Sultingi ir švelnūs blyneliai su įdaru, labiau panašūs į pyragus, tik jūs praleisite daug mažiau laiko gamybai.
Paimkite bet kokį įdarą pagal savo skonį.
Aš gaminau su kiaušiniais ir žaliais svogūnais, bet galite naudoti kitus produktus.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kefyro, 2 stiklinės;
- soda ir druska, 1 šaukštelis;
- miltų, 3 puodeliai;
- kiaušinis, 1 vnt;
- virti kiaušiniai, 4 vnt;
- žalieji svogūnai ir krapai, kekė;
- augalinis aliejus, 50 ml.
Gaminimo procesas
Sumaišykite šiltą kefyrą su druska ir soda, gerai išmaišykite šluotele.
Įpilkite kiaušinį ir sumaišykite.
Supilkite persijotus miltus, gerai išmaišykite, kad gautumėte tirštą ir vienalytę tešlą.
Virtas kiaušinis ir žalieji svogūnai, smulkiai supjaustykite žalumynus, pagal skonį druskos ir pipirų.
Masę suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Patarimas: kad pyragai būtų purūs ir, išėmus juos iš keptuvės, nesumažėtų, pašildykite šiek tiek kefyro ir tada tiesiog įpilkite soda.
Tešlą galima tepti keptuvėje su šaukštu arba išspausti dalimis, naudojant maišą, kuriame nupjaunamas vienas kampas.
Tinka ir konditerinis krepšys.
Kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
Aš tokius pyragus patiekiu su grietine arba aštriu padažu su česnaku ir žolelėmis.
Galima gaminti kaip atskirą patiekalą arba naudoti kaip duoną pagrindiniams patiekalams.
Svečiai netikėjo, kad yra tik cukinijos, vištienos krūtinėlė ir kiaušinis (be miltų, manų kruopų, krakmolo). Mėsos yra tik 40%, bet kaip kotletai
Pasirodo labai švelnus, sultingas, su prieskonių, blynų ar kotletų, aromatu.
Tai yra PP receptas, nes jame nebus miltų, manų kruopų, bulvių ar krakmolo. Kad tai būtų visiškai teisinga, šiuos blynus galima kepti orkaitėje arba virti vandens vonioje.
Na, paskutinis dalykas, kurį noriu pasakyti, yra pagaminti šiuos kotletus – blynus pusvalandžiui.
Taigi pasiruoškime.
Mes supjaustėme vieną vidutinę jauną cukiniją dideliais kubeliais, kad tada ją būtų galima perleisti per mėsmalę arba pertraukti maišytuvu.
Svogūną taip pat supjaustome dideliais gabalėliais.
Dabar mes paimame vištienos filė ir supjaustome ją tais pačiais gabalėliais, tinkamais maišytuvui ar mėsmalei.
Šiame recepte būtina naudoti vištienos krūtinėlę, nes ji gerai sugers cukinijų sultis.
Pirmiausia į virtuvinio kombaino (arba maišytuvo) dubenį suberkite svogūną ir česnaką ir paverskite juos vienalyte mase.
Tada čia dedame vištienos krūtinėlę ir dar kartą permušame kombainu, kol gaunama vienalytė masė.
Tai masė, kurią turėtume gauti.
Šią masę paskleidžiame į dubenį.
Dabar važiuojame čia vienu kiaušiniu ir įdedame du šaukštus avižinių dribsnių.
Anksčiau šias avižinius dribsnius sumaliau maišytuvu iki labai smulkios, beveik miltų.
Nedelsdami įpilkite druskos, juodųjų pipirų, šiek tiek džiovinto česnako ir vištienos prieskonių.
Mano vištienos prieskoniuose yra maltos kalendros, chmeli suneli, saldžioji paprika, džiovinti bazilikai ir petražolės.
Viską tinkamai sumaišykite, o mūsų masė kotletams – blynai paruošti.
Šiuos arba kotletus, arba blynelius kepame nedideliame kiekyje gerai įkaitinto augalinio aliejaus porą minučių iš kiekvienos pusės.
Šaukštu paskleidžiau masę į keptuvę ir tada suteikiau kotleto formą.
Kepame be dangčio, kad garai nesutrauktų kotletų, o sultys liktų viduje.
Ir taip greitai, tikrai per pusvalandį, šeimos vakarienei paruošiau visą kalną skanių kotletų.