Sotus patiekalas iš maltos mėsos, ryžių ir kiniškų kopūstų.
Viskas paruošta paprastai ir lengvai, pasirodo soti vakarienė ar pietūs.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
- ryžiai, 0,5 stiklinės;
- vanduo, 1 stiklinė;
- druskos ir pipirų;
- Kiniški kopūstai, pusė;
- verdantis vanduo, 2 stiklinės;
- malta mėsa, 500 g;
- svogūnai ir česnakai po 1 vnt;
- kiaušinis, 1 gabalas;
- druska, pipirai prieskoniai;
- džiūvėsėliai, 3 šaukštai;
- svogūnai, morkos, 1 vnt;
- česnako;
- grietinė, 200 g;
- vanduo, 500 g;
- žalumynai.
Virimo procesas
Išvirkite ryžius ir atvėsinkite.
Dalį kiniškų kopūstų susmulkinkite ir 10 minučių užpilkite verdančiu vandeniu, nukoškite ir išspauskite.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa, suberkite smulkintą česnaką, druską, pipirus, prieskonius.
Į maltą mėsą įpilkite kopūstų, ryžių, kiaušinių, prieskonių, žolelių, minkykite.
Suformuokite kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Kotletus paskleidžiame augaliniu aliejumi pateptoje formoje.
Kepame 20 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Supjaustykite morkas ir svogūnus, troškinkite augaliniame aliejuje 5 minutes, suberkite smulkintą česnaką, išmaišykite.
Grietinę sumaišykite su vandeniu, supilkite į daržoves, išmaišykite, įberkite druskos ir pipirų, pagal skonį įberkite prieskonių.
Supilkite kotletus su padažu ir kepkite orkaitėje 30 minučių.
Patiekdami pabarstykite žolelėmis, derinkite su
bulvių koše, įvairiomis salotomis.
Kotletai yra sultingi ir minkšti, labai skanūs, o padažas jiems suteikia kreminio skonio.
Neprilygstamas receptas! Karštas bulvių ir vištienos patiekalas, kuris visada padės greit paruost pietus
Keptos bulvės su vištienos krūtinėle, sūriu ir kumpiu yra paprastos, greitos, bet skanios ir patenkinamos.
Aš dažnai gaminu šį patiekalą ir gaminu jį net ant šventinio stalo, mano svečiams visada patinka jo originalus skonis.
Svarbiausia pasirinkti tokio tipo bulves, kuri būtų tinkama kepti ir kepti, tada gabalėliai bus minkšti, tačiau išlaikys savo formą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- vištienos filė, 4 vnt;
- kumpio ir sūrio po 150 g;
- bulvės, 500 g;
- druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- džiūvėsėlių, 100 g.
Gaminimo procesas
Kiekviename filė gabale darome pjūvį, kad vėliau mėsą atidarytume kaip knygą.
Mėsą iš visų pusių pipirais ir druska užlenkite ant pjūvio ir palikite marinuotis.
Supjaustykite bulves juostelėmis, druska ir pipirais, įdėkite į kepimo indą, pabarstykite augaliniu aliejumi.
Ant sūrio riekelės uždėkite kumpio gabalėlį.
Mes pakartojame procedūrą ir dedame šį įdarą į kiekvieną filė.
Apvoliokite suktinukus plaktu kiaušiniu, paskui – džiūvėsėliais ir paskleiskite bulves.
Kepame 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis, taip pat galite pridėti peiliu smulkintą česnaką pagal skonį.
Taip pat siūlau savo naminį garstyčių padažą su majonezu.