiais grietinės ir garstyčių padažais, adžika, įvairiais garnyrais ir salotomis.

Niekas netiki, kad gaminu be tešlos. Greitas ir skanus mėsos pyrago receptas


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Tokiam pyragui jums reikės įprasto kepalo, maltos mėsos ir keptuvės. 

Pasirodo, labai skanus pyragas, kuriam nereikia skirti daug laiko ir pastangų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • balta duona arba kepalas;
  • faršo, 350 g;
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • kiaušiniai, 4 vnt;
  • pieno, 250 ml;
  • mocarela sūris;
  • druska, pipirai, prieskoniai.
Reklama
Gaminimo procesas

Duoną ar kepalą supjaustykite griežinėliais, bet ne labai plonais.
Keptuvę patepkite gabalėliu sviesto.
Reklama
Kiekvieną kepalo gabalėlį suvilgome piene ir lygiu sluoksniu paskleidžiame keptuvėje.

Reklama
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.

Pagardinkite faršą svogūnais, druska ir pipirais, kitais prieskoniais pagal skonį.

Ant kiekvieno kepalo gabalėlio uždėkite faršo.

Reklama
Kiaušinius sumaišykite su druska ir plakite plakikliu iki vientisos masės, supilkite pieną ir išmaišykite.

Pieną ir kiaušinių padažą užpilkite ant keptuvės.


Reklama
Mes siunčiame į orkaitę ir kepame 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 minučių.

Reklama
Tokį skanų ir aromatingą pyragą galima paruošti vos per 1 valandą svečių atvykimui. 

Kartais į faršą dedu grybų.


Vietoj kotletų ant šventinio stalo. Aš taip gaminu jau 20 metų. Skaniau aš dar nevalgiau




Paprasta ir skani vakarienė iš įprasto produktų pasirinkimo. 

Medalionai iš maltos mėsos tinka net šventiniam stalui.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • maltos mėsos, 400 g;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • morkos, 1 vnt;
  • bulvės, 400 g;
  • kukurūzų miltų, 1 valgomasis šaukštas;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
  • sūrio, 100 g;
  • majonezo ir grietinės po 3 šaukštus
Reklama
Gaminimo procesas
Faršą pagardinkite druska ir prieskoniais.

Tris bulves ant trintuko ir druskos, palikite 10 minučių, tada išspauskite skysčio perteklių.

Į faršą suberkite kukurūzų miltus ir tarkuotą svogūną.

Antrą svogūną smulkiai supjaustykite.

Trys morkos.

Kepkite svogūnus su morkomis.

Reklama
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite didelius faršo paplotėlius.

Reklama
Ant kotletų dėkite tarkuotų bulvių, ant viršaus – troškintų daržovių.

Sumaišome majonezą ir grietinę, druską ir dedame prieskonius, pipirus.
Reklama
Šiuo padažu sutepkite kamino viršų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Reklama
Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio ir kepkite dar 10 minučių.
Tokie užkandžiai tinka prie įvairių garnyrų, šviežių daržovių salotų, skanių naminių padažų.

Vakarienės gaminimas viename patiekale! Paruošimui skiriu 10 minučių, visa kita atliks orkaitė


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Toks kvapnus ir skanus vištienos faršo ir ryškiai kreminio skonio bulvių pyragas gali būti ne tik kasdienis, bet ir šventinis patiekalas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 900 g;
  • maltos vištienos, 750 g;
  • svogūnas, 3 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai, sausas česnakas, 1 šaukštelis.

Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :

  • grietinė, 200 g;
  • 100 ml vandens;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Reklama
Gaminimo procesas
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 5 mm storio griežinėliais.

Supjaustykite svogūną pusžiedžiais.

Imame faršą ar kalakutieną, pagardiname druska, pipirais, bet kokiais prieskoniais, smulkintomis žolelėmis, česnaku.

Norėdami pilti, paimkite grietinę arba grietinėlę su bet kokiu riebalų kiekiu, sumaišykite su vandeniu, kiaušiniais, druska, pipirais ir bet kokiais jūsų pasirinktais prieskoniais.

Patarimas : padažas turi būti visiškai lygus, todėl naudokite maišytuvą arba šluotelę.

Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.

Dalį faršo paskleidžiame dugnu tolygiai.

Reklama
Pusę svogūno paskleidžiame sutampančiais apskritimais.


Reklama
Mes taip pat paskleidžiame bulvių sutapimus, druską ir pipirus.
Pakartokite visus sluoksnius ir užpilkite padažu.
Reklama
Mes padengiame formą folija ir išsiunčiame į orkaitę, kurią pašildome iki 180 laipsnių.


Reklama
Mes kepame 40 minučių, tada nuimame foliją ir kepame dar 20 minučių, kol pagels.
Patiekdami galite patiekalą pabarstyti smulkintomis šviežiomis žolelėmis, rūkyta paprika.

Užpilu mėsos kukulius ryžiais keptuvėje. Ruošiu paprastą ir skanią vakarienę


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Tokią sočią ir skanią vakarienę iškepsite vienoje keptuvėje labai greitai ir vėliau nereikės plauti kalno indų. Galite pridėti arba pakeisti produktus mano recepte, kaip norite.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

maltos mėsos, 400 g;
ryžių, 200 g;
svogūnai, 200 g;

pomidorai, 250 g;
saldieji pipirai, 150 g;
salierai, 80 g;

karis, pusė šaukštelio;
druska, pipirai, žolelės, žalieji svogūnai, augalinis aliejus.
Reklama
Gaminimo procesas

Svogūnas – 1 gabalas, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su malta mėsa. Druska ir pipirai pagal skonį, gerai sumaišykite.

Mėsos kukulių formavimas

Visas daržoves supjaustykite gabalėliais.
Reklama
Patarimas: jei nemėgstate salierų, galite jų praleisti, pridėti petražolių ir krapų, baziliko ar rozmarino.

Mes pašildome augalinį aliejų ir lengvai pakepiname svogūną, tada pridėkite papriką, salierą ir kepkite minutę, sumaišykite.

Suberkite pomidorus ir kepkite dar minutę.

Dabar tolygiai supilkite nuplautus ryžius ant mėsos kukulių, įpilkite skirtingo skonio prieskonių.
Užpilkite šaltu vandeniu tiek, kiek ryžiai šiek tiek pasidengia.
Uždenkite dangčiu, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 40 minučių.

Patarimas: kad ryžiai ir mėsos kukuliai gerai garuotų, paimkite dangtį be skylės arba uždenkite rankšluosčiu.

Nuimkite nuo viryklės, išmaišykite, vėl uždenkite ir palikite 10 minučių.
Reklama
Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis ir žaliais svogūnais.

Aš taip pat dedu česnako į faršą, o kartais į daržoves dedu šiek tiek aitriųjų pipirų, šviežių ar sausų, galite įdėti ir lauro lapų.

Užpilkite vištienos filė padažu ir pašaukite į orkaitę 30 minučių. Net sausa mėsa pradeda tirpti burnoje


Purus omletas, keptas orkaitėje, toks, kaip vaikų darželyje

Visi žino, kad vištienos filė yra sausa ir neskanu, jei ji šiek tiek per daug apšviesta. 

Šis receptas man padeda visada gaminti minkštą ir sultingą patiekalą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 2 vnt;
  • bet kokio riebumo grietinėlė, 100 ml;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • sūrio, 60 g;
  • Itališkos žolelės, druska, prieskoniai pagal skonį.
Reklama
Gaminimo procesas
Mėsą plauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Supjaustykite gabalais ir įdėkite į indą.

Sumaišykite kiaušinius ir grietinėlę, visus prieskonius ir druską.

Patarimas : kremas tinka bet kokiam riebalų kiekiui. Jei nėra kremo. Galite pasiimti grietinės.
Supilkite mėsos gabalėlius su šiuo padažu ir sumaišykite, kad viskas būtų tolygiai paskirstyta.
Reklama
Mes perkeliame mėsą į formą. Mes išlyginame.

Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Indą kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 35 minutes.
Reklama
Puodai taip pat puikiai tinka šventiniam stalui.

Padažą galite gaminti iš bet kokių ingredientų, pridėdami ką nors savo, pavyzdžiui, žolelių, česnako, paprikos.