Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– 100 ml kefyro;
– kiaušinis, 1 vnt;
– druska pagal skonį;
– soda, 0,5 šaukštelio;
– svogūnų laiškai, 1 kekė;
– sūris, 50 g;
– miltai, 200 – 250 g.
Gaminimo procesas
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, įtarkuokite sūrį rupia tarka.
Kefyrą ar jogurtą sumaišykite su druska ir soda, kiaušiniu ir suberkite miltus, išminkykite.
Įberkite svogūnų laiškus ir sūrį, sumaišykite iki vientisos masės ir minkykite minkštą tešlą.
Mes jį paskleidžiame ant stalo, pabarstę miltais, šiek tiek minkykite ir rankomis paverskite pyragą, padalykite į 8 dalis – trikampius.
Mes pašildome daug augalinio aliejaus ir įdėkite trikampius į keptuvę, kepkite iš abiejų pusių.
Mes paskirstome jį ant popierinių rankšluosčių, tada padėkite ant indo.
Patarimas : jei norite, galite pabarstyti paruoštas tortilijas su smulkintu česnaku ir krapais arba pagaminti grietinės padažą: sumaišykite grietinę (jogurtą, majonezą) su smulkintu česnaku, krapais, petražolėmis, pipirais, paprika.
Aš jums pasakysiu, kaip aš ruošiu labai sultingus ir purius kotletus: į faršą dedu visai kitą ingredientą, o ne duoną ir batoną
Bet kuri šeimininkė žino, kaip paruošti skanius naminius kotletus!
Ir aš manau, kad kiekvienas turi savo patikrintą „laiko“ receptą.
Šiandien skubu pasidalinti su jumis vienu mėgstamiausių kotletų gaminimo būdų.
Koks jo ypatumas? Vietoj tradicinio kepalo ar piene mirkytos duonos į faršą dedu visai kitą ingredientą …
Jo dėka kotletai puikiai išlaiko formą, pasirodo elastingi, tačiau labai sultingi ir apetiški.
Tuo pačiu metu, kai kepu, aš nenaudoju duonos, o kotletai yra padengti gražia pluta.
Siūlau pabandyti išvirti tokius kotletus pagal mano receptą – patikinu, jie tikrai labai skanūs!
Sudedamosios dalys sultingiausiems kotletams gaminti:
- Malta mėsa – 600-700 g
- Svogūnai – 1-2 vnt.
- Manų kruopos – 3 šaukštai. l.
- Druska – nepilna 1 arbat. tiksliau pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – 1-2 žiupsneliai
- Vištienos kiaušinis – 1 vnt. (didelis)
- Šviežios arba džiovintos žolelės – pagal skonį
- Pagardai kotletams ar mėgstamiems prieskoniams – pagal skonį
- Augalinis aliejus – kepimui.
Pradėkime gaminti …
Jei jūsų malta mėsa užšaldyta, žinoma, mes ją išimame iš šaldiklio ir atitirpiname!
Žinoma, su šviežiai suvyniota malta mėsa tokios procedūros nereikės …
Nulupkite svogūnus dedant į maltą mėsą ir supjaustykite savavališkai dideliais ketvirčiais.
Įdėkite susmulkintą svogūną į dubenį arba maišytuvo dubenį (priklausomai nuo to, kokį maišytuvą turite), ir čia pertraukite kiaušinį.
Mes viską perforuojame maišytuvu į košelę.
Jei neturite maišytuvo , svogūną galima smulkiai supjaustyti arba sumalti (ir tai būtų gerai, jei tai padarytumėte per smulkų grotelę), ir kiaušinį plakite plakikliu iki purumo ir viską išmaišykite.
Tada į svogūnų košę įpilkite manų kruopos, sumaišykite ir leiskite šiai masei šiek tiek pastovėti, reikia palaukti, kol manų kruopos išbrinks.
Pakankamai išbrinkus manų kruopas, įberkite smulkiai supjaustytų žolelių (galite naudoti ir džiovintas žoleles), druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį.
Aš labai mėgstu įdėti džiovinto česnako, bet taip pat galite pasiimti paruoštą mišinį kotletams gaminti.
O dabar dedame faršą. Šį kartą aš darau kotletus iš sumaišytos maltos kiaulienos ir jautienos. Bet taip pat skanu iš vištienos (kuri riebesnė – nuo šlaunų, o ne iš filė) ir iš kalakutienos.
Apskritai pasiimkite bet kokią maltą mėsą pagal savo skonį …
Kruopščiai viską sumaišykite. Malta mėsa pasirodo esanti erdvi ir švelni.
Dabar supilkite augalinį aliejų į keptuvę, pašildykite ant vidutinės ugnies.
Tuo tarpu, kol aliejus šyla, žinoma, formuojame kotletus.
Įdėkite gatavus kotletus į karštą aliejų ir kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol pagels.
Tai dar ne viskas, perskaitykite iki galo ↓↓↓ Kitas yra svarbus dalykas!
Kai visi kotletai apkeps, įdėkite juos į keptuvę, žinoma, išplaudami …
Jei yra antroji švari keptuvė, galite ją pasiimti! Į keptuvę supilkite maždaug pusę stiklinės vandens (100 ml) ir padėkite ant silpnos ugnies.
Uždenkite dangčiu ir 7-10 minučių garinkite kotletus.
Tokie kotletai pasirodo beprotiškai sultingi ir švelnūs. O kokį garnyrą patiekti su tokiais kotletais, nuspręskite patys …
Kepkite, bandykite, Gero apetito!