Tai bus apie tai, kaip išsaugoti marinuotus agurkus, kad jie išliktų iki vasaros, ne rūsyje, o tiesiai bute!
Bet dabar pakalbėkime apie tai, kaip išeiti iš situacijos, kai skardinių niekaip negalima įdėti į rūsį, o aš labai noriu
marinuotų agurkų!
3 litrų talpos ingredientai skardinėje:
- pusantro kilogramo agurkų;
- 100 gramų druskos;
- prieskoniai pagal skonį: pipirų žirneliai, krienai, vyšnių ir serbentų lapai, česnakai, lavruška, krapai (žiedkočiai).
Marinuotų agurkų stiklainius tris dienas pastovėjus kambario temperatūroje, sūrymas pakeis spalvą, agurkai taip pat pašviesės.
Fermentacija nebus tokia aktyvi kaip pirmą dieną. Indelio kaklas bus be putplasčio, o sūrymas nusistovės.
Dabar pilkite visą sūrymą į puodą ir įpilkite stiklinę švaraus vandens.
Agurkų skalauti nereikia.
Žiemą galite valyti agurkus prieš valgydami. Išvirkite sūrymą ir pašalinkite putas.
Agurkus nedelsiant užpilkite karštu sūrymu ir veržliarakčiu susukite dangčius.
Gali atrodyti, kad fermentacijos procesas tęsiasi stiklainiuose, net dangtelis gali šiek tiek išsipūsti, bet tai yra įprastas procesas, viskas vyksta pagal planą!
Palikite stiklainius šioje formoje, kol jie visiškai atvės, nieko nevyniodami.
Pagal šį receptą agurkai kambario temperatūroje stovės ilgiau nei 2 metus.
Nors kodėl jie turėtų taip ilgai stovėti?
Jie tokie skanūs, kad ilgai neišlaikys.
Gaminkite su malonumu, apsirūpinkite traškiais agurkais!
Iš karto virkite dvigubą porciją! Traškūs rudieji pomidorai su kaukazietišku marinatu žiemai
Užkandis pasirodo aštrus, aštrus, labai aromatingas ir tinka prie įvairių mėsos patiekalų ir garnyrų.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– morkos, 3 vnt;
– česnakai, 2 galvutės;
– saldieji pipirai, 6 vnt;
– krūva petražolių;
– kvapieji pipirai 4 vnt 1,5 l talpos indelyje.
Norėdami paruošti 5 l marinatą, jums reikia:
– druska, 5 šaukštai;
– cukrus, 20 šaukštų;
– acto esencija 70%, 4 valg.
Gaminimo procesas
Supjaustykite pomidorus griežinėliais, tris morkas rupia tarka.
Supjaustykite aitriąsias paprikas ir česnaką, žalumynus, papriką į gabalėlius maišytuvu, tik iki tyrės.
Masę sumaišykite su tarkuotomis morkomis.
Dedame kvapiuosius pipirus, truputį susmulkintos masės, pomidorų sluoksnį, vėl aštrų mišinį, pomidorus į sterilizuotus stiklainius ir tokiu būdu pakaitomis į stiklainio viršų.
Virkite sūrymą iš visų ingredientų, užvirkite ir virkite porą minučių.
Pabaigoje supilkite acto esenciją, sumaišykite, virkite 1 minutę ir supilkite pomidorus.
Uždenkite dangteliais, įdėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite šiltu vandeniu ir sterilizuokite 20 minučių nuo virimo momento.
Mes priveržiame dangčius.
Apverskite ir suvyniokite, kol atvės.