Puikus ir greitas pyragas pagal populiarų receptą. Paruošiamas visiškai be miltų, labai minkštas ir skanus.
Jums reikės:
- 400 g natūralaus jogurto
- 4 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 50 g kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- cukraus pudros papuošimui
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite kiaušinius.
Baltymus ir trynius atskirkite į du atskirus dubenėlius.
Trynius su cukrumi išplakite iki putų konsistencijos.
Įpilkite jogurto, gerai išmaišykite.
Įberkite krakmolo ir kepimo miltelių.
Baltymus labai gerai išplakite iki putų konsistencijos.
Baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą.
Atsargiai maišykite mentele iš apačios į viršų, kad masė išlaikytų purią konsistenciją.
Kepimo formą išklokite popieriumi.
Paskleiskite tešlą.
Kepkite 50 minučių 170°C temperatūroje.
Linkime gero skonio!
Jei šaldytuve yra varškės – aš ruošiu mėgstamiausias „lengvas“ bandeles prie arbatos: dalinuosi receptu
Šie pyragai-bandelės jums tikrai patiks. Jie yra erdvūs, purūs, minkšti, labai aromatingi.
Aš dažnai kepu šį bandelę pusryčiams, vaikai mėgsta į mokyklą pasiimti bandeles.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- pieno, 200 ml;
- cukrus, 4 šaukštai;
- žiupsnelis druskos;
- sausos mielės, 1,5 šaukštelio;
- kiaušinis, 1 vnt + baltymai;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- miltų, apie 500 g.
Įdarui jums reikia :
- varškės, 350 g;
- trynys, 1 vnt;
- cukraus, 2,5 šaukštai;
- vanilino, žiupsnelio druskos;
- kiaušinis, 1 vnt tepimui.
Gaminimo procesas
Pieną pašildome iki šilto ir sumaišome su cukrumi ir mielėmis.
Palikite masę 10 minučių, kad suaktyvintų mieles.
Varškę derinkite su druska ir cukrumi, vanile pagal skonį, tryniu.
Minkykite masę iki vientisos masės.
Patarimas : jei varškė yra riebi, pirmiausia ją išspauskite, kad kepant nepradėtų plisti įdaras.
Galite įdėti porą šaukštų manų kruopų, tada įdaras nebus skystas.
Į pieną su mielėmis įpilkite kiaušinio ir baltymų, augalinio aliejaus, sumaišykite.
Dalimis supilkite persijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą.
Uždengiame ir pastatome šiltoje vietoje 1 – 1,5 valandos.
Padalinkite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną susukite į 4 mm storio sluoksnius.
Mes paskirstome įdarą ant kiekvieno sluoksnio, tolygiai paskirstome ir suvyniojame tankius ritinius.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu.
Kiekvieną ritinį supjaustome 6 – 8 griežinėliais ir dedame ant kepimo skardos, supjaustome.
Tepkite plaktu kiaušiniu, uždenkite ir palikite 10 minučių.
Kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Varškės įdarą galite pakeisti bet kuriuo kitu arba į varškę įdėti džiovintų vaisių.
O kai bandelės atvės, jas vis tiek galite užpilti tirpintu šokoladu.